MNF: Ravens stelen overwinning op Colts na verlenging

De Indianapolis Colts domineerden tijdens MNF voor driekwart het duel op bezoek bij de Baltimore Ravens. Het was niet voldoende, want door twee gemiste fieldgoals kreeg Lamar Jackson de kans zijn ploeg naar een verlenging te leiden. Daar kregen de Ravens de bal en was het al snel ballgame, 31-25 voor Baltimore.

De fans van de Colts zagen tijdens deze editie van MNF voor het eerst waarom de ploeg twee picks naar Indianapolis had gestuurd voor Carson Wentz. De quarterback leidde de aanval met goede passes naar een snelle touchdown en de Colts leken zelfs op weg naar een tweede score, tot een ongelukkige fumble de bal teruggaf aan de Ravens.

De thuisploeg kon daar aanvankelijk niets tegenover zetten. Vooral op third down had Jackson moeite om terreinwinst te boeken, waardoor het de Ravens lange tijd niet lukte om punten op het scorebord te zetten. Een field goal was de totale productie in de eerste helft, waardoor de Colts met een 7-3 voorsprong de rust in gingen.

ILLEGAL FORWARD PASS

De tweede helft had lange tijd hetzelfde beeld. Wentz wist steeds meer receivers te vinden en kon zijn ploeg hiermee eenvoudig over het veld leiden. Zo scoorden de Colts een nieuwe touchdown en na een fumble op de 1-yard line van Jackson leek het nog erger te worden, want de return werd na een lateral de endzone ingelopen voor een touchdown. Alleen werd deze score teruggedraaid vanwege een illegal forward pass.

Uiteindelijk maakte het voor de Colts niet veel uit, want de ploeg kreeg wel de bal en opnieuw had de verdediging van de Ravens weinig in te brengen tegen de aanval van Indianapolis. Een nieuwe touchdown bracht de score op 22-3. De Colts lieten in deze fase na om het verschil groter te maken. Kicker Rodrigo Blankenship raakte tijdens de warming-up geblesseerd en dat had grote invloed op het duel. Hij miste bij de eerste touchdown van het derde kwart de PAT, waardoor de Colts bij de tweede touchdown voor twee punten gingen, maar ook dit was zonder succes.

STREAK IS OVER

Het liet een klein deurtje open voor Jackson en de Ravens en die maakten hier optimaal gebruik van. Door de achterstand konden de Ravens niet meer vertrouwen op hun running game. Zo kwam de indrukwekkende streak van 43 wedstrijden met 100 rushing yards tot een einde. Toch kwamen de Ravens terug in de wedstrijd. De laatste drie drives in de reguliere speeltijd leverden allemaal touchdowns op.

De Ravens gingen steeds ook voor de twee punten, wat de eerste keer niet lukte, maar de twee keer erna wel. Dat dit genoeg was voor een verlenging kwam opnieuw door de problemen van de Colts bij het trappen van de field goals. Tussen de touchdowns door bracht Wentz zijn ploeg namelijk steeds in field goal range. De eerste wist Blankenship nog te maken, maar de tweede werd geblokt.

COIN TOSS

Na de gelijkmaker van Jackson had Wentz nog 39 seconden de tijd om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daar leek hij ook in te gaan slagen, want opnieuw leidde hij de Colts zonder al te veel weerstand over het veld, geholpen door een onnodige penalty van de verdediging van de Ravens. In de slotseconde kon Blankenship daarom aanleggen voor de zege, maar zijn kick ging aan de verkeerde kant langs de paal, waardoor er een verlenging nodig was.

In tegenstelling tot in week 1 tegen de Raiders wonnen de Ravens dit keer wel de coin toss, en daarmee was het duel beslist. Dit jaar zijn er namelijk acht wedstrijden naar een verlenging gegaan en alle acht keer heeft de ploeg die de toss won ook het duel gewonnen. Lamar Jackson had in het vierde kwart het recept gevonden om de defensie van de Colts te ontmantelen en deed dat ook in de verlenging en leidde zijn ploeg direct naar een touchdown en de vierde zege op rij.

Door de knappe comeback staan de Ravens nu alleen aan kop in de AFC North en voegden ze zich bij de Buffalo Bills en de Los Angeles Chargers als de leiders in de hele AFC. Die laatste ploeg komt zondag op bezoek in Baltimore. De Colts blijven door de nederlaag op een zege staan en zagen de Titans verder uitlopen in de AFC South. Het duel met de Texans van zondag is daarom cruciaal om in de strijd om de divisietitel te blijven.


Lees hier de recaps van de vroege duels van zondag en hier de recaps van de late duels op zondag.

Coverfoto: Nick Wass/AP Photo

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen