NFL op zondag: OT voor Packers en Bengals, Falcons winnen in Londen

In speelronde 5 was vooral het late window er eentje om van te smullen. Daarin namen naast de Bills en Chiefs ook de Chargers en Browns het tegen elkaar op. De vroege duels stonden echter ook bol van de spanning. Zo gingen de Packers en Bengals naar overtime, verloor Detroit wederom op hartverscheurende wijze en kwamen de Patriots goed weg op bezoek bij de Texans. Het was overigens ook het weekend van het eerste duel in Londen. De Jets en Falcons kruisten daar de degens.

FALCONS VERSLAAN JETS IN LONDEN

New York Jets @ Atlanta Falcons | 20-27

De Atlanta Falcons en de New York Jets hebben er niet bepaald een topper van gemaakt in de eerste van twee NFL London games. Beide teams acteerden slordig, maakten fouten en zagen er uit alsof ze de jetlag niet helemaal verteerd hadden. Tussen al die fouten door waren het de Falcons die uiteindelijk het best omgingen met de kansen die ze kregen. Matt Ryan bleef op een zonnige namiddag in Londen foutloos en wierp 342 passing yards en twee touchdowns. Bij de rust stond het 3-20 dankzij de eerste touchdown in de NFL van Kyle Pitts en een touchdown van die andere tight end Hayden Hurst. Bij de Jets liep het offensief opnieuw voor geen meter. Het team van Robert Saleh zoekt nog steeds naar zijn eerste punten in een eerste kwart dit seizoen.

Na de rust leken de Jets een comeback op te zetten. Ty Johnson scoorde een rushing touchdown en vier punts en een fumble van de Falcons later kon de rookie running back Michael Carter ook een touchdown scoren. De Falcons leken opnieuw een voorsprong uit handen te gaan geven, maar ditmaal bleven ze kalm. Ze marcheerden het veld over en Mike Davis buffelde de bal over de doellijn voor een nieuwe touchdown. Dit konden zelfs de Falcons niet meer verkwanselen en dus mocht het team van Arthur Smith het vliegtuig op met een W.

JAMEIS WINSTON EXPERIENCE DRAAIT DOOR

New Orleans Saints @ Washington Football Team | 33-22

Het was geen eenvoudige overwinning voor de Saints, want tot aan het vierde kwart wist het Football Team nog redelijk bij te blijven. In dat laatste kwart gooide Winston twee touchdowns naar respectievelijk Marquez Callaway en Alvin Kamara. De running back speelde een sterke wedstrijd en dan zijn er weinig defenses die daar iets aan kunnen doen. Kamara was goed voor 71 rushing yards uit 16 pogingen en scoorde daaruit één touchdown. Winston bereikte hem vijf keer door de lucht waaronder de touchdown pass die het duel definitief in het slot gooide.

Het zou echter geen Saints game zijn als de Jameis Winston Experience niet op volle toeren draaide. In het tweede kwart passte hij naar Callaway voor 49 yards voor een touchdown. Deze pass had een kans op succes van slechts 9,9 procent waarmee het tot nu toe de meest onwaarschijnlijke touchdown van het seizoen is. De interceptie en fumble van Winston zijn onderdeel van de Experience en kostten de Saints ditmaal niet de kop. De Washington defense blijft namelijk worstelen en Taylor Heinicke (20/41, 248 yards, 2 INT) kan daar niet voor compenseren.

PACKERS HEBBEN OVERTIME NODIG OM BENGALS TE KLOPPEN

Green Bay Packers @ Cincinnati Bengals | 25-22 (OT)

Spektakel was er voldoende in Cincinnati. De thuisspelende Bengals hielden eerder verrassend gelijke tred met de Green Bay Packers. Ze dwongen het team van Aaron Rodgers zelfs tot overtime met een touchdown-run van Joe Mixon, gevolgd door een succesvolle 2-point conversion van Tee Higgins. Daarna volgden maar liefst drie gemiste field goals, waarvan twee door Mason Crosby. Crosby had tot die missers 27 keer op rij gescoord. In overtime kreeg Crosby nog eens de kans om aan te leggen, maar hij miste alweer. Het leek op een nachtmerrie uit te draaien voor Crosby en de Packers, maar nadat ook Evan McPherson een field goal-poging miste, mocht Crosby een laatste keer aanleggen. Ditmaal ging de bal wél tussen de palen en zo wonnen de Packers alsnog deze thriller.

Het had nochtans niet zover hoeven te komen voor Aaron Rodgers en co. De sterren deden wat ze moesten doen. Aaron Rodgers gooide voor 344 yards en twee touchdowns, terwijl running back Aaron Jones 103 rushing yards haalde. Dé man in vorm was echter wide receiver Davante Adams. Al in de eerste helft overschreed hij de grens van de 100 receiving yards en hij sloot zijn avond af met maar liefst 206 receiving yards en een touchdown. Ondanks die cijfers bleef Joe Burrow bij de Bengals knokken. Hij zocht en vond opnieuw de connectie met rookie Ja’Marr Chase, die 159 yards en een touchdown haalde. Het hield de Bengals in de wedstrijd, maar helaas voor Burrow en co leverde het net geen overwinning op.

PANTHERS VERLIEZEN OOK VAN EAGLES

Philadelphia Eagles @ Carolina Panthers | 21-18

Voor de tweede week op rij speelden de Panthers tegen een team dat wel iets kan. Voor de tweede keer resulteerde dat in een nederlaag. Overigens leek het er geruime tijd op dat Carolina naar een 4-1 record zou gaan. Bij rust stond het namelijk 15-6 en leek er geen vuiltje aan de lucht. In het derde kwart stortte quarterback Sam Darnold echter volledig in. Hij miste passes, werd in de gehele wedstrijd drie keer onderschept en wist zijn sterke defense zo niet te belonen. De 15 punten uit de eerste helft werden in de tweede helft met slechts drie punten uitgebreid naar 18.

De Philadelphia Eagles leken een compleet tegenovergesteld duel te spelen. In de eerste helft gaven de defense en offense beide niet thuis. Carolina kon naar hartelust aanvallen en de Eagles aanval strooide met fouten; een interceptie, fumbles en talloze penalty’s. Zoals vaker dit seizoen was Philadelphia zijn eigen tegenstander. In het derde kwart klikte er echter ineens iets. De aanval begon te draaien, Carolina had aanvallend niets meer in te brengen en zo kwam Philly in het derde kwart langszij. Net als zijn collega aan de andere kant had Jalen Hurts een lastig duel. In de tweede helft wist hij het tij echter te keren en leidde hij zijn team naar de overwinning.

OVERIGE DUELS

New England Patriots @ Houston Texans | 25-22: Bijna liepen de New England Patriots een serieus blauwtje in Houston tegen de Texans. Het liep voor geen meter bij de Patriots, die zo goed als de volledige wedstrijd op achterstand stonden. Bij de Texans had Davis Mills plots de goede vorm te pakken. Hij gooide 312 yards en drie touchdowns. Toch slaagden Mac Jones en de Pats er nog in om een achterstand van dertien punten goed te maken in de tweede helft, dankzij drie field goals van Nick Folk en een touchdown van Hunter Henry.

Miami Dolphins @ Tampa Bay Buccaneers | 17-45: Een clash tussen twee teams uit Florida is uitgedraaid op een overtuigende winst voor de regerende Super Bowl kampioenen. De Dolphins hielden een kwart lang gelijke tred met de Bucs, maar vanaf het tweede kwart gingen de sluizen open. Tom Brady gooide nog vier touchdown-passes naar Antonio Brown en Mike Evans en had eerder ook al een touchdown geworpen naar Giovani Bernard. Vijf touchdowns dus naast ook nog eens 411 passing yards. De G.O.A.T. was in topvorm en de Dolphins hadden er geen antwoord op.

Denver Broncos @ Pittsburgh Steelers | 19-27: De Pittsburgh Steelers weten weer wat winnen is. In eigen huis scoorde de offense van Big Ben Roethlisberger voor het eerst dit seizoen meer dan 17 punten. De Steelers grepen terug naar de run game en lieten Najee Harris het werk opknappen. Dat deed de rookie voortreffelijk met 122 yards en een touchdown. De Broncos zochten nog naar een comeback in het vierde kwart, maar de afstand was al te groot geworden.

Detroit Lions @ Minnesota Vikings | 17-19: Voor de tweede keer dit seizoen leden de Detroit Lions een hartverscheurende nederlaag in de laatste seconden van een wedstrijd. De mannen van Dan Campbell kwamen sterk terug en namen — met slechts een halve minuut te gaan — een 17-16 voorsprong na een geslaagde two point conversion. De footballgoden waren de moedige Lions echter wederom niet gunstig gezind en met slechts drie seconden te gaan, schoot Vikings-kicker Greg Joseph de bal tussen de palen.

Tennessee Titans @ Jacksonville Jaguars | 37-19: De New York Jets wonnen vorige week tegen de Titans hun eerste duel van het seizoen, dus in Tennessee vreesde men al voor een herhaling tegen de winloze Jaguars. De Titans begonnen dan ook wat weifelend aan het duel, maar namen in het tweede kwart afstand en keken niet meer achterom. One man offense Derrick Henry had met 29 carries voor 130 yards en drie touchdowns weer een prettige zondagmiddag.