ALDS: Red Sox door na tweede walk-off in Boston

De Tampa Bay Rays gingen de playoffs in met het beste record in de American League. Vannacht moesten ze echter winnen om hun postseason-dromen in leven te houden, terwijl de Red Sox graag de serie zouden beslissen in hun eigen Boston. Het kwam andermaal aan op de laatste slagman.

VROEGE VOORSPRONG BOSTON

Tot nu toe slaagden de Rays er elke keer in om vroeg op voorsprong te komen, maar vannacht lukte dat niet. Eduardo Rodriguez kende een slechte start aan het postseason, maar toonde in Game 4 aan dat manager Alex Cora op hem kan bouwen. Net als Nathan Eovaldi een dag eerder hield E-Rod het vijf innings vol op de heuvel. Toen hij eenmaal vervangen werd, gaf hij de bal over met een 5-1 voorsprong.

Die stand hadden de Red Sox in grote mate te danken aan Rafael Devers. Hij sloeg in de derde inning de bal het veld uit en nam Christian Vazquez en Kyle Schwarber met zich mee over de thuisplaat. Omdat in diezelfde inning ook Xander Bogaerts en Alex Verdugo een punt binnenliepen, had Boston al vroeg een comfortabele marge.

COMEBACK

De Rays zouden echter stukje bij beetje van die marge afsnoepen. Eerst sloeg Wander Franco zijn tweede homerun van de serie. Hij is de jongste slagman die in twee opeenvolgende playoff games een homerun slaat, sinds Miguel Cabrera dat in 2003 deed.

In de achtste inning brachten de Floridianen de stand zelfs helemaal in evenwicht. Eerst sloeg Kevin Kiermaier, die ook weer veel indruk maakte met zijn veldspel, met een double Mike Zunino binnen, waarna het natuurlijk Randy Arozarena was die de stand gelijk trok. Op zijn honkslag kon Kiermaier namelijk zelf ook een punt binnenlopen.

WALK-OFF

Na de sterke comeback leek het momentum gekeerd te zijn, maar het waren de Bostonians die het meest aanspraak bleven maken op de overwinning. Waar eerder al honklopers op 90 feet van de thuisplaat waren gesneuveld, kreeg Enrique Hernandez in de negende inning plots de kans om met een sacrifice fly de wedstrijd te beslissen. Zijn klap naar het outfield was ver genoeg om Danny Santana de winnende run te laten scoren en het feest in Boston te laten uitbarsten.

UP NEXT

Het seizoen komt zo tot een teleurstellend einde voor de Rays, terwijl de Red Sox nog mogen blijven hopen op een nieuwe titel. Zij moeten nu afwachten wie er in die andere ALDS komt bovendrijven. De Houston Astros verdedigen daarin een 2-1 voorsprong op de Chicago White Sox, die wel het derde duel overtuigend wisten te winnen. Het vierde duel in die serie werd vannacht uitgesteld in verband met regen en zal komende nacht hervat worden.

Coverfoto: Red Sox’ Twitter

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen