NLDS: Dodgers dwingen beslissende Game 5 af

Met hun ruggen tegen de muur, was de opdracht voor de Dodgers simpel. Er moest gewonnen worden in Game 4 om niet uitgeschakeld te worden in het Postseason. Dat lukte. Mede door twaalf hits en een fantastische bullpen werd met 7-2 gewonnen.

PITCHING PROBLEMS BIJ DE GIANTS

Al vroeg kwam startende pitcher Anthony DeSclafani voor de Giants in de problemen. Trea Turner sloeg met Corey Seager op het eerste honk een single, waardoor Seager scoorde. Hiermee startte de Dodgers sterk en na één inning hadden zij al de voorsprong. Het werd een korte avond voor DeSclafani, want de volgende inning zat zijn werkdag erop. Door een sacrifice fly van Chris Taylor kwamen de Dodgers op 2-0 en koos manager Gabe Kapler na 1.2 innings al voor zijn bullpen.

Kapler koos voor Jose Alvarez, maar de 32-jarige linkshandige werper bleek één van de vele pitchers die gebruikt zou gaan worden in Game 4. Uiteindelijk gebruikte de Giants op de jonge pitcher Camilo Doval, die in Game 3 de save bijschreef, na alle pitchers (zeven in totaal). Toch gooide alleen Zack Littell meer dan 2.0 innings.

DODGERS VERDUBBELEN

Na één inning stil gebleven te zijn, mede door een fantastische vangbal van LaMonte Wade, verdubbelde de Dodgers hun score in de onderste helft van de vierde inning. Een fout van pitcher Jarlin Garcia zorgde ervoor dat Walker Buehler, de pitcher van de Dodgers, het eerste honk bereikte. Mookie Betts kwam vervolgens aan slag. Garcia gooide een fastball aan de buitenkant van de plaat, maar Betts stuurde de bal over de hekken in het rechtsveld.

De Giants deden nog wel wat terug. In de inning die volgde na de homerun van Betts sloeg Evan Longoria een single en kreeg Steven Duggar een vrije loop. Beide mannen schoven één honk op toen ook Tommy La Stella een single sloeg, dit allemaal terwijl er één uit was. Darin Rug sloeg vervolgens Longoria binnen, maar verder dan één run kwamen de Giants niet. Echter werd het gat weer vier runs, nadat Betts een sacrifice fly sloeg in de inning na de score van de Giants.

OERSTERKE BULLPEN

Waar Anthony DeSclafani de Giants maar 1.2 innings gaf, hield Walker Buehler voor de Dodgers het iets langer vol. Na 4.1 innings koos ook manager Dave Roberts vvoor zijn bullpen. Het bleek een juiste keuze van de manager van de Dodgers, want de bullpen van de Dodgers leek unhittable. De Giants scoorde nog één run door een groundout RBI van Kris Bryant. Verder dan dat en vier hits kwamen zij niet. Het was een dominante wedstrijd van: Joe Kelly (0.2 IP), Brusdar Graterol (1.0 IP), Alex Vesia (0.2 IP), Blake Treinen (1.1 IP) en Phil Bickford (1.0 IP).

KERS OP DE TAART

Als afsluiter en echte beslissing van de wedstrijd sloeg catcher Will Smith in de onderste helft van de achtste inning nog een homerun. Met Corey Seager op het eerste honk door een single sloeg de 26-jarige ‘Smitty’ een two-run homerun. Jake McGee gooide een fastball over het midden van de plaat die 396 feet later neerdaalde voor een 7-2 voorsprong. Een kers op de taart voor Dodgers fans.

UP NEXT

De alles beslissende vijfde wedstrijd gaat donderdag nacht om 3:07 (Nederlandse tijd) gespeeld worden in Oracle Park, de thuishaven van de Giants. Logan Webb (San Francisco Giants) en Julio Urias (Los Angeles Dodgers) zullen de bal krijgen als starter. Beide mannen zijn de enige twee startende pitchers die tot nu toe in deze serie een overwinning hebben kunnen bijschrijven. De laatste keer dat de Giants de NLCS haalde was in 2014. Dat was ook het laatste jaar dat de World Series gewonnen werden. Dit terwijl de Dodgers hun derde opwachting in de NLCS op rij kunnen veilig stellen bij winst.

Coverfoto: Los Angeles Dodgers Twitter

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen