NLCS: Padres naast Phillies dankzij 5-run rally

Nadat Game 1 van deze NLCS verloren ging, wilden de San Diego Padres vannacht hoe dan ook voorkomen dat ze met een achterstand van twee wedstrijden de oversteek naar Philadelphia moesten maken. Na een moeizame start herpakten ze zich in het eigen Petco Park en liepen uiteindelijk weg naar een overtuigende overwinning: 8-5.

SNELL

Hoewel Blake Snell zijn ongeslagen status deze playoffs anders doet vermoeden, waren zijn optreden tot op heden zeker niet vlekkeloos. Op het moment dat het moest, tegen de Los Angeles Dodgers, had de Cy Young-winnaar van 2018 zich van zijn beste kant laten zien. Kon hij vandaag die goede prestatie een vervolg gegeven? In de eerste innings leek het er alleszins op. Na slechts vijf pitches stonden de eerste drie nullen al op het scorebord.

De tweede slagbeurt van de Philadelphia Phillies was een geheel ander paar mouwen. Bryce Harper, die bij hun laatste ontmoeting geraakt werd door een worp van Snell en enige tijd op de IL belandde, opende de inning met een single en zijn voorbeeld werd gevolgd door Nick Castellanos en Alec Bohm. Het leverde de bezoekers het eerste punt van de wedstrijd op. Bovendien konden beide honklopers door een foute aanworp van Juan Soto doorschuiven naar scoringspositie.

RUNS, RUNS, RUNS

Het ging in die tweede inning van kwaad tot erger voor de Padres. Matt Vierling kwam door met een double, waarna ook Edmundo Sosa (single) en Kyle Schwarber (groundout) punten toevoegden. Uiteindelijk stopte de teller van de Phillies pas bij vier. De thuisploeg stond plots het mes op de keel om deze NLCS niet nu al uit het zicht te laten verdwijnen.

Het was te danken aan twee zomerse aankopen dat de Padres meteen wat hoop mochten koesteren. Back-to-back solo shots van Brandon Drury en Josh Bell halveerden de marge en zorgden voor de eerste runs van de Padres in deze serie.

BROEDERSTRIJD

In die slagbeurt bleef het daar bij, waarna de twee pitchers in kalmer water belandde en de ene na de andere uit genoteerd kon worden. Vijftien opeenvolgende slagmannen keerden vergeefs terug uit het slagperk. Alleen een vrije loop van Schwarber doorbrak de reeks, maar zijn collega’s Sosa, Rhys Hoskins en J.T. Realmuto gingen die inning zelfs allemaal met drie slag naar de kant en dus was er van echt scoringsgevaar geen sprake.

https://www.youtube.com/watch?v=mzC5_g4hVrI

Dat kwam er wel in de daaropvolgende slagbeurt van de Padres. Ha-Seong Kim begon met een honkslag en hij kon binnen komen op een klap van Austin Nola, die daarmee zijn broer Aaron Nola pijn deed. Nadat Jurickson Profar tussendoor ook een honkslag had geslagen, bracht een tweepitter van Soto de stand op gelijke hoogte. Omdat Drury en Bell elkaar weer kopieerden met back-to-back singles dit keer eindigde de rally van de Padres pas bij een stand van 7-4. Manny Machado zette daar twee innings later nog een uitroepteken achter met een solo homer.

Hoewel Hoskins nog met een indrukwekkende homerun de achterstand tot drie runs had teruggebracht, zouden de Phillies weinig aanspraak meer maken op een zege. In de negende inning kwam Josh Hader uiteindelijk de deur definitief dichtsmijten met drie strikeouts. De closer tikte daarbij bovendien de 100 mijl per uur aan.

UP NEXT

Het circus verplaatst zich nu naar Philadelphia, waar de NLCS vrijdag wordt voortgezet. De Phillies moeten dan in eigen huis een antwoord zien te vinden op de ontketende Joe Musgrove. De San Diegan was dan minder lights out tegen de Dodgers, maar blijft een stevige noot om te kraken. Wat dat betreft lijken de Padres een streepje voor te hebben, hoewel Ranger Suarez zeker ook geen slechte pitcher is.

Game 3 van de NLCS start vrijdagnacht/zaterdagochtend rond de klok van half twee Nederlandse tijd.

Coverfoto: Denis Poroy/Getty Images

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen