NLCS: Achtste inning helpt Dodgers aan eerste overwinning

Het zag er in Game 3 van de NLCS lang naar uit dat de Atlanta Braves op een 3-0 voorsprong zouden komen. De Los Angeles Dodgers wonnen echter, door een ommekeer in de achtste inning. Kenley Jansen gooide de deur dicht in de negende inning en daardoor wonnen de Dodgers 6-5.

OPENING DODGERS

In Game 2 pakten de Dodgers in de eerste inning de voorsprong en die trend zette zij voort in de Game 3. Charlie Morton, startende werper voor de Braves, kwam vroeg in de problemen door vier wijd aan Mookie Betts uit te delen. Corey Seager was de tweede man aan slag voor de Dodgers. Morton gooide, met twee slag en één wijd, een hangende slider waar Seager op sloeg. De kortestop van de Dodgers raakte de bal perfect, want deze verdween over het hek in één van de diepste stukken van het stadion. Wederom startten de Dodgers met een vroege 2-0 voorsprong.

BUEHLER IN DE PROBLEMEN

De Braves deden snel wat terug. In de eerste helft van de vierde inning begonnen de problemen voor Walker Buehler, de startende werper voor de Dodgers. Freddie Freeman sloeg een single, waarna Austin Riley een double sloeg. Met die twee op het tweede en derde honk kwam Joc Pederson aan slag. Hij zette de honkslagentrend voort met een single en Freeman scoorde. Ook Adam Duvall kwam op de honken door een single en de wedstrijd was weer gelijk, omdat Riley van het derde honk scoorde.

De voorsprong voor de Braves was een feit, nadat ook Dansby Swanson een single sloeg en Joc Pederson de 3-2 over de plaat liep. Volgende in de slagvolghorde voor de Braves was catcher Travis d’Arnaud. Hij kreeg vier wijd van Buehler. Hierdoor stonden de honken vol, terwijl er nog altijd maar één uit was. Charlie Morton, startende werper van de Braves, werd de tweede nul door middel van een strikeout. De malaise was nog niet over, want Eddie Rosario ontving met volle honken vier wijd van Buehler en daarmee werd het 4-2. Dat betekende ook einde oefening voor de pitcher.

LATE OMMEKEER

Het lukte de Atlanta Braves-pitching lang om de Dodgers na de homerun van Seager stil te houden, echter was het in de tweede helft van de achtste inning raak. Met Will Smith en A.J. Pollock op de honken door singles, kwam Cody Bellinger aan slag. Een fastball van reliefpitcher Luke Jackson was ver boven de slagzone, maar Belli maakte contact. De bal eindigde ver over de hekken in het rechtsveld en de Dodgers trokken de stand weer gelijk. Het was niet de eerste keer dat Bellinger de Braves pijn deed. Ook vorig jaar tijdens de NLCS sloeg hij een beslissende homerun, toen in Game 7.

Kort na de gelijkmakende homerun van Bellinger sloeg Chris Taylor een single. Hij vervolgde dit met een gestolen honk en verplaatste naar het derde honk na een groundout van Matt Beaty. Mookie Betts kwam vervolgens aan slag. Op de eerste pitch die de rechtsvelder zag van Jesse Chavez sloeg hij een double, waarmee de Dodgers hun comeback compleet maakte en de voorsprong pakte.

JANSEN GOOIT DEUR DICHT

Na het offensieve geweld van de Dodgers in de onderste helft van de achtste inning, werd Kenley Jansen uit de bullpen gehaald om de deur dicht te gooien. Dat lukte en op een dominante manier.

Eerste slagman die hij tegenover zich kreeg was Austin Riley. Met twee slag en twee wijd kreeg hij zijn knuppel niet van zijn schouder en hierdoor had Jansen zijn eerste strikeout te pakken. Joc Pederson, de slagman die volgde na Riley, onderging hetzelfde lot. Hij sloeg op een fastball en miste, waardoor de Braves toe waren aan hun laatste nul van de wedstrijd. Laatste slagman was Adam Duvall. Wederom met twee slag en twee wijd gooide Jansen een fastball van 95 mph, net als bij Pederson. Ook Duvall sloeg door de fastball heen en Jansen pakte zijn eerste save dit Postseason.

UP NEXT

Game 4 van de NLCS staat komende nacht alweer op het programma. De 25-jarige Julio Urias is dan de startende werper voor de Dodgers, terwijl de Atlanta Braves hun startende werper nog bekend moeten maken. De wedstrijd start om 02:08 (Nederlandse tijd) en zou beslissend kunnen zijn in de series.

Aan de ene kant trekken de Dodgers de stand gelijk bij winst en met Game 5 ook in Los Angeles kunnen zij het momentum pakken. Aan de andere kant hopen de Braves op een overwinning, waardoor zij het in Game 5 al kunnen beslissen of de voorsprong mee kunnen nemen naar Atlanta.

Coverfoto: David Crane/Los Angeles Daily News

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen