NL Wildcard: Chris Taylor slaat Dodgers naar NLDS

De Los Angeles Dodgers hebben afgelopen nacht de St. Louis Cardinals verslagen in de National League Wildcard en zich geplaatst voor de National League Division Series. Na een thriller, waarin de stand lang 1-1 was, groeide utilityspeler Chris Taylor uit tot de grote held. In de tweede helft van de negende inning sloeg hij een walk-off-homerun met Cody Bellinger op de honken voor een 3-1 overwinning. Los Angeles komt nu tegenover divisierivaal San Francisco Giants te staan.

Het affiche ‘Max Scherzer vs. Adam Wainwright‘ liet van tevoren natuurlijk al weinig te wensen over, maar beide veteranen lieten er geen twijfel over bestaan dat zij de juiste startende werpers waren voor de ‘do or die’-wedstrijd in de National League.

Scherzer begon nog wel wat gammel aan het duel, door in de eerste inning een honkslag toe te staan aan lead-off-hitter Tommy Edman, die prompt het tweede honk stal. Tyler O’Neill sloeg Edman naar het derde honk en Scherzer’s wild pitch bracht de 1-0 over de plaat voor St. Louis.

PITCHERSDUEL

Dat was wel gelijk het laatste wat Scherzer weg zou geven in de 4.1 innings die hij uiteindelijk op de heuvel stond. Aan de andere kant stond Adam Wainwright ook uitstekend te gooien; misschien wel iets beter zelfs. Waino gooide 5.1 innings, waarin hij slechts 4 hits, 2 walks en 1 earned run tegenkreeg. Die run was een homerun van Justin Turner in de vierde inning, wat eveneens gelijk de laatste run tot de negende inning betekende.

De beide bullpens hielden de boel potdicht. Aan LA’s kant waren Joe Kelly, Brusdar Graterol, Blake Treinen, Corey Knebel en Kenley Jansen goed voor twee hits, één walk en zes strikeouts — drie voor Kenley, die de win kreeg.

Luis Garcia en Giovanny Gallegos waren lights out voor de Cards, maar T.J. McFarland gaf een two-out walk weg tegen Cody Bellinger. Alex Reyes werd ingebracht om het duel dicht te houden. Chris Taylor had echter andere ideeën.

UP NEXT

De Dodgers reizen nu af naar San Francisco om de National League Division Series te beginnen. Op vrijdag 8 oktober om 3:30 uur Nederlandse tijd staan Walker Buehler en Logan Webb tegenover elkaar.

Coverfoto: Sean M. Heffey

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen