MLB Trade Update #1 – Moustakas naar Brewers, Asdrubal Cabrera naar Phillies


De trade-carrousel in de MLB draait op volle toeren. Waar een superster als Manny Machado naar de Dodgers trok, en de Yankees (Zach Britton en J.A. Happ) en Red Sox (Nathan Eovaldi) zich ook al hebben gemengd in het geweld, gaat het onverminderd hard door.
Voor alle details van de trades die tot nu toe hebben plaatsgevonden, doe je er het beste aan om de meest recente aflevering van onze Just a Bit Outside te luisteren (te vinden op platforms als Spotify en verschillende podcast-apps voor Android en iOS). Maar sinds de opname van die podcast heeft er alweer het nodige plaatsgevonden…

‘MOOSE’ VERLAAT KANSAS CITY


Zo is Mike Moustakas verkast naar de Milwaukee Brewers in ruil voor outfielder Brett Phillips en werper Jorge Lopez. De Brewers, die anderhalve wedstrijd achterstaan op de Chicago Cubs in de NL Central, voegen daarmee een krachtige derde honkman toe aan hun line-up. Daardoor zal Travis Shaw voorlopig doorgeschoven worden naar het tweede honk, een opvallende beslissing daar Shaw nog nooit op het tweede honk heeft gespeeld.


De 29-jarige Moustakas, die in 2007 in de tweede ronde werd gedraft door de Royals, slaat dit jaar .249 met 20 homeruns en 62 RBI’s. In Milwaukee wordt hij herenigd met Lorenzo Cain, de outfielder met wie hij in Kansas City in 2015 de World Series won. Daarmee neemt Kansas City wederom afscheid van een bij de fans zeer geliefde speler, die afgelopen zomer nog bij gebrek aan interesse als free agent terugkeerde.

CABRERA NAAR PHILLIES, ESCOBAR NAAR DBACKS

De trade van de Brewers had er allicht mee te maken dat vlak daarvoor twee andere infielders van de markt verdwenen. Asdrubal Cabrera, die de afgelopen seizoenen voor de New York Mets als Zwitsers zakmes fungeerde, trekt naar de Philadelphia Phillies voor werper Franklin Kylome. De Phillies ontvangen daardoor een veelzijdige speler die gezien zijn .277 slaggemiddelde en 18 homeruns genoeg impact kan hebben. Iets wat Phildelaphia goed kan gebruiken, want in de NL East hijgen de Braves (2.5 games back) en de Nationals (6 games back) nog in de nek.


De Minnesota Twins lijken ondertussen ook geen illusies te hebben dat ze dit jaar nog meedoen om de prijzen. Zodoende hebben zij Eduardo Escobar weggeruild naar de Arizona Diamondbacks voor drie minor leaguers (werper Jhoan Duran en outfielders Ernie de la Trinidad en Gabriel Maciel). Escobar (.274 slaggemiddelde met 15 homeruns) zal in Arizona waarschijnlijk als derde honkman fungeren, daar Jake Lamb met schouderproblemen kampt en niet bepaald goed speelt.


Daarnaast deed Minnesota later in de avond ook reliever Ryan Pressly (3.40 ERA) weg. Hij gaat naar Houston en de Twins ontvangen twee minor leaguers (Jorge Alcala en Gilberto Celestino) voor de werper.
Coverfoto: Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen