MLB Draft 2022: picks 11-20

Afgelopen nacht vond de MLB Draft plaats. Picks 1-10 bespraken we eerder al, nu is het de beurt aan picks 11-20.

#11 NEW YORK METS: KEVIN PARADA (C)

Eigenlijk is het bizar dat Kevin Parada buiten de top-10 viel, want zoveel doet hij niet onder voor mede-catcher Adley Rutschman (die #1 ging in 2019). Parada sloeg een schoolrecord aan homeruns bij elkaar voor Georgia Tech, waar ook ooit Jason Varitek, Matt Wieters en Joey Bart furore maakten. De Mets zullen zich gelukkig hebben geprezen dat ze Parada hebben kunnen grijpen, zeker nu er geruchten zijn dat hun top catchersprospect (Francisco Alvarez) beschikbaar gemaakt zou kunnen worden in een trade voor Juan Soto…

#12 DETROIT TIGERS: JACE JUNG (2B)

Jace Jung is het jongere broertje van Rangers-prospect Josh Jung en was lange tijd algemeen beschouwd een top-5 pick. Blessures gooiden echter roet in het eten, dus hij viel tot plek 12. De Tigers zullen tevreden zijn met opnieuw een goede hitter, nadat de club jarenlang in de eerste ronde voornamelijk pitchers verzamelde (zeven in de laatste 10 jaar).

#13 LOS ANGELES ANGELS: ZACH NETO (SS)

Wat, geen pitcher voor de Angels in 2022? In 2021 koos de organisatie nog uitsluitend armen, maar ze maakten van Zach Neto de eerste Campbell-first rounder in de geschiedenis van de Camels. Neto is een uitzonderlijk goede slagman en bovengemiddelde infielder, dus de Angels varen duidelijk een nieuwe koers.

#14 NEW YORK METS: JETT WILLIAMS (SS)

Wegens het mislopen van Kumar Rocker in 2021 kregen de Mets een tweede first-round-pick. Deze werd besteed aan Jett Williams, de highschool kortestop uit Texas. Scouts zijn lyrisch over zijn kwaliteiten als speler, maar minstens net zo enthousiast over zijn instelling. Williams is klein, maar bezit een behoorlijk pakket aan talent.

#15 SAN DIEGO PADRES: DYLAN LESKO (RHP)

Ondanks een recente Tommy John-operatie, ging Dylan Lesko alsnog in de top 15, naar de San Diego Padres. De highschooler uit Georgia staat bekend als een strike-thrower met een uitstekend arsenaal aan pitches, zeker voor een highschooler. Het is even afwachten hoe hij terugkomt van zijn elleboogoperatie, maar de upside is gigantisch voor de jonge werper.

#16 CLEVELAND GUARDIANS: CHASE DELAUTER (OF)

Ruwe diamant Chase DeLauter ging naar de Guardians, nadat hij in de Cap Cod League had laten zien prima met houten knuppels overweg te kunnen. Er moet nog wel het één en ander bijgeschaafd worden aan de 20-jarige outfielder, maar dat zou geen probleem moeten zijn voor de Guardians.

#17 PHILADELPHIA PHILLIES: JUSTIN CRAWFORD (OF)

De volgende zoon van een ex-Major Leaguer. Justin Crawford’s vader Carl (Rays, Red Sox, Dodgers) stond jarenlang bekend als één van de beste en snelste slagmensen in MLB en Justin heeft een vergelijkbaar profiel. De bliksemsnelle highschooler uit Las Vegas kan zelfs beter worden dan zijn vader ook was, omdat hij defensief sterker is. De Phillies hebben een mogelijke lead-off hitter voor de toekomst binnengehaald.

#18 CINCINNATI REDS: CAM COLLIER (3B)

Hey, wat leuk, de zoon van een voormalig Major Leaguer. Die hadden we dit jaar nog niet gehad…. Lou Collier’s zoon cam is één van de jongste spelers in deze draft, nadat hij besloot naar Junior College te gaan om zo in aanmerking te komen voor de Draft van 2022. Hij is pas 17, maar hield zich kranig staande tussen de veel oudere Cap Cod League-tegenstand van dit jaar. De derdehonkman barst van het talent en zou een enorme steal kunnen blijken.

#19 OAKLAND ATHLETICS: DANIEL SUSAC (C)

Nog meer familiebanden: Daniel Susac is het jongere broertje van Andrew Susac, die een aantal seizoenen in de Majors speelde voor de Giants, Brewers, Orioles en Pirates. Daniel beschikt over een gezonde dosis power en heeft de fysieke bouw van iemand die de Majors wel eens zou kunnen halen. De voormalig quarterback is een leider op het veld en profileert zichzelf als een echte catcher.

#20 ATLANTA BRAVES: OWEN MURPHY (RHP)

In high school was Owen Murphy nog een two-way player, maar hij is door de Braves gedraft als een pitcher. Vier pitches, prima controle en pas 18 jaar, dus de Braves hebben even de tijd om hem te ontwikkelen.

Picks 21-30 volgen later.

Coverfoto:

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen