Koninkrijksteam begint zonder Jansen en Strop aan WBC

Vannacht werden op MLB Network de selecties voor de World Baseball Classic (WBC), het officieuze wereldkampioenschap honkbal, bekendgemaakt. Op het definitieve roster van het Koninkrijksteam viel vooral de afwezigheid van Major Leaguers Kenley Jansen en Pedro Strop op. Zij staan wel beiden op een reservelijst en zouden bij het behalen van de tweede ronde kunnen aansluiten.

JANSEN

In gesprek met SportAmerika gaf bondscoach Hensley Meulens eerder dit jaar nog aan blij te zijn met de aanwezigheid van Kenley Jansen, die toen toestemming leek te krijgen van zijn nieuwe club, de Boston Red Sox. Die vrijgeleide blijkt er nu echter niet te zijn. De Red Sox willen hun nieuwe reliever van dichtbij aan het werk zien tijdens Spring Training en dus zal hij in ieder geval tijdens de eerste ronde in Taiwan ontbreken.

Pedro Strop ontbreekt om persoonlijke redenen, maar net als Kenley Jansen staat hij op de ‘designated pitcher pool’ en zou hij dus bij het bereiken van de tweede ronde kunnen aansluiten bij het Koninkrijksteam.

UITGEBALANCEERDE SELECTIE

Net als Jansen en Strop ontbreekt ook de naam van major leaguer Ozzie Albies. De tweedehonkman van de Atlanta Braves herstelt nog van een blessure en dus laat ook hij dit toernooi aan zich voorbijgaan. Verder vinden we wel alle sterren uit de majors in de selectie van het Koninkrijksteam.

Xander Bogaerts slaat bijvoorbeeld de voorbereiding van zijn nieuwe team – de San Diego Padres, waarvoor hij deze winter een monstercontract tekende – over om met het Koninkrijksteam een gooi te doen naar succes op het WBC.

Het zal sowieso dringen worden voor de kortestoppositie, want ook de op dit moment nog clubloze Andrelton Simmons en Didi Gregorius reizen af naar Taiwan.

HOOFDKLASSE

Behalve de Major League is ook onze eigen Hoofdklasse goed vertegenwoordigd en dan vooral met werpers. Zo maken Lars Huijer, Shairon Martis en Tom de Blok een goede kans op een plekje in de rotatie, terwijl Kevin Kelly, Ryan Huntington, Dylan Farley en Juan Carlos Sulbaran waarschijnlijk in de bullpen mogen plaatsnemen.

DEFINITIEVE SELECTIE

Pitchers
Mike Bolsenbroek (Heidenheim, Duitsland), Tom de Blok, Ryan Huntington, Kevin Kelly, Shairon Martis (Neptunus), Jaydenn Estanista (Philadelphia Phillies), Dylan Farley (Amsterdam Pirates), Wendell Floranus (Gigantes del Cibao, Dominicaanse Republiek), Lars Huijer (HCAW), Antwone Kelly (Pittsburgh Pirates), Eric Mendez (Arizona Diamondbacks), Derek West (Houston Astros), Juan Carlos Sulbarán (Indios del Boér, Nicaragua)

Catchers
Chadwick Tromp (Atlanta Braves), Sicnarf Loopstok (Amsterdam Pirates), Ricardo Dashenko (Neptunus)

Infielders
Xander Bogaerts (San Diego Padres), Andrelton Simmons (geen club), Jonathan Schoop (Detroit Tigers), Sharlon Schoop (Amsterdam Pirates), Didi Gregorius (geen club), Juremi Profar (Bravos de Léon, Mexico), Alexander Wiel (High Point Rockers, VS)

Outfielders
Jurickson Profar (geen club), Joshua Palacios (Pittsburgh Pirates, opleiding), Wladimir Balentien (Gigantes del Cibao, Dom.), Roger Bernadina (Neptunus)

Utility players
Richie Palacios (Cleveland Guardians), Ray-Patrick Didder (geen club)

Coverfoto: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen