Hensley Meulens opnieuw bondscoach Team Kingdom tijdens WBC

Net als tijdens de vorige edities van het mondiale honkbaltoernooi zal Hensley ‘Bam Bam’ Meulens in 2023 ook weer als bondscoach van Team Kingdom optreden. Dat heeft de KNBSB zojuist in een persbericht bekend gemaakt. De World Baseball Classic vindt volgend jaar plaats van 8 tot en met 21 maart.

De vorige keren dat Meulens, tegenwoordig coach bij de New York Yankees, de organisatie waarvoor hij ook enkele seizoenen in de Major League als speler actief was, bondscoach was van het Koninkrijksteam, legde dat de ploeg geen windeieren. Beide keren werden namelijk de halve finales gehaald, waarin respectievelijk de Dominicaanse Republiek en het team van Puerto Rico te sterk bleken.

TROTS

Meulens geeft aan trots te zijn opnieuw als bondscoach leiding te mogen geven aan het Koninkrijksteam: “Het is voor mij altijd een eer om manager te zijn van Team Kingdom of the Netherlands. Ik wil de KNBSB en natuurlijk de nieuwe technisch directeur Rick van den Hurk bedanken voor deze kans en de fijne samenwerking.”

“Wij hebben”, zo gaat Bam Bam verder, “met ons team door de jaren heen bij dit soort toernooien laten zien dat we een ontzettend hoog niveau kunnen halen en we brengen ook deze editie weer de beste spelers bijeen dus we gaan er weer voor om de finaleronde in Miami te bereiken. Als wij dat redden is het ultieme doel natuurlijk om het toernooi te winnen. In elk geval willen wij opnieuw zorgen dat onze fans uit het hele Koninkrijk en van over de hele wereld kunnen genieten van ons spel.”

ERVARING

Technisch directeur Rick van den Hurk is erg blij dat Meulens opnieuw aan het roer staat: “Met Hensley hebben we een manager met veel ervaring, die bovendien zeer gerespecteerd wordt binnen de honkbalwereld. Zowel binnen het Koninkrijk als internationaal en in Major League Baseball. Hij heeft ons al twee keer tot de halve finale geleid en is sinds zijn tweehonkslag tegen Cuba op de Olympische Spelen van 2000 bovendien het gezicht van de samenwerking binnen het Koninkrijk. He’s the right man for the job. En we zijn blij dat hij zich weer aan ons team verbonden heeft.”

WORLD BASEBALL CLASSIC 2023

De World Baseball Classic wordt van 8 tot en met 21 maart gespeeld op vier locaties. Team Kingdom of the Netherlands is ingedeeld in Poule A met Taiwan, Cuba, Italië en een qualifier. De wedstrijden in deze groep worden gespeeld in Taichung, Taiwan. De tweede ronde vindt plaats in Tokyo, Japan en de finaleronde wordt gespeeld in Miami, VS.

Coverfoto: Henk Seppen

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen