Dutch Watch: Kieboom laat van zich horen

Carter Kieboom lijkt de rest van dit seizoen een vaste waarde in deze rubriek te worden en dat is natuurlijk alleen maar mooi! Deze week liet de jonge infielder zien dat de Nationals niet voor niets vertrouwen in hem hebben. In dezelfde divisie zijn Ozzie Albies en Didi Gregorius in gevecht op de koppositie. Xander Bogaerts verliest daar juist het zicht op met zijn Boston Red Sox. Jonathan Schoop is nog altijd speler van de Detroit Tigers heeft met zijn club de tweede plaats in zicht. Genoeg te beleven dus in deze Dutch Watch en na het lezen ben je weer helemaal op de hoogte.

SEIZOENSSTATS: 420 AB, .260/.320/.479, .799 OPS, 67 R, 70 RBI, 31 2B, 17 HR, 13 SB, 104 OPS+

Na een road trip van 9 wedstrijden en een 5-4 record mochten de Atlanta Braves afgelopen weekend in eigen huis proberen eindelijk eens boven die .500 te komen. De club voegde tijdens de trade deadline wat stukjes toe aan de puzzel en daarmee gaf Alex Anthopoulos aan dat hij de play-offs nog niet uit het hoofd had gezet. Voor Ozzie Albies veranderde er ook iets in de loop van het weekend. Hij kwam de laatste tijd veelvuldig als tweede aan slag, maar manager Brian Snitker dacht dat Albies de rol als leadoff hitter ook goed zou kunnen invullen.

Na de toch al intensieve road trip moesten de Braves vanuit het vliegtuig direct weer aan de bak. In de Milwaukee Brewers troffen ze niet de gemakkelijkste opponent. De Brew Crew gaat immers aan kop in de NL Central en de Braves merkten al snel dat dit geen toeval was. Atlanta kon een prima eerste inning, waarin ze 4 runs scoorden, geen vervolg geven en verloren met 9-5. Albies begon dit duel met een bescheiden 3-game hitting streak. Dankzij z’n 2-for-5 werd dit uitgebouwd tot vier wedstrijden.

Ozzie Albies is doorgaans de man van de doubles, maar zijn laatste dateerde van 23 juli. Het werd dus weer eens tijd en in de vijfde inning van de tweede ontmoeting loste Albies de verwachting in. Voor de tweede wedstrijd op rij was de infielder 2-for-5, maar dit duel was hij slechts figurant in de show van Dansby Swanson. Met 2 homeruns en 7 RBIs was de kortestop de grote man in de met 8-1 gewonnen wedstrijd. Niet zelden laten de Braves een wedstrijd met veel runs volgen door één waarin nauwelijks gescoord wordt en dit weekend vormde geen uitzondering. Ondanks een 1-for-4 en een run van Albies ging de series finale met 2-1 naar de Brewers.

BRAVES OP DREEF

De Braves bleven nog even in de NL Central, want er werd koers gezet naar S. Louis. Atlanta begon sterk aan deze belangrijke serie van drie wedstrijden en het was Albies die na een walk in de eerste inning de score opende. Aanvallend gezien was dit zijn enige goede actie. Ozzie Albies was 0-for-4 en sloeg de bal twee keer in een dubbelspel. De Braves openden met een 6-1 zege en gaven dit woensdag een vervolg door St. Louis met 7-4 te verslaan. Opnieuw hield het aan slag niet over wat Albies liet zien. De tweedehonkman was 1-for-5, maar zag aanwinsten Adam Duvall en Joc Pederson de kar trekken. Voor het eerst in bijna een maand wisten de Braves weer eens twee duels op rij te winnen.

Er kwam zelfs een derde wedstrijd op rij bij, maar deze kwam op een bijzondere wijze tot stand. Ozzie Albies bleef in drie officiële at-bats verstoken van een hit donderdag, maar kreeg wel een run en een RBI achter zijn naam. Die run scoorde hij al in de derde inning nadat hij middels vier wijd op de honken kwam. Die walk bleek voor de Cardinals een vervelende voorbode op wat komen ging. Bij een stand van 4-4 in de achtste inning liepen maar liefst vier Braves een “gratis” run binnen. De ene walk volgde de andere op en bij één daarvan stond Albies in het slagperk. Atlanta liep, letterlijk, met 8-4 voorbij de Cardinals en heeft weer zicht op de titel in de divisie.

SEIZOENSSTATS: 374 AB, .307/.375/.516, .891 OPS, 63 R, 55 RBI, 30 2B, 16 HR, 5 SB, 139 OPS+

Waar de concurrentie nogal kabaal maakte tijdens de trade deadline, daar hielden de Red Sox zich gedeisd. Boston voegde Kyle Schwarber toe aan het roster, maar de aanwinst komt voorlopig nog niet in actie. Niet voor het eerst dit seizoen waren de ogen afgelopen weekend dan ook weer vooral gericht op Xander Bogaerts. De kortestop voert de BoSox aan in slaggemiddelde, hits en OBP, maar heeft tevens last van zijn pols. Die problemen moest Bogaerts even parkeren, want er stond een belangrijke serie te wachten. Boston strijdt met de Tampa Bay Rays om de koppositie in de AL East en kon in Florida goede zaken doen. Of juist niet.

Met 2-for-5 en 2 runs begon Xander Bogaerts goed aan dit belangrijke drieluik. In zowel de vierde als de vijfde inning kwam de infielder door met een single en in beide gevallen leidde dit tot een run. Helaas voor Bogaerts en de Red Sox schoten zijn ploeggenoten niet te hulp. Tampa Bay opende deze serie met een 7-3 zege. In de eerste inning van de tweede wedstrijd sloeg Bogaerts zijn 16e homerun van het seizoen. Met J.D. Martinez al op de honken was deze goed voor 2 runs en een 3-0 voorsprong. De kortestop was 1-for-2 met een walk en 2 RBIs in deze wedstrijd, maar opnieuw hielp de dadendrang van onze landgenoot zijn ploeg niet aan een overwinning. De Rays waren met 9-5 te sterk en namen de leiding in de divisie over van Boston.

Xander Bogaerts was 3-for-7 in de eerste twee wedstrijden, maar kon deze cijfers geen vervolg geven in de laatste. De Red Sox hadden een zege nodig om een sweep te voorkomen, maar die zege kwam er niet. Met 3-2 ging ook dit duel naar Tampa Bay. Bogaerts was 0-for-3 met een walk en zag zijn slaggemiddelde naar .307 kruipen.

TANDENLOOS TEGEN TIGERS

Het ontvangst in Detroit was hartelijk. Zo hartelijk dat de Tigers besloten Bogaerts en de BoSox een handje te helpen. De kortestop vond zichzelf in de eerste inning dankzij wat defensief gepruts terug op het tweede honk en even later mocht Bogaerts de eerste run in deze serie scoren. Hij kwam in de derde door met een single en in de vijfde inning kreeg Xander Bogaerts vier wijd. In beide gevallen leidde dit niet tot een run en die had Boston juist goed kunnen gebruiken. Detroit won dit openingsduel met 4-2. Met een single en z’n dertigste double van het seizoen verging het Bogaerts woensdag beter. De overige Red Sox presteerden ook beter en dat resulteerde in een 4-1 overwinning.

Met een .310 slaggemiddelde begon Bogaerts donderdag aan de series finale. Deze liep voor Bogaerts en zijn teamgenoten bar slecht af. Detroit nam al vroeg het heft in handen en leidde na vijf innings met 6-0. Bogaerts kwam drie keer aan slag, maar tot een hit kwam de kortestop niet. Hij werd door zijn manager naar de kant gehaald en zag de Tigers uiteindelijk met 8-1 winnen. Voor de Red Sox de zesde nederlaag in zeven wedstrijden.

SEIZOENSSTATS: 218 AB, .206/.256/.376, .632 OPS, 23 R, 33 RBI, 8 2B, 9 HR, 71 OPS+

Ook in Philadelphia hebben ze de hoop op de divisietitel nog niet opgegeven. Dit werd vorige week wel duidelijk tijdens de trade deadline. Met name Kyle Gibson en Ian Kennedy zijn erg bruikbare armen, die van waarde kunnen zijn in de achtervolging op de Mets. Om die achtervolging succesvol te laten zijn, waren goede resultaten tegen de Pittsburgh Pirates wenselijk. Daarna volgde voor Didi Gregorius en de zijnen een serie tegen de Nationals. Afgaande op de deadline is dat dan weer een club die de handdoek alvast geworpen heeft.

Voor de ambitieuze Phillies zouden de bottom dwellers uit de NL Central geen probleem mogen zijn. De Pittsburgh Pirates weigerden zich vorige week echter aan die afspraak te houden. Ze stonden in de eerste wedstrijd slechts één hit toe en waren met 7-0 te sterk voor de ploeg van Gregorius. De kortestop bereikte in de vierde inning het eerste honk, maar deed dit via een walk. Hij was 0-for-3 in zijn AB’s. Tijdens de tweede wedstrijd tegen de Bucco’s ging het niet veel beter met Gregorius en de Phillies. Ze kregen dit keer wel wat runs op het bord, maar met 3-2 moesten ze de zege opnieuw aan Pittsburgh laten. Gregorius was 0-for-4 en zag dat zijn slaggemiddelde de grens van de .200 naderde.

De runs die in de eerste twee wedstrijden zo duur waren, kwamen bij bosjes in de derde. Dit kwam niet in de laatste plaats door een sterk optreden van Gregorius. De kortestop was 3-for-5 met een double en twee singles en hij sloeg 3 runs over de thuisplaat. Zijn slaggemiddelde schoot omhoog naar .212 en Gregorius had een belangrijk aandeel in de 15-4 zege.

HOW SWEEP IT IS

De Philadelphia Phillies begonnen teleurstellend aan de road trip, maar van die teleurstelling bleef in Washington niets over. Gregorius en de Phillies openden deze serie van vier afgelopen maandag met een 7-5 overwinning. Een duel waarin de kortestop 1-for-5 was met een single in de vijfde inning. Het tweede duel mocht de geridderde infielder overslaan, maar zijn afwezigheid deerde Philadelphia niet. Met 5-4 trokken de Phillies opnieuw de winst naar zich toe.

In de derde ontmoeting mocht Gregorius (1-for-5) zijn opwachting weer maken en dat ging niet onopgemerkt. Aan slag was het nog niet veel soeps geweest tot hij in de zevende inning zijn negende homerun van dit seizoen sloeg. Met Rhys Hoskins, zelf ook al goed voor een homerun, op de honken timmerde Gregorius de bal het park uit en zette zijn ploeg daarmee op een 8-3 voorsprong. Het zou uiteindelijk 9-5 worden. De Phillies trakteerden hun rivaal donderdag op een sweep door de laatste wedstrijd met 7-6 te winnen. Gregorius kon aanvallend zijn steentje niet bijdragen. Door zijn 0-for-5 viel zijn slaggemiddelde terug naar .207. Zijn Phillies wonnen de laatste vijf wedstrijden op rij en hebben de Mets nu binnen handbereik.

SEIZOENSSTATS: 41.1 IP, 1-4 (22 SV), 3.27 ERA, 1.355 WHIP, 3.74 FIP, 18 R, 15 ER, 28 BB, 51 K, 120 ERA+

Kenley Jansen zag afgelopen week de ene na de andere grote naam het vliegtuig naar Los Angeles pakken. De LA Dodgers pakten in 2020 voor het eerst in ruim 30 jaar de titel en ze zijn niet van zins deze zonder slag of stoot af te staan. Met Max Scherzer is de rotation nog beter geworden en met Trea Turner in de gelederen wordt het er ook niet slechter op.

Bijna een week na zijn laatste optreden mocht Kenley Jansen vorige week tegen de Arizona Diamondbacks weer eens aan de slag. Dit keer niet in de negende inning, maar al een inning eerder moest hij de D-backs van scoren zien te houden. Met een 5-5 stand liep de reliever naar de heuvel en met zijn eerste drie pitches zette hij Andrew Young met een strikeout opzij. Daarna dreigde het opnieuw mis te gaan voor onze landgenoot.

Via een double, een walk en een single liepen de honken vol met slechts één uit. Jansen had inmiddels 16 pitches gegooid en had er vervolgens nog eens 10 nodig om uit de inning en de problemen te komen. Met twee strikeouts op rij werden Christian Walker en Carson Kelly aan de kant gezet en had Jansen zijn taak gedaan. De wedstrijd ging overigens later alsnog met 6-5 naar de thuisspelende Diamondbacks.

STROEF

Kenley Jansen moest daarna een paar dagen wachten op zijn volgende optreden. De Dodgers hadden na die 5-6 nederlaag twee keer gewonnen van Arizona, maar begonnen hun home stand met een 3-0 nederlaag tegen de Astros. Er zit nogal wat oud zeer tussen deze teams, dus konden de fans woensdag wel een opsteker gebruiken. Dit gold overigens ook voor Kenley Jansen, die vier dagen rust had gehad. Met een 7-3 voorsprong op zak begon de closer wat roestig aan de negende inning.

Aledmys Diaz sloeg de vierde pitch weg voor een single, maar de klap van Kyle Tucker richtte veel meer schade aan. De outfielder van de Astros sloeg de bal de tribunes in voor een 2-run homerun. Niet alleen deed dit ’t ERA en het zelfvertrouwen van Kenley Jansen pijn, maar de Astros waren ook weer helemaal terug in de wedstrijd. Na de derde homerun die Jansen dit seizoen opgaf, was het gat nog maar twee runs. Na die homerun leek Jansen wakker. Met 17 pitches werden de volgende drie batters op een strikeout getrakteerd en was de 7-5 overwinning een feit. Geen save dit keer voor onze landgenoot en ook zijn ERA van 3.27 geeft weinig reden tot vrolijkheid. Dat hij zich herpakte en de wedstrijd alsnog met drie K’s beslist, is dat zeker wel.

SEIZOENSSTATS: 36 AB, .306/.409/.500, .909 OPS, 7 R, 6 RBI, 1 2B, 2 HR, 153 OPS+

De rol van de Washington Nationals is nog niet helemaal uitgespeeld in de NL East, maar de club lijkt daar anders over te denken. Ze namen afscheid van Max Scherzer en Trea Turner en zetten de deur open voor de jeugd. Voor Carter Kieboom betekent dit goed nieuws, want hij mag de komende maanden laten zien dat hij op de lange termijn wel degelijk van waarde kan zijn in Washington. Deze week mocht Kieboom alvast zijn gang gaan tegen de Cubs en de Phillies. En de infielder kan tevreden terugblikken op die twee series.

Carter Kieboom moest 10 AB’s wachten op zijn eerste hit van het seizoen, maar afgelopen weekend tegen de Cubs ging het opeens snel. Met singles in de tweede en vierde inning van de eerste wedstrijd verdubbelde Kieboom opeens zijn totaal. In de zesde inning dwong de derdehonkman vier wijd af en zou hij even later scoren. Met de Nationals won hij dit duel met 4-3. Met een sac fly in de achtste inning vinkte hij een dag later ook zijn eerste RBI van het seizoen af. Josh Bell kon scoren, maar de RBI van Kieboom voorkwam een nederlaag niet: 3-6.

Carter Kieboom begon zich inmiddels al aardig thuis te voelen in de line-up van de Nats. Na zijn moeizame start in het slagperk kwam hij in de series finale tegen de Cubs opnieuw door met een hit. Zijn single in de vijfde inning bleef zonder gevolgen, maar tilde ’t slaggemiddelde naar .190. Kieboom wist op dat moment nog niet dat dit gemiddelde tegen de Phillies een gigantische sprong zou gaan maken. En de getalenteerde infielder wist ook niet dat hij in de volgende serie opnieuw iets van zijn lijstje kon strepen.

KIE-BOEM!

Tegen de Phillies bleef Kieboom opduiken in de starting line-up van de Nationals. De infielder kreeg meer en meer ervaring op het hoogste niveau. Aan zijn cijfers te zien, voelt hij zich daar ook steeds meer thuis. Zijn eerste twee AB’s tegen Philadelphia waren weinig succesvol, maar in de zevende kwam hij door met een hit. Niet lang na die single kon hij de thuisplaat passeren, maar de echte klappen vielen pas in de negende inning. De Phillies liepen hierin weg naar een 7-3 voorsprong, maar Kieboom pakte nog even zijn moment. Met één honk bezet knalde de bal van zijn knuppel voor zijn eerste homerun. Een mooie mijlpaal voor de derdehonkman, maar helaas kon deze niet bekroond worden met een overwinning: 5-7.

Carter Kieboom scoorde opnieuw een run in de tweede wedstrijd, waarin hij 1-for-3 was. Ook nu was dit niet genoeg voor een overwinning, want die ging met 5-4 naar de bezoekers. De infielder had de smaak echter te pakken, want afgelopen woensdag was het opnieuw raak. In de tweede inning joeg Kieboom zijn tweede homerun de tribunes in voor wat op dat moment een 3-0 voorsprong betekende. De jonge derdehonkman was 2-for-4 in deze wedstrijd, die wederom verloren werd: 5-9.

Manager Dave Martinez weet inmiddels wel wat hij aan Kieboom heeft en dat de jongeling kan slaan, liet hij ook donderdag weer zien. In de tweede inning was daar zijn eerste tweehonkslag van dit seizoen. Dit liet Kieboom in de vierde inning volgen door een RBI-single naar het linksveld. Het betekende zijn zesde RBI van ’t jaar en dankzij z’n 2-for-4 in deze wedstrijd en z’n 7-for-15 in de serie staat zijn slaggemiddelde nu op .306.

SEIZOENSSTATS: 269 AB, .242/.344/.327, .671 OPS, 37 R, 24 RBI, 15 2B, 2 HR, 10 SB, 91 OPS+

De San Diego Padres zaten ook niet stil tijdens de trade deadline. Het toch al sterk bezette infield kreeg er met de komst van Adam Frazier nog een belangrijke pion bij. De voormalig speler van de Pirates kan echter ook uit de voeten in het outfield en daarmee valt deze trade voor Jurickson Profar niet overdreven gunstig uit. Met Jake Marisnick werd nog een outfielder aangetrokken en pitcher Daniel Hudson werd overgenomen van de Nationals. Leuke namen, maar dit alles valt bijna in het niet bij de capriolen die de Dodgers uithaalden vorige week.

Een plek bij de startende negen was al enige tijd een zeldzaamheid voor Jurickson Profar. Toch mocht hij vaak als pinch hitter nog wel opdraven, maar ook dat wordt nu lastiger. Vorige week openden zijn Padres de serie tegen Colorado met een 3-0 overwinning, maar spelen deed Profar niet. In de tweede ontmoeting maakte hij één keer de gang naar het slagperk, maar helaas zonder succes. Een hoge bal naar het linksveld werd gevangen en Profar kon weer gaan zitten.

HOPEN OP MINUTEN

Het manusje-van-alles mocht in Game 3 starten en in de tweede inning, met twee uit, dwong Profar vier wijd af. Zijn volgende twee at-bats eindigden in drie slag, maar in de negende inning kwam hij door met zijn vijftiende double van het seizoen. Austin Nola sloeg zijn ploeggenoot binnen, maar deze run kon een 5-3 nederlaag niet voorkomen. De series finale ging met 8-1 weer naar de Friars, maar Profar bleef aan de kant.

Met dezelfde cijfers wonnen de Padres de eerste van twee wedstrijden in Oakland van de Athletics. Profar kon zich niet tonen tegen zijn oude club, want voor hem was geen rol weggelegd. Dat was wel het geval in de tweede ontmoeting. Met singles in de tweede en vierde inning begon Profar ook goed aan die wedstrijd. In de vierde inning leek hij te gaan scoren, maar dit konden de A’s op het laatste moment voorkomen. Pas later zou blijken hoe belangrijk dit was. Na negen innings stond het 3-3 en in de tiende gingen de Athletics er met de zege vandoor. Dankzij z’n 2-for-4 klom het slaggemiddelde van Jurickson Profar naar .242.

SEIZOENSSTATS: 415 AB, .287/.332/.467, .799 OPS, 60R, 64 RBI, 19 2B, 18 HR, 1 SB, 124 OPS+

De telefoon verdween vorige week waarschijnlijk maar zelden uit het gezichtsveld van Jonathan Schoop. Richting de trade deadline werd het spannend voor de infielder, maar roodgloeiend bleek de telefoon bepaald niet te staan. De Tigers kregen wel wat aanbiedingen, maar geen was interessant genoeg om te happen. En dus speelt Jonathan Schoop nog gewoon in Detroit en trad hij deze week met die club aan tegen Baltimore en Boston.

Tegen zijn oude liefde uit Baltimore opende Schoop met een RBI-single. Zelf liep hij de tweede run over de thuisplaat en na een double in de derde herhaalde de aangewezen slagman dit kunstje in de derde inning. Zo was Schoop betrokken bij de eerste drie runs van de wedstrijd. Zijn ploeggenoten verdubbelden dit aantal op weg naar een 6-2 zege. Schoop mocht in de tweede wedstrijd weer plaatsnemen op het eerste honk. Een succesvolle onderneming werd het niet. Zijn eerste drie AB’s leverden niets op en in de achtste werd Schoop geraakt door de werper. In die inning scoorde hij de derde run na een wild pitch, maar het duel werd met 4-3 door de O’s gewonnen.

Baltimore bleek ook de sterkste in de derde van vier wedstrijden. Schoop was 1-for-4 met een walk en een single, maar had verder niets in de melk te brokkelen. Zijn Tigers gingen met 5-2 onderuit en dus was het tijd voor revanche in de laatste ontmoeting. Die kwam er ook. Schoop was opnieuw 1-for-4 met een single in de zevende inning waardoor Detroit alle honken in handen kreeg. Er volgend echter geen runs of RBIs, maar wel een 6-2 overwinning. Schoop was 4-for-16 tegen zijn oude werkgever en zag zijn slaggemiddelde uitkomen op .283.  

TOCH WEER DIE LONG BALL

Heel stiekem kruipen de Detroit Tigers naar de .500. Aangezien Cleveland daar ook niet ver vandaan zit, komt de tweede plaats in de AL Central zelfs in zicht. Goede resultaten tegen de Red Sox zijn dan erg wenselijk en Schoop en consorten begonnen deze week goed aan die serie. De international moest tot de zevende inning wachten op zijn hit, een double naar het linksveld. Hij zou even later de vierde run namens Detroit scoren en de eindstand op 4-2 bepalen. Wat homeruns betreft, stond Schoop al een paar weken droog. Op 18 juli sloeg hij zijn laatste. Tot hij, wederom in de zevende inning, zijn spierballen liet rollen in de tweede wedstrijd. De Tigers keken tegen een 4-0 achterstand aan toen Schoop (2-for-3) zijn 18e homerun van het seizoen sloeg. Hij nam daarmee de enige run van zijn ploeg voor zijn rekening: 1-4.

Ook in de series finale was Schoop goed voor wat runs. Eerst was er een productive out in de tweede inning die Willi Castro liet scoren. Na een single in de vijfde inning was het even later Schoop zelf die de thuisplaat passeerde en de stand daarmee op 4-0 bracht. Een RBI-single van Schoop in de zesde inning, zijn 64e alweer van dit seizoen, bracht Akil Baddoo binnen voor een 7-0 voorsprong. Door z’n 2-for-5 sluit Schoop de week af met een .287 BA. Daarmee voert hij de Tigers aan, zoals hij dat ook doet bij het aantal homeruns (18), RBIs en hits (119).

SEIZOENSSTATS: 294 AB, .221/.287/.282, .569 OPS, 32 R, 24 RBI, 9 2B, 3 HR, 1 SB, 62 OPS+

Andrelton Simmons maakte van dichtbij mee hoe de Minnesota Twins zich richten op de toekomst en het heden laten voor wat het is. Er werd onder meer afscheid genomen van Jose Berrios en als wisselgeld stroomden de nodige prospects binnen. Prima actie natuurlijk voor de franchise, maar het is de vraag of Simmons hier nog iets aan heeft. Zijn contract loopt immers af na dit seizoen.

Met die bizarre 17-14 tegen de Tigers nog in het achterhoofd begonnen de Twins aan hun serie tegen St. Louis. Op bezoek bij de Cardinals bleken de runs stukken duurder, maar dat lag niet aan Andrelton Simmons. Met 3-for-4 en een RBI-single in de tweede inning begon de kortestop prima aan dit drieluik. Hij zette Minnesota in de tweede inning op voorsprong, maar dit bleek tevens de enige run voor de Twins. De thuisploeg won met 5-1. De tweede wedstrijd werd wel een prooi voor de bezoekers uit Minnesota. Een single in de vijfde inning was het enige wapenfeit van Andrelton Simmons in ’t duel dat met 8-1 gewonnen werd.

De Cardinals trokken het derde duel met 7-3 naar zich toe, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Opnieuw was Andrelton Simmons een luis in de pels van de Cardinals, want met ’t tweede en derde honk bezet kwam onze landgenoot in de tweede inning door met een single. Die hit was goed voor 2 runs en een 2-0 voorsprong. Helaas voor de Twins liet het antwoord van St. Louis niet lang op zich wachten. Desondanks kan Simmons met 5 hits en 3 RBIs terugkijken op een goede serie.

Helaas voor Simba kreeg dit geen vervolg in Cincinnati. Hij startte dinsdag in de eerste wedstrijd tegen de Reds, was 0-for-3 en werd na acht innings gewisseld. Zijn ploeg won dit duel met 7-5, maar we zagen Simmons in dit tweeluik niet terug. Of hij slechts een dagje rust kreeg in de met 6-5 verloren wedstrijd of dat er meer aan de hand is, is op dit moment nog niet duidelijk.

Cover photo: Greg Fiume/Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen