Detroit versterkt zich met Justin Upton

Upton
Justin Upton speelt de komende jaren voor de Detroit Tigers. Volgens meerdere Amerikaanse bronnen gaat de free agent akkoord met een zesjarig contract ter waarde van 132,75 miljoen dollar.
Met het aantrekken van Upton wordt de aanval van de Tigers alleen nog maar sterker. Net als Miguel Cabrera, Víctor Martínez en J.D. Martinez slaat de outfielder regelmatig de bal het publiek in. Vorig seizoen bij de San Diego Padres was Upton bijvoorbeeld goed voor 26 homeruns en 81 binnengeslagen punten. In totaal sloeg de 28-jarige al 190 keer de bal over het hek.


Upton, die naar alle waarschijnlijkheid als linksvelder gaat spelen, moet ervoor zorgen dat de Tigers weer terugkeren op het oude niveau. Vorig seizoen viel de ploeg erg tegen en eindigde men zelfs op de laatste plaats in de American League Central. Dat gebeurde Detroit voor het laatst in 2008. Tussen 2011 en 2014 werd de divisie zelfs vier keer op rij gewonnen. In 2012 bereikte de club de World Series. Daarin waren de San Francisco Giants uiteindelijk met 4-0 te sterk.
Ook Upton zelf hoopt het een stuk beter te doen dan in 2015. Een aantal van zijn statistieken was lager dan gebruikelijk. Zijn slaggemiddelde van .251 was bijvoorbeeld alleen in zijn eerste twee jaar (2007/.221 en 2008/.250) slechter.

De outfielder is niet de eerste versterking. Eerder werd startende werper Jordan Zimmermann al voor vijf jaar vastgelegd. Hij gaat de komende jaren 110 miljoen dollar verdienen.
Nu Upton heeft besloten naar de Tigers te gaan en Chris Davis zijn contract heeft verlengd bij de Baltimore Orioles, is Yoenis Cespedes de best overgebleven speler op de markt. Op dit moment is het nog niet duidelijk naar welke club hij vertrekt.
Foto: Getty Images/archief

  1. Is Cespedes gewoon geduldig en sleept er nog een mega-contract uit.
    OF is Cespedes gewoon niet zo heel erg goed meer? Zijn prestaties in de Play-offs & WS waren niet echt supâh.

  2. Denk dat cespedes kiest voor 1 jarig contract en volgend jaar opnieuw probeert een mega contract eruit te slepen. Want misschien kan die nu voor betere stats in postseason zorgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen