Cubs pakken NL-titel

Kris Bryant
De Chicago Cubs worden de tegenstanders van de Cleveland Indians in de World Series. Na 71 jaar in de wachtkamer te hebben gezeten mochten de Cubs dan toch eindelijk weer eens een pennant aan de prijzenkast toevoegen. Het zesde duel in de NLCS tegen de Los Angeles Dodgers eindigde in 5-0.
De Cubs hadden het duel vanaf de eerste inning direct stevig in handen. Een single van Kris Bryant (score Dexter Fowler) en een opofferingsslag van Ben Zobrist (score Kris Bryant) leidden tot een comfortabele 2-0 voorsprong. Dat was opvallend omdat de Dodgers opnieuw een beroep deden op hun ace Clayton Kershaw, de pitcher die tot nu toe nagenoeg onverslaanbaar was gebleken tijdens de play-offs.
Kyle Hendricks, sterpitcher van de Cubs, kon wel zijn gebruikelijke niveau halen. Het was dan ook om die reden dat de Dodgers nauwelijks iets in te brengen hadden in game 6. Slechts twee hits bleken de gehele inbreng in de avond te zijn voor de mannen van Dave Roberts. Op dat moment was het schip echter al de haven uit nadat Addison Russell de score op 3-0 had gebracht en Wilson Contreras (in de vierde inning) en Anthony Rizzo (in de vijfde) ieder een solo homerun aan hun postseason-prestaties toevoegden.
De Cubs, ook wel bekend als de lovable losers (tik de term in op Google en je wordt naar de Cubs Wikipedia-pagina geleid), speelden hun laatste World Series in 1945. De laatste titel dateert van 108 jaar geleden, toen in 1908 de Detroit Tigers versloegen om hun tweede World Series-titel op te eisen in pas de vijfde editie van honkbalfinale. De Cubs komen nu op dinsdagavond in Cleveland tegenover de Cleveland Indians (titelloos sinds 1948) te staan in de eerste wedstrijd van de best-of-seven.

Foto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen