Burnes en Hader gooien negende no-hitter in 2021

Afgelopen nacht hebben Milwaukee Brewers-werpers Corbin Burnes en Josh Hader op Progressive Field in Cleveland voor de negende no-hitter van het seizoen gezorgd. In een 3-0 overwinning tegen de (nu nog) Cleveland Indians gooiden ze het stokoude record van acht no-hitters uit het seizoen 1884 definitief de verleden tijd in. Bovendien sneuvelde er nog een ander record.

De fans in Milwaukee hebben er lang op moeten wachten. In 1987 was Juan Nieves de eerste en tevens laatste Brewer die een no-hitter gooide. Burnes en Hader zorgden vannacht na 34 jaar voor een opvolger van de huidige Detroit Tigers assistent pitching coach.

CLEVELAND ANDERMAAL DE TEGENSTANDER

Niet alleen voor de Brewers was het een historische dag; ook de Cleveland Indians kregen een record achter de naam. Na de no-no van gisteravond waren de Indians dit seizoen al drie keer* de klos. Na de no-hitter van Carlos Rodon (White Sox) op 14 april en dezelfde prestatie van Wade Miley (Cincinnati Reds) op 7 mei, is de ploeg uit Cleveland nu de eerste franchise ooit die driemaal in één seizoen geen honkslag wist te produceren in een wedstrijd. Saillant detail is dat in alledrie de wedstrijden Zach Plesac als startend werper bij de Indians op de heuvel verscheen.

* De Indians bleven tegen de Tampa Bay Rays op 7 juli ook op nul hits steken. Deze wedstrijd was echter onderdeel van een zeven-inning doubleheader. Vanwege het feit dat er maar zeven innings werden gespeeld, wordt deze prestatie niet als een officiële no-hitter beschouwd.

PERFECT TOT AAN ZEVENDE INNING

Corbin Burnes domineerde vanaf de eerste pitch de lineup uit Cleveland. Tot het moment dat Indian Myles Straw een vrije loop naar het eerste honk kreeg, was de 26-jarige Amerikaan geheel foutloos. Na acht innings, 115 pitches en veertien K’s werd Burnes vervangen door Josh Hader.

In de achtste inning hield de Brew Crew nog even de adem in. Met twee uit stond Owen Miller aan slag. Met een liner tussen het mid- en rechtsveld leek de droom uiteen te spatten. Midvelder Lorenzo Cain maakte tegen alle verwachtingen in een waanzinnige vangbal en continueerde hiermee de no-hitter.

BURNES CY YOUNG CONTENDER

Met zijn veertien strikeouts heeft Burnes nu voor het eerst in zijn carrière meer dan 200 strikeouts in één seizoen verzameld. Na zijn waanzinnige wedstrijd van gisteren heeft Burnes nu een 2.25 ERA — laagste ERA in MLB in 2021 — , 1.49 FIP een strikeout percentage van 35,4% — op gelijke hoogte met Max Scherzer — en een National League laagste vier wijd percentage van 4,9%. Deze statistieken en zijn no-no van vannacht, maken de te bouwen case voor een Cy Young Award alleen maar groter.

BREWERS IN TOPVORM OP WEG NAAR POSTSEASON

De Brewers draaien een geweldig seizoen tot nu toe. Met een winstpercentage van .615 stevenen ze feilloos op de divisietitel af. Met 33 wins boven de .500 stevenen ze ook af op een franchise record. Nooit eerder sloot de ploeg uit Milwaukee het reguliere seizoen af met zo’n hoog aantal wins boven de .500. Zoals het er nu naar uit ziet wachten de Atlanta Braves in de National League Division Series. Met een Corbin Burnes in vorm tegen een in vorm verkerende Braves’ offense wordt het smullen geblazen.

Coverfoto: Phil Long/AP

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen