Blackmon, Rendon, Conforto en Encarnacion slaan hun clubs naar winst

Milwaukee Brewers v Colorado Rockies
Charlie Blackmon (Colorado Rockies), Anthony Rendon (Washington Nationals), Michael Conforto (New York Mets) en Edwin Encarnacion (Cleveland Indians) sloegen afgelopen nacht ieder twee homeruns voor hun ploegen. In alle gevallen droegen zij daarmee bij aan de winst van hun respectievelijke ploegen.

Rockies als eerste bij de dertig wins in NL

De Colorado Rockies zijn het eerste MLB-team dat dit seizoen dertig overwinning heeft behaald. In Philadelphia werd met 8-2 gewonnen van de Phillies. Rockies leadoff hitter Charlie Blackmon had met vier RBI’s een belangrijke aandeel in de offensieve productie van de ploeg uit Denver. In de derde en vierde inning sloeg center fielder Blackmon een homerun.
De Phillies hadden weinig in te brengen op het werpen van Rockies startende werper German Marquez. Vorig seizoen was Marquez al kort te bewonderen in de MLB en dit seizoen heeft hij door blessures bij zijn collega-werpers een plekje in de rotatie weten te bemachtigen. Marquez lijkt deze kans aan te grijpen, want in vier van de zes starts tot nu toe gaf hij één of minder runs op in minimaal vijf innings werpen. Tegen de Phillies kwam hij na zes innings uit op 7 hits, 1 run, 3 BB en 6 K’s.

Nationals verergeren problemen in Seattle

De Seattle Mariners hebben problemen met hun starting pitching. Vanaf het begin van het seizoen worden ze geplaagd door blessures en dat begint goed zichtbaar te worden in de resultaten. Gisteren werd met 10-1 verloren van de Washington Nationals. Dat betekende de vierde nederlaag op rij voor de M’s. In die vier wedstrijden gaf de ploeg uit Seattle 36 runs op en scoorde zij zelf slechts vier keer. Op die wijze wordt het lastig om het tij te keren en een play-off push te maken.
De startende werper van de Seattle Mariners, Christian Bergman, had een avond om snel te vergeten. Na vier innings werd hij vervangen en verliet hij de wedstrijd met de volgende werpcijfers: 14 hits, 10 runs, 2 BB’s en 4 opgegeven homeruns. Derde honkman Anthony Rendon van de Nationals was goed voor twee van die homeruns. De 26-jarige bracht zijn homerun jaartotaal daarmee op zeven.

Terugkerend probleem: slechte eerste inning van de Padres

De San Diego Padres hebben ook een pitching probleem, namelijk het opgeven van runs in de eerste inning. Afgelopen vrijdag gaf startende werper Jered Weaver zeven runs op in de eerste inning en een dag later gaf teamgenoot Luis Perdomo er vijf op. Gisteren was het in New York de beurt aan Padres starter Jhoulys Chacin. Net als Weaver gaf Chacin zeven punten op en kwam hij niet uit de eerste inning.
Mets outfielder Michael Conforto sloeg de bal twee maal over de hekken op Citi Field. Conforto is een van de lichtpuntjes in een door blessure geteisterd New York Mets team. De in Seattle geboren Conforto heeft dit seizoen een slashline van .333/.425/.713 met dertien homeruns. Dat zijn voor hem cijfers die hij nog niet eerder evenaarde in de majors.
Voor Matt ’the Dark Knight’ Harvey was de offensieve hulp welkom. In een degelijke start van hem (5 innings geworden, 2 runs, 4 BB, 6 K’s) haalde Harvey eindelijk zijn derde win van het seizoen. Zijn laatste win had hij op 11 april van dit jaar behaald.
https://youtu.be/kvD8qxA_CAw

Indians trekken aan langste eind tegen Reds

Edwin Encarnacion kwam afgelopen winter over van de Toronto Blue Jays. Encarnacion leek even zijn draai te moeten vinden, maar in de afgelopen week lijkt hij die te hebben gevonden. Op het werpen van rookie Amir Garrett sloeg Encarnacion in de wedstrijd tegen de Cincinnati Reds twee homeruns. Het was voor Encarnacion zijn derde multi-hit game in één week tijd en zijn derde en vierde homerun van de week.


De Reds maakte het de gasten uit Cleveland niet gemakkelijk. De Indians liepen weliswaar uit naar een 7-3 voorsprong, maar de Reds kwamen in de zevende inning terug en trokken de stand zelfs gelijk. Een belangrijke hit voor de Reds die inning was de homerun van pinchhitter Eugenio Suarez met twee honken bezet. Voor de Venozolaan Suarez was het zijn tiende homerun dit seizoen. In de slagbeurt van de Indians die daarop volgde scoorde echter Encarnacion op een wild pitch het uiteindelijk winnende punt, 8-7. De Indians staan met een 24-20 record op de tweede plaats in de American League Central.
Verder gebeurde dit afgelopen nacht in de MLB:

  • Starting pitcher Ervin Santana gooide de Minnesota Twins naar de overwinning met een complete game shutout tegen de Baltimore Orioles. Santana haalde met de 2-0 overwinning van zijn ploeg alweer zijn zevende win dit seizoen binnen.
  • Derde honkman Joey Gallo sloeg zijn 14de homerun namens de Texas Rangers dit seizoen in de met 11-6 verloren wedstrijd tegen de Boston Red Sox.
  • Eerste honkman Matt Adams lijkt een vis in het water bij zijn nieuwe club de Atlanta Braves. In de 6-5 gewonnen wedstrijd tegen de Pittsburgh Pirates sloeg hij in zijn derde wedstrijd voor de Braves zijn derde homerun.
Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen