Benintendi kiest voor White Sox, Swanson voor Cubs

De Free Agent-contracten blijven maar doorkomen in deze periode vlak voor kerstmis en veel fans zien hun favoriete clubs nieuwe spelers aantrekken. Nadat Carlos Rodon twee dagen geleden bij de New York Yankees tekende, duurde het niet lang voordat de volgende grote namen van het bord werden geschaakt. Twee spelers uit de top-10 van de 2015 MLB Draft verkasten naar Chicago; de ene naar de Southside, de andere naar de North Side.

ANDREW BENINTENDI KIEST VOOR WHITE SOX

Voormalig Red Sock, Royal en Yankee Andrew Benintendi heeft zijn handtekening gezet onder een overeenkomst bij de Chicago White Sox. De 28-jarige linksvelder ontvangt een vijfjarig contract ter waarde van $75 miljoen. Het is het grootste Free Agency-contract ooit in de geschiedenis van de club. Benintendi kost de White Sox $2 miljoen meer dan Yasmani Grandal in 2019.

Benintendi, een voormalig first round draft pick, stond al jaren op het verlanglijstje van de White Sox. Zo gaat het gerucht dat de club in 2015 al van plan was om de outfielder te draften; een plan dat in de war gestuurd werd toen de Red Sox één pick eerder al toesloegen en de White Sox uiteindelijk Carson Fulmer kozen. Ook is er een sterk gerucht dat de White Sox in de Chris Sale-trade van 2016 hun pijlen richtten op Benintendi. Boston weigerde en stuurde later Michael Kopech, Yoan Moncada en twee andere prospects naar Chicago voor Sale.

ALWAYS GET YOUR MAN

Kortom, de White Sox hadden meer dan genoeg scoutingdata over de linksvelder en halen hem nu uiteindelijk in Free Agency binnen. Hoewel ‘Benny Baseball’ in zijn laatste jaren in Boston niet meer bracht wat men daar van hem verwachtte, trokken de Royals hem weer vlot. In 2021 sloeg de outfielder in Kansas City .273 met 17 homeruns. Vorig seizoen sloeg hij .304 met een .373 OBP en 120 OPS+ voor de Royals en Yankees. Bij de White Sox wordt hij nu herenigd met verschillende coaches uit zijn succesvolle Royals-dagen, te weten nieuwe Sox-manager Pedro Grifol en zijn voormalig hitting coach Mike Tosar.

Voor de White Sox betekent het binnenhalen van Benintendi eindelijk rust in het outfield. Na enkele seizoen vol defensieve ellende (Eloy Jimenez, Andrew Vaughn, Gavin Sheets en A.J. Pollock) hebben de Sox in Benintendi een ex-Gold Glover die in elk geval weet hoe hij de positie speelt. De move betekent ook het einde van Jimenez als outfielder; hij zal als DH fungeren.

De White Sox sloten ook nog een minor league-contract met Billy Hamilton. De bliksemsnelle outfielder was in 2020 ook al lid van de Southsiders en was razend populair bij fans en medespelers.

SWANSON ZET KOERS NAAR CUBS

Benintendi’s draftgenoot Dansby Swanson (28) volgde het voorbeeld van de outfielder en tekende enkele uren later ook in Chicago, maar dan bij de Cubs. De nummer-1 overall pick uit de draft van 2015 zal zo’n $177 miljoen bijgeschreven krijgen voor zeven jaar in het Cubbie Blue. Het contract bevat een volledige no-trade-clausule. Swanson speelde zijn hele MLB-carrière voor de Atlanta Braves, maar volgt nu zijn vrouw Mallory Pugh naar Chicago. Pugh komt op het hoogste vrouwenvoetbalniveau in Amerika uit voor de Chicago Red Stars.

Swanson’s contract is het op één na grootste uit de clubgeschiedenis van de historische franchise aan de North Side van Chicago. Alleen Jason Heyward’s contract uit 2015 ($184 miljoen voor acht jaar) overstijgt de overeenkomst tussen de Cubs en Swanson.

Heyward’s contract pakte niet uit zoals de Cubs hadden verwacht. De club verbrak in augustus dit jaar de overeenkomst met nog één seizoen te gaan. De outfielder sloeg in zeven seizoenen slechts 62 homeruns, een .245 slaggemiddelde, .700 OPS en een ver beneden gemiddeld 86 OPS+. Deze misser weerhield de Cubs er echter niet van om alsnog een megadeal aan een speler te geven. De Front Office maakt dus waar wat de Ricketts-familie, de eigenaren van de franchise, eerder deze winter meegaven: spendeer geld.

KORT NIEUWS
  • Joey Gallo (29) speelt het komende seizoen voor de Minnesota Twins. De linkshandige slagman tekende een contract voor één seizoen en $11 miljoen.
  • De Los Angeles Dodgers legden J.D. Martinez (vast. De slugger tekende voor één seizoen en $10 miljoen. LA contracteerde ook voormalig top prospect Bradley Zimmer met een minor league contract.
  • Catcher Austin Hedges zet zijn carrière voort bij de Pittsburgh Pirates. Hij tekende voor één jaar en $5 miljoen.
  • Naast Andrew Benintendi en Billy Hamilton contracteerden de White Sox ook nog catcher Sebastian Rivero (24), die recent gereleased was door de Royals. Rivero zal in AAA geplaatst worden.
  • Sean Manaea is officieel een lid van de San Francisco Giants. De club rondde de tweejarige deal ($25 miljoen) gisteren af.
  • Michael Conforto krijgt redelijk wat aandacht van clubs. Met name de Rangers en Marlins hebben interesse. De outfielder stond anderhalf jaar aan de kant door blessures.
  • De Red Sox hebben Eric Hosmer ge-DFA’d. De eerstehonkman, wiens contract nog steeds wordt betaald door de Padres, mag op zoek naar een nieuwe club nadat Boston Wyatt Mills aantrok van de Royals.
  • De Oakland Athletics hebben reliever Trevor May aan de bullpen toegevoegd. De voormalig Twin en Met ontving een éénjarig contract ter waarde van $7 miljoen.

Coverfoto: Corey Sipkin

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen