Bauer & Bruce teveel voor Yankees: Indians op 1-0


Er werd vooraf veel gediscussieerd over Terry Francona’s beslissing om Trevor Bauer in Game 1 naar de heuvel te sturen. Waarom niet Corey Kluber? Waarom niet Carlos Carrasco? Eens te meer bleek Francona een uitzonderlijke manager. Bauer was dominant en hield de Yankees-offense volledig onder controle, terwijl de Tribe aanvallend voldoende liet zien om met een 1-0 voorsprong in de ALDS de wedstrijd af te sluiten.

NO-HITTER THROUGH FIVE

Zoals gezegd, Bauer was fantastisch. De Yankees wisten helemaal niets klaar te spelen tegen het pitchen van de rightie. Na een 0-uit-15 begin aan het duel voor de slagploeg uit New York, begonnen de eerste ‘no-hitter?’-gerelateerde zaken door te dringen bij de kijkers.

De 26-jarige Californiaan had al zijn pitches in de wedstrijd tegen New York. Of het nu zijn fastball, change-up of curveball was, het maakte allemaal niet uit. Er was voor de Bombers geen beginnen aan.

Ook achter Bauer werd erg goed gespeeld. Dat was opvallend, want Francona had niet alleen voor een verrassende werper op de heuvel gekozen. Ook in het veld waren wat wijzigingen doorgevoerd door de geroutineerde mananger. Zo startte tweede honkman Jason Kipnis uit het niets in centerfield. Kipnis had echter geen moeite met zijn positieswitch en wist Bauer meermaals uit de brand te helpen.

BRUUUUUUUUCE!

Waar Bauer de Yankees-aanval onder de duim hield, was het Jay Bruce die de Indians-offense aan de hand nam. De rechtsvelder was betrokken bij allevier de gescoorde runs van Cleveland. In de tweede inning opende hij het bal met een double naar het linksveld. Carlos Santana volgde met een single, waarop Bruce het derde honk bereikte. Nadat Yankees-starter Sonny Gray Indians-linksvelder Lonnie Chisenhall met een pitch raakte, sloeg Roberto Perez in een bases loaded double play, waarop Bruce de 1-0 aan liet tekenen.
In de vierde inning was het opnieuw de beurt aan Cleveland’s mid-season-aankoop om op de voorgrond te treden. Met Edwin Encarnacion op het eerste honk na een vrije loop, ontkurkte Bruce een two-run homerun en stonden de Indians op 3-0.

SONNY GRAY

Die vierde inning werd ook de ondergang voor Yankees-starter Gray. Een inning-statline die walk, homerun, walk, pop-out, walk leest, is niet genoeg in de play-offs. De werper verliet de wedstrijd na 3.1 innings en werd daarmee de vijfde starter in deze play-offs die de vier innings niet vol weet te maken. Gray’s line: 3.1 IP, 3 hits, 3 runs, 4 walks, 2 strikeouts, 8.10 ERA.
Adam Warren verving zijn collega, maar ook hij hield zijn statline niet schoon. In de vijfde inning kreeg hij een lead-off single tegen van Jose Ramirez. Na een wilde worp en een vangbal voor Encarnacion had Joe Girardi genoeg gezien. Lefty Jaime Garcia werd opgetrommeld, maar ook hij bracht Ramirez een honk verder met een wild pitch. Het was vervolgens voor Bruce een koud kunstje om Ramirez over de plaat te slaan met een sacrifice fly.

LIGHTS OUT

De rest van de wedstrijd was voor de bullpens. Garcia gooide 2.2 innings voor New York en Dellin Betances toonde aan nog steeds tot de top te behoren (1 inning, 3 strikeouts). Aan de kant van de Indians werd Bauer na 6.2 innings van de heuvel gehaald. Zijn line: 2 hits, 0 runs, 1 walk, 8 strikeouts. Bauer was ongelooflijk goed en betaalde het vertrouwen van zijn manager dubbel en dwars terug. Andrew Miller (1.0 IP, 3 Ks) en Cody Allen (1.1 IP, 3 Ks) maakten het karwei eenvoudig af.

NEXT UP: SABATHIA vs KLUBER

Met een 1-0 voorsprong in de Series nemen de Yankees en Indians het vanavond opnieuw tegen elkaar op. Om 23:00 uur (Nederlandse tijd) is het aan CC Sabathia en Corey Kluber om uit te maken of de ALDS spannend blijft, of dat Cleveland fluitend het vliegtuig naar New York in mag stappen. De Indians zitten in de drivers seat en lijken een maatje te groot voor deze Yankees, maar het blijft play-off baseball.

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen