ALWC: Guardians naar ALDS na marathonpartij

Vijftien innings lang hielden de Cleveland Guardians en Tampa Bay Rays elkaar in een status quo, tot Oscar Gonzalez in de vijftiende inning met een homerun de Guardians naar de American League Divisional series sloeg. Met de brilstand die tot het midden van de vijftiende inning op het bord stond, is de wedstrijd de langste puntloze wedstrijd in geschiedenis van de play-offs.

Na Game 1 was ook Game 2 een echt pitchersduel. Startende werper voor de Guardians Triston McKenzie zette een quality start neer door 6.0 scoreless innings te gooien. Tyler Glasnow gooide bijna evenveel innings als in het reguliere seizoen en werd na 5.0 innings van de heuvel gehaald. Daarna was het aan de bullpens en die hielden ook lang het schip schoon. 

BULLPENS DOEN HUN WERK

Het leek vrij snel mis te gaan voor de Rays toen Glasnow van de heuvel werd gehaald. Pete Fairbanks maakte geen enkele nul en werd na twee vrije lopen met een ogenschijnlijke blessure van de heuvel geplukt. Na Fairbanks zouden nog vijf andere werpers uit de bullpen komen tot Corey Kluber, die voor het eerst in bijna 10 jaar als reliever optrad.

De Guardians hadden in Game 1 geen enkele werper nodig behalve closer Emmanuel Clase, maar dat was in deze wedstrijd ook anders. Na McKenzie maakten zeven andere werpers hun opwachting om de overige negen innings vol te maken. In totaal kwamen de Guardians tot twintig strikeouts. Starter Triston McKenzie had hierin het grootste aandeel met acht. Ook Sam Hentges leverde een prestatie van formaat door de laatste drie innings vol te maken en daarin zes keer drieslag te gooien. Voor de Rays stonden er negentien K’s op het bord toen hun lot was beslecht. Daarmee werd Game 2 van deze series de wedstrijd met de meeste gezamenlijke strikeouts in de geschiedenis van het postseason.

GEWELDIGE PLAY RAMIREZ

De Rays hadden in de twaalfde inning de kans om de wedstrijd te beslissen. Met twee mannen op de honken en twee uit was het aan Manuel Margot. Een slider van Enyel De Los Santos kwam richting het derde honk en het was aan Jose Ramirez om de nul te maken. Met een fabelachtige stop en worp kon hij Margot nog net uitgooien op het eerste honk. Een challenge van de Rays na de uit mocht ook niet baten en zo ging de wedstrijd puntloos verder.

GONZALEZ BESLIST LOT VAN RAYS

Uiteindelijk was het een rookie die de wedstrijd en series besliste. Corey Kluber, normaliter een startende werper, stond op de heuvel en Oscar Gonzalez kwam als eerste man van de Guardians aan slag in de vijftiende inning. Een 85 mph cutter van Kluber kwam perfect op de knuppel van de 24-jarige Dominicaan en daarmee sloeg hij een walk-off homerun en beëindigde hij het seizoen van de Rays.

UP NEXT

Door hun 1-0 overwinning plaatsen de Guardians zich voor de eerste keer sinds 2018 voor de ALDS. Op 11 oktober zal de eerste wedstrijd van de series plaatsvinden in New York tegen de Yankees. Op 15 oktober zal de series zich weer terug verplaatsen naar Cleveland in de best of five series.

Coverfoto:Patrick Smith/Getty Images

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen