NLWC: Phillies verder na 2-0 winst op Cardinals

De Philadelphia Phillies lijken op het juiste moment te pieken. Na een eindsprint in het reguliere seizoen en een last-minute plek in de wildcard heeft de club nu ook de National League Division Series bereikt. Na een spectaculaire comeback in Game 1 was het de pitching staff die de Phils naar succes droeg in het tweede duel van de Best of Three.

Ook Game 2 begon als een waar pitchersduel. Aaron Nola startte namens de Phillies; Miles Mikolas stond op de heuvel voor St. Louis. Beide werpers kregen slechts één hit tegen in de eerste vier innings. Nola zag Lars Nootbaar een single slaan in de eerste inning, maar hij schakelde de volgende drie slagmensen op rij uit. De enige hit tegen Mikolas was een stevigere. Bryce Harper zette met een enorme klap de Phillies op een 1-0 voorsprong door de eerste pitch van de tweede inning over de hekken te beuken.

GEEN RUNS, WEL PITCHING

Beide pitchers bleven, op de homerun van Harper na, vrijwel foutloos. Pas in de vijfde inning begonnen er wat scheurtjes in het harnas van Mikolas, die Alec Bohm een groundrule double zag slaan. Na een hit-by-pitch voor Jean Segura riep manager Oliver Marmol de hulp van zijn bullpen in en bracht Jordan Montgomery in het veld.

De lefty gooide zijn eerste vier pitches echter buiten de slagzone — en dat tegen de nummer-9 hitter in de Phillies-lineup, Bryson Stott. De walk stelde Kyle Schwarber in de gelegenheid om met een sacrifice fly de stand op 2-0 te brengen.

Meer runs had de Phillies-pitching niet nodig. Nola gooide 6.2 uitstekende innings (4 hits, 0 runs, 1 walk, 6 strikeouts) en het trio Jose Alvarado/Seranthony Dominguez/Zach Eflin gooiden de wedstrijd zonder verdere problemen uit.

UP NEXT

Voor de Cardinals zit het seizoen er nu op, maar voor de Phillies wordt het nu pas echt leuk. Dinsdag 11 oktober treft de ploeg nu een team waar ze intiem bekend mee zijn: de Atlanta Braves. De NL East divisiewinnaars hadden gedurende de wildcardronde vrij, dus zijn goed uitgerust. Startende pitchers en een starttijd zijn nog niet bekendgemaakt.

Coverfoto: Jeff Roberson/AP

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen