Geen Nederlanders of titel op MSG-event Glory

James Law/Glory Kickboxing
James Law/Glory Kickboxing

Een groot deel van de fightcard van Glory 43: New York is vandaag door de organisatie vrijgegeven. Het meest opvallende feit daarbij is dat er geen enkele titel op het spel zal staan tijdens de avond. De organisatie maakt er normaal gesproken werk van om tenminste één, maar bij voorkeur twee titelgvechten op iedere fightcard te zetten.
De liefhebbers in Madison Square Garden krijgen wel ander spektakel voorgeschoteld. Een viermanstoernooi dat de uitdager voor de titel in het vedergwicht moet opleveren bijvoorbeeld. Die titel is op dit moment vacant. Komende zaterdag wordt deze in Den Bosch bevochten door Nederlander Robin van Roosmalen en de Thai Petchpanomrung Kiatmookao. Dit zijn de nummers 1 en 2 op de vedergewichtranking.

Geen Nederlanders

Een ander opvallend feit zou kunnen zijn dat er geen enkele Nederlandse vechter in New York in de ring zal komen op 14 juli. In de afgelopen vijftien evenementen van Glory kwam dit slechts drie keer eerder voor. Twee van die drie events zonder Nederlandse inbreng vonden ook in de Verenigde Staten plaats.
Hoewel er nog twee plekken te vergeven zijn, is er op dit moment vooral plek voor nieuw talent en voor Noord-Amerikaanse vechters. Zo zijn onder andere de winnaars van de zogenaamde Road to Glory toernooien zoals de 21-jarige Engelsman Mo Abdurahman en de Braziliaanse Jady Menezes in de line-up van de Superfight Series opgenomen.
Op de main card staan de verdergewichtgevechten Giga Chikadze vs. Aleksei Ulianov en Matt Embree vs. Kevin Vannostrand. De twee headliner-gevechten zijn slechts deels bekend. De Canadese lichtgewicht Josh Jauncey hoort zijn tegenstander op een later moment, evenals de Roemeense zwaargewicht Benjamin Adegbuyi. De avond wordt afgesloten met de finale van het verdergewichttoernooi.
Komende zaterdag staat Glory 41: Den Bosch op het programma. Daarna doet men in juni nog Parijs aan voor Glory 42. Op die twee evenementen zijn wel Nederlanders en titelgevechten te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen