MLB Play-Offs: Cleveland Guardians stellen alsnog orde op zaken in Game 5

De kalender wijst oktober aan en dus is het tijd voor de play-offs in Major League Baseball. Op dinsdag 1 oktober begonnen acht teams aan de WCS in hun betreffende divisies en via de Division Series en Championship Series komen we uiteindelijk bij de Fall Classic: de World Series. New York Mets plaatste zich woensdag als eerste voor de Championship Series. Cleveland en Detroit openden de ALDS en sloten het met de allesbeslissende Game 5 ook af deze zaterdag.   

AMERICAN LEAGUE DIVISION SERIES (best-of-5)

GAME 5: CLEVELAND GUARDIANS – DETROIT TIGERS

De winst in Game 4 gaf Cleveland het thuisvoordeel in Game 5, maar trok ook het momentum weg bij de Detroit Tigers. In zowel de tweede als derde wedstrijd wisten zij immers de Guardians van scoren te houden. Dat was ook de insteek waarmee Tarik Skubal aan Game 5 begon. De werper was al het gehele seizoen magistraal bezig voor de verrassende Tigers. Nu was een volgend sterk optreden voldoende om de ploeg van A.J. Hinch naar de ALCS te krijgen.

Voor Stephen Vogt en de Guardians begon lefty Matthew Boyd aan de wedstrijd. Met een double en een gestolen honk bracht Parker Meadows hem wat aan het wankelen in de tweede inning, maar Boyd hield stand en gaf al snel de bal aan de bullpen. Skubal bleef veel langer staan. In de derde inning werd hij serieus onder druk gezet. Cleveland had alle honken in handen, maar Skubal overleefde deze dreiging. Toen hij in de vijfde inning dankzij Kerry Carpenter ook nog eens wat run support kreeg, gloorde er iets moois aan de horizon voor Detroit.

WÉÉR THOMAS!

In de gelijkmakende vijfde inning vielen de wielen echter van de bus voor Skubal en de Tigers. Andres Gimenez, Steven Kwan en David Fry kwamen elk door met een single. Skubal bewees zichzelf geen dienst door Jose Ramirez te raken en daarmee de 1-1 te laten scoren. Met nog altijd alle honken bezet, bedacht Lane Thomas zich niet. De man die al een homerun sloeg in Game 1 deed het nu met een grandslam nog eens dunnetjes over. Met één klap zette de outfielder de thuisploeg op 5-1 en daarmee op de drempel van de ALCS.

De bezoekers knabbelden in de zesde en zevende inning wel iets van die achterstand af, maar weer was het Thomas die met een RBI-single in de zevende de Tigers pijn deed. Vogt besloot vervolgens al in de achtste inning zijn closer te brengen. Emmanuel Clase had wat problemen tijdens deze serie, maar was nu ouderwets goed. Met nog een extra run in de achtste inning gaf Cleveland hem nog wat meer lucht. Dat werd vast gewaardeerd door de closer, maar noodzakelijk was het niet. Clase domineerde de Tigers, stelde de 7-3 zege veilig en boekte daarmee het ticket voor de ALCS.

UP NEXT:

Voor het eerst sinds 2016 zijn de Cleveland Guardians voorbij de ALDS. Al gingen ze toen nog als Indians door het leven. Dankzij hun winst op de Tigers heeft de American League nu de gedroomde finale. De Yankees en Guardians begonnen als respectievelijk eerste en tweede geplaatst aan de play-offs en vanaf dinsdag (01.38 uur Nederlandse tijd) staan ze tegenover elkaar in de ALCS. De Yankees hebben het thuisvoordeel in de best-of-7 en waren ook de betere in het reguliere seizoen. New York won vier van de zes onderlinge wedstrijden. Detroit zag het seizoen eindigen in de ALDS, maar kunnen tevreden zijn. Halverwege het seizoen gaf niemand ze een kans, maar de Tigers kwamen uiteindelijk één zege tekort voor de ALCS.

Eindstand in de serie: Cleveland Guardians wint met 3-2

Cover photo: Nick Cammett

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen