NFL op zondag: Cardinals stunten, Cowboys overleven

De vroege games op zondag leverden veel spektakel op en de latere games volgden dat voorbeeld. Tot en met de laatste seconde van Sunday Night Football was er spanning en sensatie. Daar zorgden onder meer de Dallas Cowboys en de Pittsburgh Steelers voor. Ook wat de uitslagen betreft, vielen er enkele opvallende verrassingen te noteren. Een bloemlezing.

COWBOYS WINNEN ONDANKS DRIE TURNOVERS BIJ STEELERS

Dallas Cowboys @ Pittsburgh Steelers | 20-17

Het stormde in Pittsburgh, Pennsylvania. Niet alleen letterlijk -de start van de wedstrijd werd door donder en bliksem maar liefst met 90 minuten uitgesteld- maar ook figuurlijk. De Pittsburgh Steelers en de Dallas Cowboys leverden een razendspannende knokpartij af waarin de Dallas Cowboys pas op het allerlaatste moment de knock-outslag uitdeelden. Dat de Cowboys als overwinnaars van het veld stapten, was uiteindelijk wel een verrassing. Dak Prescott zorgde namelijk voor niet minder dan drie turnovers. Hij gooide twee intercepties en verloor ook nog eens een fumble. Daarnaast wisten de Steelers ook nog een field goal van Brandon Aubrey af te blokken.

Het schoentje wrong zoals wel vaker offensief bij de Steelers. Ze kwamen in totaal tot slechts 226 offensieve yards. De running game kon de 100 yards niet overschrijden. Justin Fields speelde aardig, maar maakte niet het verschil. Hij lukte iets meer dan 50% van zijn passes voor 131 yards en twee touchdowns. Met nog iets minder dan vijf minuten op de klok -het was toen al officieel maandag 7 oktober- gooide Fields een touchdownpass naar tight end Patt Freiermuth om de Steelers op een voorsprong van vier punten te brengen. Maar in de laatste drive namen Dak Prescott en running back Rico Dowdle hun team op sleeptouw. De Cowboys gebruikten de volledige resterende tijd om 70 yards het veld over te steken tot aan de doellijn. Daar ontvouwde zich dan nog een laatste portie drama.

Op de 1yardlijn van de Steelers pakte Rico Dowdle de bal om hem de eindzone in te buffelen, maar Elandon Roberts lanceerde zich als een kamikaze over de D-lijn en wist met zijn helm de bal los te knallen. Gelukkig voor de Cowboys was Prescott alert genoeg om zich om de vrijgekomen pigskin te gooien. Bij 4th & 4 had Prescott nog één ultieme kans om de game te winnen. Hij gooide een mooie pass naar Jalen Tolbert die de bal wist vast te houden en de touchdown scoorde voor de Cowboys. De vreugde was immens langs de zijlijn van Dallas. Deze overwinning zal ongetwijfeld een enorme boost van zelfvertrouwen geven. Te meer omdat de Cowboys deze reis maakten zonder onder anderen Micah Parsons, DeMarcus Lawrence en Brandin Cooks. Met een positief record (3-2) kunnen Mike McCarthy en co zo weer vooruitkijken.

CARDINALS VERRASSEN KICKER-LOZE 49ERS IN SANTA CLARA

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers | 24-23

Het was van 7 november 2021 geleden dat de Arizona Cardinals nog eens wisten te winnen van hun rivalen uit San Francisco. Gisterenavond hebben Kyler Murray (19/30, 195 yards, 1TD, 1 INT, 83 rushing yards, 1 rush. TD) en co een eind gemaakt aan die negatieve reeks met een nipte, maar daarvoor niet onverdiende zege. De 49ers produceerden dan wel net iets meer op offensief vlak, het was de defense van de Cardinals -en een geblesseerde kicker- die uiteindelijk het verschil maakten. Vooral de tweede helft schakelden de Cardinals een versnelling hoger. Aan de rust stonden de 49ers 23-10 voor en leek het op weg naar een eenvoudige zege. Na de rust konden Brock Purdy en co geen enkel punt meer scoren.

In die tweede helft veranderden de Cardinals ook offensief het geweer van schouder. James Conner, de vaak ondergewaardeerde running back, kreeg de bal toegestopt en mocht zijn ding doen. En dat deed hij. Conner rende 86 yards bij mekaar en voegde er ook 14 receiving yards aan toe. Enkel de touchdown ontbrak als kers op de taart. De defensie van hun kant onderschepte Brock Purdy nog twee keer in de tweede helft. Vooral de pick van Kyzir White in de laatste drive van de 49ers was cruciaal, want die gooide de game finaal in het slot. Bij de 49ers stapelen de vraagtekens zich intussen op. Ondanks eindelijk eens een topprestatie van Brandon Aiyuk (8 catches voor 147 yards) lukte het de troepen van Kyle Shanahan niet om de Cardinals pijn te doen na de rust. Dat moet donderdag beter, wanneer een trip naar Seattle op het programma staat.

OVERIGE GAMES

New York Giants @ Seattle Seahawks | 29-20: De Seattle Seahawks hebben een pijnlijke nederlaag geleden tegen de New York Giants. D.K. Metcalf verloor voor de tweede week op rij een fumble en verder zag de verdediging er niet okselfris uit. Bij de Giants speelde Daniel Jones vrij aardig, maar was het vooral rookie running back Tyrone Tracy die van zich liet spreken met 129 rushing yards uit 18 pogingen. Ook Darius Slayton was een onverwachte held met 122 receiving yards en een touchdown. De Giants deden de wedstrijd uiteindelijk op slot met een opvallende geblokkeerde field goal die Bryce Ford-Wheaton helemaal terugliep voor een touchdown. Met twee zeges uit hun laatste drie wedstrijden, zit het momentum alvast goed in het MetLife Stadium.

Green Bay Packers @ Los Angeles Rams | 24-19: Jordan Love heeft eindelijk zijn eerste zege van het seizoen beet. De Rams hielden in de eerste helft nog gelijke tred met de Green Bay Packers, maar in de tweede helft nam tight end Tucker Kraft zijn Packers op de schouders. Kraft ving nog twee touchdowns en haalde in totaal 88 receiving yards. Verder zette safety Xavier McKinney zichzelf nog wat extra op de kaart. Hij plukte een interceptie, zijn vijfde al van het seizoen. McKinney werd zo de eerste speler sinds de fusie van de NFL en de AFL in 1970 die een interceptie ving in elk van zijn eerste vijf wedstrijden met een nieuw team.

Las Vegas Raiders @ Denver Broncos | 18-34: Er valt dit seizoen geen pijl te trekken op de prestaties van zowel de Raiders als de Broncos. In dit AFC West-duel startten de Raiders nog wel sterk met een lange touchdown van rookie tight end Brock Bowers en een field goal van Daniel Carlson. Maar nadien stortte het kaartenhuisje in mekaar. Bo Nix speelde een prima partij met 19 uit 27 gelukte passes voor 206 yards en twee touchdowns. Hij liep zelf ook nog een touchdown binnen. Dat hij en coach Sean Payton ondanks een mooie voorsprong zwaar aan het discussiëren waren langs de lijn, is slechts een voetnoot van deze wedstrijd. Al een geluk dat de Broncos de zege niet meer uit handen gaven…


De recaps van de vroege wedstrijden op zondag vind je hier.

Coverfoto: Barry Reeger-Imagn Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen