NFL Previews: Week 4

Na drie weken zijn er nog vijf ongeslagen teams. De Bills, Chiefs, Steelers, Seahawks en Vikings spelen niet tegen elkaar, dus de kans bestaat dat dit na week 4 ook nog zo is. Er zijn echter ook vijf teams die daar het liefst een stokje voor steken. Vooral de Green Bay Packers zullen hun rivaal uit Minnesota graag van de nul verliespartijen afhalen. Of hen dat met Malik Willis tegen Sam Darnold lukt, is de vraag. Lees hier alle NFL previews voor week 4.

Dallas Cowboys (1-2) @ New York Giants (1-2)

MetLife Stadium | Vrijdag | 02:15

Ondanks het draften van Malik Nabers zullen de verwachtingen voor Big Blue niet bepaald hoog zijn geweest. De eerste twee weken werden die verwachtingen in negatieve zin overtroffen. Afgelopen weekend werd tegen de Cleveland Browns echter voorzichtig gewerkt aan het inzetten van een stijgende lijn. Daniel Jones wist Nabers toen te vinden voor twee touchdowns. Daarmee kwam Jones ineens op gelijke hoogte met Dak Prescott, qua touchdowns en intercepties. De Cowboys quarterback werd de best betaalde speler in de league, maar kan zijn vorm nog niet vinden. Hij is echter niet het grootste probleem voor Dallas. Zowel de defense als running game gaven tot dusverre niet thuis. Het wordt niet eenvoudig, maar Daniel Jones en prime-time is geen goede match (1-12). Voorspelling: Cowboys.

nvdr.: De Dallas Cowboys hebben deze wedstrijd gewonnen met 20-15.

New Orleans Saints (2-1) @ Atlanta Falcons (1-2)

Mercedes-Benz Stadium | Zondag | 19:00

De twee eerste NFL franchises uit het diepe zuiden hebben door de jaren heen een flinke rivaliteit opgebouwd. Dit weekend spelen ze voor de 111e keer tegen elkaar. Beide teams wonnen 55 keer en ieder team heeft in eigen huis een 28-27 record. Bovendien lijken ze dit seizoen aardig aan mekaar gewaagd. De Saints begonnen furieus aan het seizoen, maar werden vorige week gestopt door de Eagles. De Falcons verloren nipt van de Chiefs vorige week en Kirk Cousins lijkt steeds meer vertrouwen te krijgen in zijn nieuwe tenue. Dit wordt een close game, waar uiteindelijk het thuisvoordeel de doorslag zal geven. Voorspelling: Falcons.

Cincinnati Bengals (0-3) @ Carolina Panthers (1-2)

Bank of America Stadium | Zondag | 19:00

De Carolina Panthers verrasten vorige week vriend en vijand. Met Andy Dalton als signal caller -en dus niet de #1 overall pick van 2023 Bryce Young– draaide de aanval plots op volle toeren. The Red Rifle gooide meer dan 300 yards en 3 touchdowns. De Bengals zitten intussen diep in nesten. Tegen de Washington Commanders was er van defense geen sprake en werd er verrassend verloren. Zac Taylor heeft het alvast bij een deel van de fans verkorven. En net nu moet hij op bezoek bij een team dat op enthousiasme de weg naar boven wil vervolgen. Ondanks de tegenovergestelde vormcurves, zou het aanwezige talent nog altijd de doorslag moeten kunnen geven. Voorspelling: Bengals.

Los Angeles Rams (1-2) @ Chicago Bears (1-2)

Soldier Field | Zondag | 19:00

De Los Angeles Rams konden ondanks hun waslijst aan blessures toch de overwinning thuishouden tegen de 49ers. Sean McVay liet wederom zien dat hij zich uit zowat elke netelige situatie kan coachen. Dat laat zijn concullega Matt Eberflus bij de Bears voorlopig net niet zien. Zijn rookie quarterback Caleb Williams ziet enorm af in zijn eerste NFL-wedstrijden en de oplossing lijkt niet meteen voorhanden te zijn. Het schip rechten tegen een team dat door Sean McVay gecoacht wordt, lijkt ons ook net te veel gevraagd. Voorspelling: Rams.

Minnesota Vikings (3-0) @ Green Bay Packers (1-2)

Lambeau Field | Zondag | 19:00

Het mooiste sprookje werd de afgelopen drie weken misschien wel in Minneapolis, Minnesota geschreven. De Vikings, onder leiding van Sam Darnold, zetten de NFL-wereld in vuur en vlam en zijn nog ongeslagen. Nu volgt misschien wel de grootste test van het nog jonge seizoen, een bezoekje bij de grote divisierivaal Green Bay Packers. Daar verzorgt head coach Matt LaFleur ook een huzarenstukje, door van Malik Willis een meer dan betrouwbare back-up quarterback te maken. Verwacht wordt dat komende zondag Jordan Love terugkeert uit blessure. Kan Love meteen zijn oude niveau terugvinden? Het zal moeten, want de Vikings-defense van DC Brian Flores boezemt alles en iedereen angst in. Voorspelling: Packers.

Jacksonville Jaguars (0-3) @ Houston Texans (2-1)

NRG Stadium | Zondag | 19:00

In Jacksonville is het alarmfase rood. Niet alleen hebben de troepen van Doug Pederson nog niet gewonnen dit seizoen, ze hebben ook nog geen goed football gespeeld. Het meest zorgwekkende van al is dat quarterback Trevor Lawrence op dit moment één van de mindere quarterbacks in de NFL is. Krijgt Pederson dit nog rechtgetrokken? Op bezoek bij de Texans wordt dat alvast aartsmoeilijk. Zij hebben iets recht te zetten na de kansloze nederlaag tegen de Vikings. Tank Dell is wellicht out met gekneusde ribben, maar er zijn nog voldoende andere wapens voor C.J. Stroud om dit klusje te klaren. Voorspelling: Texans.

Pittsburgh Steelers (3-0) @ Indianapolis Colts (1-2)

Lucas Oil Stadium | Zondag | 19:00

Welke mobiele quarterback maakt het verschil in deze game? Toont Anthony Richardson eindelijk nog eens zijn potentie en klasse, na 2 opeenvolgende zwakke prestaties? Of bevestigt Justin Fields zijn vorm en blijft hij de QB1 in Pittsburgh? Richardson gooide al zes intercepties en komt nu tegenover de meest formidabele defensive line van de NFL te staan. Fields zal gebruik kunnen maken van zijn snelle benen tegen een matige run-defense. Onze voorkeur gaat dus uit naar de quarterback in het zwart en goud. Voorspelling: Steelers.

Denver Broncos (1-2) @ New York Jets (2-1)

MetLife Stadium | Zondag| 19:00

Hoe duurzaam is de opleving van de Broncos van vorige week? Op bezoek bij de New York Jets zullen Sean Payton en co het alleszins niet onder de markt hebben. De Jets domineerden de New England Patriots tijdens Thursday Night Football vorige week en hebben nu nog wat extra rust gekregen. Aaron Rodgers stond erg solide te spelen en ook de defense was eindelijk op de afspraak. Bovendien heeft OC Nathaniel Hackett nog steeds een eitje te pellen met Sean Payton, na diens weinig collegiale uitspraken over Hackett toen hij het stokje overnam in Denver. Voorspelling: Jets.

Philadelphia Eagles (2-1) @ Tampa Bay Buccaneers (2-1)

Raymond James Stadium | Zondag| 19:00

Zijn de Eagles vertrokken, na een moeilijke maar deugddoende zege tegen de Saints? Het valt af te wachten, want quarterback Jalen Hurts staat nog steeds niet geweldig te spelen en er is een goede kans dat de Eagles het zonder zowel A.J. Brown als DeVonta Smith zullen moeten doen. Daartegenover staan de Buccaneers die zich willen herpakken na hun no-show van vorige week. De Bucs hebben overigens goede herinneringen aan de Eagles. Vorig seizoen nog schakelden ze de Eagles uit in de play-offs in de wild card game. Herhaalt dat scenario zich zondag? Voorspelling: Buccaneers.

Washington Commanders (2-1) @ Arizona Cardinals (1-2)

State Farm Stadium | Zondag | 22.05

De Commanders leven momenteel op een wolk, na de mooie zege tegen de Bengals én vooral na de break out performance van rookie QB Jayden Daniels. Gaan ze door op dat elan tegen een matige Cardinals defense? Arizona van hun kant wil de matige prestatie van vorige week doorspoelen met een nieuwe overwinning. Daarvoor zal er naar Kyler Murray, James Conner en natuurlijk rookie wide receiver Marvin Harrison Jr. gekeken worden. Is dat voldoende om de enthousiaste Commanders af te stoppen? Voorspelling: Commanders.

New England Patriots (1-2) @ San Francisco 49ers (1-2)

Levi’s Stadium | Zondag | 22:05

Na twee goede wedstrijden was het even slikken voor de Patriots-fans tegen de Jets. Ze zijn dan toch één van de slechtste teams van de NFL. De offensive line lijkt nergens op en van een passing game is hoegenaamd geen sprake. Als dan ook de run game én de defense nog achterblijft, dan blijft er geen greintje hoop over in Foxborough. Op bezoek bij de 49ers moet er ook niet al te veel gehoopt worden. De Niners missen dan wel nog steeds Deebo Samuel, Christian McCaffrey en nu ook DT Javon Hargrave, toch is er nog voldoende talent aanwezig om de bovenhand te halen tegen deze Patriots. Voorspelling: 49ers.

Kansas City Chiefs (3-0) @ Los Angeles Chargers (2-1)

SoFi Stadium | Zondag| 22:25

Het blessurespook is intussen ook langsgeweest bij de LA Chargers. Justin Herbert ondervindt nog last van zijn enkel en daarnaast kan hij zondag wellicht niet rekenen op zijn twee beste offensive linemen; rookie Joe Alt en Rashawn Slater. Ook Joey Bosa is twijfelachtig voor de wedstrijd. Bovendien zijn rechtstreekse duels tegen de Chiefs al jaren een erg lastige klus voor de Chargers. De Chiefs speelden nog niet op hun best dit seizoen en staan toch netjes 3-0. Tegen de Chargers zal het zelfs niet nodig zijn om op hun best te zijn. Een nieuwe AFC West-kroon loert zo misschien al heel vroeg om de hoek. Voorspelling: Chiefs.

Cleveland Browns (1-2) @ Las Vegas Raiders (1-2)

Allegiant Stadium | Zondag | 22:25

Een moeilijk te voorspellen wedstrijd, want beide teams lijken op apegapen te liggen. Bij de Browns doet het quarterback-spel van Deshaun Watson pijn aan de ogen en kunnen ze geen deftige run game ontwikkelen. Bij de Raiders lijken enkele spelers niet langer hun best te willen doen, volgens head coach Antonio Pierce. De twee sterspelers in deze wedstrijd, Myles Garrett bij de Browns en Maxx Crosby bij de Raiders, zijn overigens beiden niet 100% Vermoedelijk zal het verschil toch door één van deze twee heren gemaakt worden. En dan kiezen wij voor de Defensive Player of the Year van vorig jaar Myles Garrett. Voorspelling: Browns.

Buffalo Bills (3-0) @ Baltimore Ravens (1-2)

M&T Bank Stadium | Zondagnacht | 02:20

Sunday Night Football schotelt een onvervalste topper voor. De Baltimore Ravens konden eindelijk hun eerste zege van het seizoen boeken tegen de Cowboys, al lieten ze ook die nog bijna uit handen glippen. De Bills stormen intussen vlot door hun seizoen met 3 knappe zeges. Kunnen de Bills de formidabele running game van de Ravens afstoppen? En kunnen de Ravens hun secondary beter later spelen en zo de arm van Josh Allen neutraliseren? Allen staat alvast als een MVP te spelen de eerste paar weken en wij vermoeden dat dat nog minstens een weekje langer blijft duren. Voorspelling: Bills.

Tennessee Titans (0-3) @ Miami Dolphins (1-2)

Hard Rock Stadium | Maandagnacht | 01:30

Het is bijna niet te geloven, maar de Dolphins worden door Vegas als underdogs beschouwd in de wedstrijd tegen de zegeloze Titans. Bij de Dolphins is het afwachten welke quarterback uiteindelijk op het veld komt. Kiest Mike McDaniel nogmaals voor Skylar Thompson? Of mag Tyler Huntley zijn debuut maken als Dolphin? Hoe dan ook moet het veel en veel beter dan vorige week, toen de offense zonder Tua Tagovailoa onherkenbaar was. Bij de Titans treedt Will Levis misschien voor het laatst aan. Zijn coach lijkt het stilaan gehad te hebben met Levis, die iedere week wel een onbegrijpelijke turnover maakt (tot jolijt van alle niet-Titans-fans). Tegen een degelijke Dolphins-defense lijkt het onwaarschijnlijk dat hij nu plots wel een foutloze prestatie aflevert. Voorspelling: Dolphins.

Seattle Seahawks (3-0) @ Detroit Lions (2-1)

Ford Field | Maandagnacht | 02:15

De nog ongeslagen Seahawks trekken maandagnacht naar Detroit voor een confrontatie met de Lions. Het is nog steeds niet heel duidelijk wat we nu precies moeten denken van de Seahawks. Hun tegenstandes om tot 3-0 te komen waren namelijk niet echt om over naar huis te schrijven. Dit wordt een eerste grote test voor de wisselvallige Geno Smith en voor rookie head coach Mike Macdonald. Bij de Lions zijn ze center Frank Ragnow even kwijt, wat de ook al wisselvallig spelende Jared Goff niet ten goede zal komen. Toch zit er meer vuurkracht in dit Lions-team én spelen ze natuurlijk voor hun eigen enthousiaste fans. Voorspelling: Lions.


Lees hier de NFL Power Rankings na week 3.

Coverfoto: George Walker IV/AP Photo

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen