NFL Power Rankings: Packers in vrije val

De Green Bay Packers werden aan het begin van het jaar nog gezien als één van de titelkandidaten in de NFC. Na de verrassende nederlaag tegen de Giants is daar niet veel meer van over. Ze zijn dan ook flink gezakt in de NFL Power Rankings. Hoe ver? Dat lees je hieronder.

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles

1. (1) Philadelphia Eagles

Het was niet mooi en het had zeker anders af kunnen lopen, maar de Eagles wisten ook in Phoenix te winnen. Na afloop ging het vooral over wat Arizona beter had kunnen doen, maar uiteindelijk stond Philly geen moment op achterstand en stonden de belangrijke spelers op toen het moest. Nog steeds ongeslagen en nog steeds bovenaan.

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills

2. (2) Buffalo Bills

De Bills maakten gehakt van de Steelers. Maar die zullen zich zonder T.J. Watt en met een rookie quarterback ook weinig illusies hebben gemaakt. De dominantie bracht de Bills dichterbij de Eagles in de rankings, maar de tegenstand was te mager om een ongeslagen team van de troon te stoten.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs

3. (4) Kansas City Chiefs

Het moest van diep komen, maar uiteindelijk kwamen de Chiefs ook de Raiders weer te boven. Tyreek Hill lijkt nog niet echt gemist te worden in Kansas City. Maar dat komt ook omdat Travis Kelce is gebleven. Met een record van vier touchdowns is wel duidelijk wie nu het favoriete target van Patrick Mahomes is.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings

4. (9) Minnesota Vikings

De Vikings blijven aan kop van de NFC North na de zege op de rivaal uit Chicago. De enige nederlaag tot nu toe kwam tegen de ongeslagen Eagles op MNF. Het grote voordeel voor de Vikings is dat ze nog maar één keer op primetime spelen dit seizoen. Komt er een 15-2 seizoen in Minneapolis aan?

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers

5. (8) Tampa Bay Buccaneers

De grappen dat de refs de favoriete ploeggenoten van Tom Brady zijn, konden zondag weer uit de kast worden gehaald. Niet voor het eerst dit jaar profiteerden de Bucs van een twijfelachtige beslissing van de scheidsrechters, dit keer een roughing the passer op een sack. Het voorkwam een verdere comeback van de Falcons en echte problemen voor de Bucs.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers

6. (7) Los Angeles Chargers

Wtf are we doing?Keenan Allen was duidelijk geen fan van de keuze van Brandon Staley om ervoor te gaan op een cruciale fourth down en Justin Herbert te laten passen. De Browns kregen na de mislukte play nog een kans, maar gelukkig voor de Chargers misten de Browns de field goal.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens

7. (11) Baltimore Ravens

Justin Tucker did it again. De cijfers van de kicker zijn bijna niet te geloven. Hij heeft nog nooit gemist in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Het is dat kickers geen echte footballers zijn, maar anders was het een garantie voor de Hall of Fame geweest.

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers

8. (12) San Francisco 49ers

De verdediging zette de toon en de aanval nam dit in het vervolg van het duel over. De 49ers hebben weer een winning record, maar het was nu nog wel tegen de Panthers. De vraag blijft of de aanval tegen de goede teams voldoende op het bord kan zetten om de defensie te belonen met overwinningen.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys

9. (13) Dallas Cowboys

De Cowboys hebben de beste verdediging ten oosten van San Francisco. Natuurlijk gaat de aandacht naar Cooper Rush, die opnieuw ongeslagen bleef. Maar het is de verdediging die echt verantwoordelijk is voor de zeges. Komende week mogen de Cowboys het met de Eagles uitvechten wie de grootste favoriet voor de NFC West is.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers

10. (3) Green Bay Packers

De wedstrijden tegen de Vikings en Patriots lijken geen incidenten meer te zijn. De Packers stonden hoog door een zege op de Bucs, maar die misten toen ongeveer iedereen die ooit in zijn leven een football had gevangen. Er zal nu echt thuis gewonnen moeten van de Jets, die met hetzelfde record naar Lambeau komen. Wie had dit voor het seizoen gedacht?

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans

11. (14) Tennessee Titans

Opnieuw maakten de Titans het spannend, maar wisten ze er met de zege vandoor te gaan. Drie zeges met in totaal dertien punten verschil geeft aan dat het niet vanzelf gaat. Vooral in de tweede helft waarin de Titans in vijf wedstrijden pas veertien punten hebben gescoord. Maar goed, uiteindelijk staat de ploeg wel weer bovenaan in de divisie.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants

12. (20) New York Giants

De grootste stijger in de NFL Power Rankings van de week. De winst op de Packers is wel echt een statement van de ploeg. Brian Daboll had zich geen betere start kunnen wensen. Niemand zal de Giants nog als een serieuze Super Bowl-kandidaat zien, daarvoor komen ze aanvallend en verdedigend veel talent tekort. Maar onderschatten zal er niet meer bij zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins

13. (5) Miami Dolphins

De veelbelovende start van de Dolphins lijkt al weer eeuwen geleden. Niemand weet hoelang Tua Tagovailoa er nog uit is na zijn hersenschuddingen. En door de (terecht) strengere regels moest ook Teddy Bridgewater van de week al snel naar de kant. De problemen stapelen zich zo op in Florida.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals

14. (10) Cincinnati Bengals

Gemiste kansen te over voor de Bengals om de koppositie in de divisie over te nemen. Lamar Jackson werd vakkundig in bedwang gehouden, maar dan is er altijd nog Justin Tucker. De kicker pakte de kansen die Joe Burrow niet wist te verzilveren.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams

15. (6) Los Angeles Rams

Het seizoen van de Rams is een titelverdediger onwaardig. De offensive line lijkt het maar niet voor elkaar te krijgen om beter te spelen. Aanvallend is het hierdoor allemaal zeer mager. Op Cooper Kupp na. Zonder hem zou het nu al een uitzichtloos jaar zijn geworden. Nu is er nog een klein beetje hoop. Maar niet veel meer.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns

16. (16) Cleveland Browns

De Browns hebben nu nederlagen met één, twee en drie punten verschil. Het is duidelijk dat het seizoen voor de Browns er heel anders uit had kunnen zien. Het is wachten op de terugkeer van Deshaun Watson, maar voor de Browns is het vooral belangrijk dat Myles Garrett snel weer helemaal fit wordt, want de verdediging is een groter probleem.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts

17. (21) Indianapolis Colts

Hoe de Colts uit Denver kwamen met een zege vraagt iedereen zich nog steeds af. De ploeg scoort na vijf weken de minste punten in de NFL en staat op een .500-record. Komende twee weken wacht de concurrentie in de AFC South. Het zijn de do-or-die-weken voor de Colts.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints

18. (23) New Orleans Saints

De defensie van de Saints zou de ploeg moeten dragen naar de play-offs. Dat was toch aan het begin van het jaar de verwachting. Maar na vijf wedstrijden heeft iedere tegenstander minimaal twintig punten weten te maken. Het was goed voor twee zeges, maar echt meedoen gaan ze niet met deze cijfers.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos

19. (15) Denver Broncos

Drie field goals in een thuiswedstrijd tegen de Colts. Dat is niet waarvoor Denver Russell Wilson heeft gehaald. De ploeg heeft ook maar één keer meer dan zestien punten gescoord. Door de defensie blijven veel wedstrijden spannend, maar als er niet snel meer gescoord gaat worden, kan dit jaar de prullenbak in.

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders

20. (18) Las Vegas Raiders

Met een goede eerste helft leken de Raiders op weg naar een verrassing op bezoek bij de Chiefs. Uiteindelijk kon de ploeg het niet volhouden voor alweer de vierde nederlaag van het jaar. Ervanuit gaande dat er elf zeges nodig zijn voor een wildcard is de ruimte voor fouten wel heeeeel klein geworden in de gokstad.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals

21. (19) Arizona Cardinals

De Cardinals blijven een verschrikkelijk gekke ploeg. De ene week winnen door Murray Magic, de week erna doet de quarterback de raarste dingen. Dit keer een te vroege sliding, gevolgd door een spike waardoor de Cardinals niet wat verder in field goal range konden komen. Gelukkig voor de Cards doet de rest van de divisie het niet veel beter, waardoor er nog alle hoop op een goed jaar is.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars

22. (17) Jacksonville Jaguars

De Jaguars leken de weg naar boven te hebben gevonden, om vervolgens weer van de Texans te verliezen. Als de Jaguars echt mee willen doen om de play-offs mag dit gewoon niet meer gebeuren.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots

23. (26) New England Patriots

De Patriots weten wel hoe ze Jared Goff uit moeten schakelen. Blijkbaar hadden ze nog wel een gameplan liggen van een paar jaar terug. Bailey Zappe hoefde zo niet veel te doen voor zijn eerste NFL-zege. Is het genoeg om te blijven staan? Of komt Mac Jones er al weer aan? Het zal de komende week weer de headline in Boston zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets

24. (28) New York Jets

Het zijn ongekende tijden in New York City. De twee teams hebben samen al zeven wedstrijden gewonnen. Voor het eerst in twee jaar wonnen de Jets van een divisierivaal. Het is één van de jongste ploegen in de league en er staat nu eindelijk wat de fanbase voor ogen had toen Robert Saleh het overnam.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons

25. (24) Atlanta Falcons

We zullen nooit weten of de Falcons echt hadden gewonnen als Grady Jarrett niet bestraft zou zijn geweest voor zijn sack op Tom Brady. Maar de Falcons hebben in ieder geval voor elkaar gekregen dat de NFL naar deze regel gaat kijken. Dat is een groot pluspunt voor iedereen.

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions

26. (22) Detroit Lions

De vraag wat er zou gebeuren als de aanval er een keer niet zou staan: Zou de defensie dan ook beter kunnen spelen? Zondag was dat antwoord nee in de meest kansloze nederlaag van het jaar. De Lions gaan nu hun bye week in. Benieuwd of Dan Campbell na de vrije week voor progressie kan zorgen.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks

27. (27) Seattle Seahawks

De Seahawks waren onder Pete Carroll ooit een verdedigend team. Die tijden liggen ver achter ons. Door de defensie en nederlagen blijft onderbelicht dat Geno Smith stiekem aan een goed jaar bezig is en bij de beste quarterbacks in de league hoort.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers

28. (25) Pittsburgh Steelers

Kenny Pickett zal zijn eerste NFL-start niet snel vergeten. Al zou het beter zijn als het hem wel zou lukken. Vanaf minuut één was het een kansloze missie voor de Steelers tegen de Bills. En het wordt de komende weken niet makkelijker. Het gaat het eerste losing season voor Mike Tomlin bij de Steelers worden. Daar lijkt geen ontkomen meer aan.

SportAmerika NFL Power Rankings Chicago Bears

29. (29) Chicago Bears

De tweede helft van de wedstrijd tegen de Vikings was de beste uit de loopbaan van Justin Fields. Kan hij dit volhouden of lag het vooral aan de tegenstander die dacht dat de zege wel binnen was? Voor de Bears moet Fields echt stappen gaan zetten om enigszins met hoop naar de toekomst te kunnen kijken.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans

30. (32) Houston Texans

Er is een simpele weg voor de Texans naar de play-offs en dat is zeventien wedstrijden per jaar tegen de Jaguars mogen spelen. De Texans hebben het nummer van de concurrent, want er werd zondag voor de negende keer op rij gewonnen. Opvallend was dat het vooral de verdediging was die het verschil maakte.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders

31. (31) Washington Commanders

Carson Wentz leek alle critici in ieder geval voor een week de mond te snoeren, maar toen kwam daar de interceptie op de goallijn. Met als gevolg dat de Commanders nu al drie wedstrijden achter de ploeg boven hen in de NFC East staan. Het leven is zwaar in de sterkste divisie van de NFL.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers

32. (30) Carolina Panthers

Het was een topweek voor de fans van de Panthers. Niet door de ruime nederlaag tegen de 49ers. Maar omdat dit ervoor zorgde dat Matt Rhule ontslagen werd, zal iedereen het ervoor overhebben. Niet dat we mogen verwachten dat het met Steve Wilks veel beter zal gaan. Maar de fans hebben in ieder geval weer iets om naar uit te kijken.


Lees hier de NFL Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen