NFL Power Rankings: Eagles eenzaam aan de top

Een nieuwe week, een nieuwe editie van onze NFL Power Rankings! Daarin blijven de Philadelphia Eagles comfortabel op kop staan, nadat ze ook hun vierde uit vier wedstrijden wisten te winnen. Achter de Eagles vonden er wel heel wat wijzigingen plaats. Welke dat zijn? Je leest het hier!

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles

1. (1) Philadelphia Eagles

De Jacksonville Jaguars waren de eerste echte test voor de Eagles en die test hebben ze met glans doorstaan. Philly veegde een snelle 0-14 achterstand uit en kwam daarna eigenlijk niet meer in de problemen. De Eagles zijn nu nog het enige ongeslagen team in de NFL. Het is eenzaam aan de top van onze Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills

2. (3) Buffalo Bills

Een helft lang leek het erop dat de Bills voor de tweede week op rij zouden verliezen. Josh Allen nam zijn team echter op zijn schouders en deed een achterstand van 17 punten teniet om uiteindelijk de wedstrijd in Baltimore te winnen. Met deze Bills ben je nooit klaar.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers

3. (4) Green Bay Packers

Mooi was het niet altijd tegen de gehavende New England Patriots, maar de Packers wonnen wel hun derde wedstrijd op rij. De defensie zit goed in mekaar en met Aaron Jones en AJ Dillon beschikken de Packers misschien wel over het beste running back-duo van de NFL. Als Romeo Doubs nu ook nog de bal zou vasthouden terwijl hij in de endzone valt, dan worden de Packers pas echt heel gevaarlijk.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs

4. (6) Kansas City Chiefs

Twijfelen aan Patrick Mahomes en de Kansas City Chiefs, het is vaak de ideale manier om het deksel op de neus te krijgen. Na de pijnlijke slipper tegen de Indianapolis Colts, bewezen de Chiefs tijdens Sunday Night Football eens te meer waarom zij nog steeds één van de topteams in de AFC zijn. Tegen de (tot dan) beste defensie van de league -in Tampa Bay nota bene- werden maar liefst 41 punten gescoord. Komt goed met de Chiefs.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins

5. (2) Miami Dolphins

Tua Tagovailoa zal er komend weekend niet bij zijn vanwege zijn dubbele hersenschudding. Niet alleen Tua viel weg vorige week, ook het ongeslagen record speelden de Dolphins kwijt, door een nederlaag bij de Bengals. Het is voorlopig onduidelijk wanneer Tua kan terugkeren, waardoor Teddy Bridgewater de teugels overneemt. Of hij dezelfde energie kan brengen die Tua bracht, dat valt nog af te wachten.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams

6. (5) Los Angeles Rams

Hebben de Rams last van de Super Bowl blues? Het lijkt er alleszins op. Afgelopen maandag gingen ze ongemeen hard onderuit tegen divisierivaal San Francisco. Matthew Stafford kon al voor de tweede week op rij geen touchdown-pass gooien. Het schema voor de komende weken oogt ook niet meteen verderzacht, waardoor de Rams zomaar verder kunnen afglijden op onze Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers

7. (9) Los Angeles Chargers

Ondanks de vele blessures, speelden de Chargers een uitstekende eerste helft tegen de Houston Texans. Justin Herbert ziet er meer en meer de oude uit, al zal er nog steeds voorzichtig met hem omgegaan moeten worden. Met de Broncos, Seahawks en Falcons in het verschiet krijgen de Bolts een goede kans om zelfs met de blessures een stap te zetten richting play-offs.

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers

8. (7) Tampa Bay Buccaneers

Tom Brady heeft kopzorgen. Niet alleen zijn huwelijk staat op springen, ook zijn football team draait voorlopig vierkant. Tegen de Kansas City Chiefs stonden de Bucs al snel op een onoverbrugbare achterstand. Ondanks die nederlaag moet het team wel nog steeds in staat zijn om op zijn minst de NFC South te winnen. Maar of ze ook een Super Bowl-contender zijn? Misschien als alle geblesseerden terugkeren, kunnen we daar opnieuw over beginnen spreken.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings

9. (10) Minnesota Vikings

Winnen in Londen is nooit makkelijk. De Minnesota Vikings deden het met behulp van de Londense doelpalen. Op de afslachting tegen de Eagles na hebben de Vikings dit seizoen best goed gepresteerd. Ze zijn op z’n minst een wild card ploeg en indien ze erin slagen om van Justin Jefferson het echte speerpunt van de ploeg te maken, staan de fans nog mooie dingen te wachten dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals

10. (11) Cincinnati Bengals

De Bengals hebben de Dolphins vorige week hun eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Door de andere resultaten in hun divisie staan ze nu zelfs mee aan kop van de AFC North. Alles onder controle dus voor de regerende AFC Champions. Toch zal de running game beter moeten, willen de Bengals echt opnieuw meespelen voor de knikkers.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens

11. (8) Baltimore Ravens

Lamar Jackson is een MVP-kandidaat. Ondanks zijn twee intercepties van afgelopen zondag, stond hij opnieuw alleraardigst te spelen. Maar voor de tweede keer in vier weken tijd gaven de Ravens een grote voorsprong weg in de tweede helft van een wedstrijd. Die tred moet dringend omgekeerd worden, of het zal een seizoen in mineur worden in Baltimore.

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers

12. (14) San Francisco 49ers

Er valt dit seizoen geen pijl recht te trekken op de San Francisco 49ers. De ene week lukt er niets, de andere wordt de regerende Super Bowl kampioen van de mat geveegd. Vooral de defensie van de 49ers was maandag een indrukwekkend schouwspel. Defense wins championships. Zo ook in San Francisco?

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys

13. (16) Dallas Cowboys

Toen Dak Prescott uitviel, leek ook alle hoop op een goed seizoen weg te vloeien uit Dallas. Maar ziedaar, een redder bood zich aan. Cooper Rush is nog steeds ongeslagen als starter in de NFL en zal de Cowboys onder de best mogelijke omstandigheden teruggeven aan de franchise quarterback. Het is nu aan Dak om het goede werk verder te zetten.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans

14. (17) Tennessee Titans

De Titans werden twee weken geleden al door menigeen afgeschreven. Ook door ons. Maar het kan snel gaan in de NFL. Intussen hebben de Titans twee games op rij gewonnen en doen ze weer volop mee voor de AFC South divisietitel. Derrick Henry ziet er steeds meer als zijn oude zelf uit en dat is altijd een goed teken voor Tennessee. Waar King Henry gaat, zullen de Titans gaan.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos

15. (12) Denver Broncos

Blijkt dat de Denver Broncos toch geen quarterback verwijderd waren van een Super Bowl. Zelfs met Russell Wilson erbij loopt het bijzonder stroef voor Denver. Komt daar nog eens bij dat de veelbelovende running back Javonte Williams de rest van het seizoen zal missen met een knieblessure. Russell Wilson en coach Nathaniel Hackett hebben nog heel wat werk aan de winkel om de harten van de Broncosfans te veroveren. Al te lang mag het alvast niet meer duren.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns

16. (13) Cleveland Browns

De Cleveland Browns hadden elk van hun wedstrijden al kunnen winnen. Evenzeer hadden ze elk van hun wedstrijden al kunnen verliezen. Ze staan dus min of meer waar ze moeten staan, met twee zeges en twee nederlagen en pal in het midden van onze Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars

17. (15) Jacksonville Jaguars

De Jaguars zijn één van de relevaties van het seizoensbegin. Niemand die had gedacht dat ze zo snel al competitief zouden zijn. Maar het proces zal met vallen en opstaan gaan. Ondanks de nederlaag tegen de Eagles, zijn de Jags wel nog steeds een kanshebber voor de AFC South-kroon. Dat op zich is eigenlijk al een mirakel.

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders

18. (21) Las Vegas Raiders

Eindelijk hebben de Raiders gewonnen. Ze ontdeden zich met bravoure van de Denver Broncos. Kunnen Josh McDaniels en co de lijn nu doortrekken? De volgende tegenstander heet de Chiefs, dus makkelijk wordt het allerminst.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals

19. (19) Arizona Cardinals

In Arizona zijn ze nog steeds zoekende. Ze mogen dan wel gewonnen hebben van de Carolina Panthers, toch merk je aan alles dat de Cardinals nog niet staan waar ze willen staan. Krijgen ze de offensieve en defensieve vraagstukken opgelost de komende weken?

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants

20. (23) New York Giants

De titel van “meest onverwachte 3-1” ploeg gaat zonder twijfel naar de New York Giants. De G-men hadden het schema zeker niet tegen in het seizoensbegin en dus is er nog twijfel of we écht rekening hoeven te houden met Daniel Jones en co. Ze kunnen dit weekend alvast een stevig statement maken. In Londen wachten namelijk de Green Bay Packers.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts

21. (18) Indianapolis Colts

Zonder de ietwat lucky win tegen de Kansas City Chiefs stonden de Colts nu 0-4 en was het seizoen al voorbij. Zelfs met die ene zege, voelt het eigenlijk al wel alsof het seizoen van de Colts voorbij is. Matt Ryan is niet het antwoord op quarterback en Jonathan Taylor komt dit seizoen nog niet los. Dat zal ook donderdag niet gebeuren, want Taylor zal er zelfs niet bij zijn. Kan de totale neergang van Indy nog vermeden worden?

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions

22. (20) Detroit Lions

De Detroit Lions staan eerste in de NFL wat betreft gescoorde punten. Ze staan eveneens eerste wat betreft toegestane punten. Dat maakt van de Lions een enorm leuk team om naar te kijken. Helaas maakt het van de Lions geen winnend team. Daar moet binnenkort toch maar eens verandering in gaan komen.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints

23. (22) New Orleans Saints

De Saints waren enkele centimeters verwijderd van overtime in Londen en een kans op winst. Daardoor zijn ze al vroeg op achtervolgen aangewezen in de NFC South. Of de Saints de opgelopen achterstand met alle blessures, vooral in de offense, nog kunnen goedmaken, is maar zeer de vraag.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons

24. (26) Atlanta Falcons

De Falcons zijn nog zo’n team dat in positieve zin verrast dit seizoen. Arthur Smith laat zijn team leuk en offensief football spelen en hij wint er zelfs wedstrijden mee. Als het zo doorgaat, dan maken de Falcons tegen alle verwachtingen in zelfs kans op de play-offs. Komend weekend wordt alvast een serieuze test, met een wedstrijd tegen de Buccaneers.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers

25. (24) Pittsburgh Steelers

Het Mitch Trubisky-tijdperk zit er alweer op in Pittsburgh. Na drie en een halve wedstrijd vond Mike Tomlin het welletjes geweest. Het is nu aan Kenny Pickett om ervoor te zorgen dat Coach Tomlin alsnog zijn eerste losing season ooit vermijdt.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots

26. (27) New England Patriots

De Patriots beleven een anoniem seizoen. Door de blessure van Mac Jones kunnen we misschien zelfs al van een verloren seizoen spreken. Tenzij rookie Bailey Zappe de nieuwe Tom Brady blijkt te zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks

27. (30) Seattle Seahawks

48 punten op het bord zetten, dat doe je niet zomaar. Het mag dan wel tegen de zwakke defense van de Lions geweest zijn, je moet de punten nog steeds scoren. Geno Smith blijkt voorlopig een niet onaardige tussenpaus te zijn in Seattle. Als hij zo doorgaat, zal Geno alleszins de pijn van de rebuild aardig verzachten.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets

28. (31) New York Jets

Twee overwinningen na vier weken, daar hadden ze in New York voor het seizoen zeker voor getekend. Zach Wilson zag er nog niet erg standvastig uit in zijn terugkeer als quarterback, maar de laatste twee drives moeten de burger in New York moed geven. Tegen de rivalen uit Miami kan komende zondag nog een nieuwe stap gezet worden.

SportAmerika NFL Power Rankings Chicago Bears

29. (25) Chicago Bears

Het aanvalsspel van de Bears doet pijn aan de ogen. Quarterback Justin Fields lijkt helemaal gestagneerd te zijn. Hij gooit minder passes dan eender welke quarterback in de NFL en bovendien komt maar de helft daarvan aan. Gelukkig is er nog de running game en de stevige defense, of de Bears zouden het slechtste team in de NFL zijn en meedoen voor de laatste plek in onze Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers

30. (28) Carolina Panthers

Matt Rhule is nog steeds de head coach van de Panthers. Baker Mayfield nog steeds de startende quarterback. Veel hoop op beterschap is er dus niet in Charlotte.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders

31. (29) Washington Commanders

De Washington Commanders zijn snel aan het afglijden op onze Power Rankings. Sinds de openingsspeeldag is er nog maar weinig om zich aan op te warmen in de hoofdstad. Het meest positieve nieuws dat de laatste dagen en weken uit D.C. kwam, is dat rookie running back Brian Robinson komende week terug mag beginnen trainen nadat hij eerder dit jaar neergeschoten werd bij een overval.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans

32. (32) Houston Texans

De Texans leken in de tweede helft een vuist te kunnen maken tegen de Chargers afgelopen weekend. Toch zijn er niet veel elementen die voor veel optimisme zorgen in Houston, waardoor ze stevig laatste blijven in onze Power Rankings. De Texans zijn voorlopig de grote favoriet om de First Overall Draft Pick te halen volgend jaar.


Lees hier de NFL Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen