NLDS: masterclass Kyle Wright helpt Braves langszij

Er stond al wat druk op Game 2 voor de Atlanta Braves, want je wilt niet met een 2-0 achterstand naar een uitzinnig Citizens Bank Park afreizen. Kyle Wright, de man van de 21 wins dit seizoen, moest weer voor evenwicht in deze serie zorgen. Aan de andere kant wilde Zack Wheeler zijn goede optreden tegen de Cardinals (6.1 IP, 0 ER, 4 K, 1BB) een vervolg geven. Voor de Braves werd het vooral ook zaak om beter met de kansen om te springen, want de titelverdediger was 2-for-9 met RISP in Game 1. In de tweede wedstrijd verging het de Braves veel beter. Eén goede inning was genoeg voor de 3-0 zege.

WRIGHT EN WHEELER DOMINEREN

Na de teleurstellende outing van Max Fried in Game 1 konden de Braves wel een goed optreden van Wright gebruiken. De man met 21 overwinningen stelde manager Brian Snitker niet teleur. Wright raffelde de eerste inning in sneltreinvaart af, maar zag dat Zack Wheeler hetzelfde deed. Heel even kwam Wright onder druk te staan toen Bryce Harper de tweede inning opende met een double, maar meer dan een speldenprikje was dit niet.

Atlanta kon er echter bar weinig tegenover zetten. Wheeler was daarvoor simpelweg te goed. Pas in de vierde inning moest de starter zijn eerste hit toestaan. Ronald Acuna Jr. moest het hier doen met een single en kwam ook niet verder dan het eerste honk. De bullpen van zowel de Braves als de Phillies moest in Game 1 al vroeg aan de bak, maar dit keer gaven de starters waar voor hun geld. Het uitstel vanwege de regen had geen enkele invloed op hun spel. Wright en vooral Wheeler waren geweldig.

WHEELER MOET BUIGEN

Die laatste kwam in de zesde inning serieus in de problemen. Er was niets aan de hand voor Wheeler tot hij Acuna Jr. raakte op zijn elleboog. Op ’t eerste oog raakte de sterspeler van de Braves behoorlijk zwaar geblesseerd. Zijn arm weigerde dienst, maar zijn benen werkten prima. En dat zouden Wheeler en de Phillies al snel ondervinden. De starter was enigszins van slag en zag Matt Olson de eerste run van de wedstrijd over de thuisplaat slaan. De bal glipte voorbij Rhys Hoskins en Acuna kon scoren.

Daarmee was het hek van de dam. Voor even dan. Austin Riley heeft het moeilijk aan slag de laatste weken, maar zorgde wel voor de 2-0 door Dansby Swanson binnen te slaan. Nog voor de inning voor Wheeler ten einde was, had Travis d’Arnaud er 3-0 van gemaakt. Daarmee gaf de slagploeg Kyle Wright de runs die hij verdiende. Na 6 innings kwam er een einde aan zijn wedstrijd, waarin hij slechts 2 hits toestond en 6 K’s noteerde. Wheeler lag op koers om het beter te doen, maar die zesde deed de starter de das om. Hij sloot de avond af na 6 innings, 3 ER, 1 BB en 5 K’s.

BULLPEN FOUTLOOS

Het was aan de bullpen om het werk van Wright af te maken, maar de relievers kregen daarbij hulp van hun defensie. Met knappe catches onderstreepten Dansby Swanson en Austin Riley nog maar eens waarom het infield van deze Braves tot de beste in de MLB behoort. Zij hielpen A.J. Minter en Raisel Iglesias zonder kleerscheuren door hun inning te komen. Van de slagmensen moesten zij het niet hebben. Daar zorgden Andrew Bellatti en Noah Syndergaard wel voor.

Kenley Jansen moest in de negende inning voor de laatste 3 nullen zorgen. Hoewel hij 41 saves noteerde, verliep het reguliere seizoen met ups en downs voor de closer, maar in Game 2 had Jansen slechts 12 pitches nodig om de wedstrijd in het slot te gooien. De Phillies kwamen in dit duel tot slechts 3 hits, maar stonden er ook maar 4 toe. Drie daarvan in die uiteindelijk fatale zesde inning. Voor Game 3, vrijdagavond (Nederlandse tijd) in Philadelphia, geeft Phillies-manager Rob Thomson de bal aan Aaron Nola. Charlie Morton of rookie Spencer Strider bestijgt namens Atlanta de heuvel.

Cover photo: Kevin C. Cox

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen