UFC 218: Overeem onderweg naar een nieuwe titleshot

In het co-mainevent van UFC 218 staan twee van de hardste hitters in de heavyweight-divisie tegenover elkaar. De Nederlandse MMA-veteraan Alistair Overeem neemt het op tegen het grootste talent in de divisie: Francis Ngannou. De huidige titelhouder Stipe Miocic zal dit gevecht zeer zeker gaan bekijken, de winnaar van deze tweestrijd zal namelijk om de titel mogen vechten. Van Ngannou is men nog niet zeker waar hij staat in de divisie, dit gevecht zal dus een hoop duidelijk gaan maken. Dat hij onmenselijk hard slaat is echter geen geheim.

ONGESLAGEN

Tot nu toe heeft Ngannou vijf gevechten in de UFC gevochten; daarvan eindigde er vier in een (T)KO-overwinning dankzij zijn punching power. De andere overwinning behaalde hij via een submission. Ngannou is op dit moment een van de weinige vechters die ongeslagen is binnen de organisatie. Zoals gebruikelijk in de UFC kreeg hij tegenstanders van een steeds hoger kaliber tegenover zich. De laatste overwinning binnen de octagon was er een op ex-UFC heavyweightkampioen Andrei Arlovski, al moet hierbij opgemerkt worden dat Arlovski niet meer de topvechter van weleer is. De vraag is nu vooral: is Ngannou te eendimensionaal? Dit is iets waar men achter gaat komen aankomende zaterdag, want een vechter van het kaliber Overeem is hij nog niet tegengekomen.

Alistair Overeem viert zijn KO overwinning op Mark Hunt tijdens UFC 209. (Photo by Steve Marcus/Getty Images)

VEELZIJDIGHEID

Als er één vechter niet eendimensionaal is, dan is het Overeem wel. Naast zijn titels in het K1-kickboksen heeft hij ook titels bij meerdere MMA-organisaties behaald. Zijn arsenaal is misschien wel het meest veelzijdig binnen de heavyweightdivisie. Trappen, stoten en vooral zijn befaamde knieën, er is maar weinig dat Overeem niet kan. Toch is er altijd een groot vraagteken bij Overeem; hoe houdt zijn kin het?
In de heavyweight-divisie heeft elke vechter KO-power. Dit is iets waar Overeem al meer dan eens tegenaan gelopen is. Een ander punt is zijn uithoudingsvermogen, al is dat wel al verbeterd sinds hij bij Jackson-Wink MMA is gaan trainen. Overigens is van Francis Ngannou ook onduidelijk hoe het met zijn cardio zit, aangezien zijn gevechten nooit verder dan ronde twee zijn gekomen.
Dit gevecht is voor beide vechters van levensbelang. Na zijn nederlaag tegen Miocic in Cleveland heeft Overeem zichzelf eens te meer opnieuw uitgevonden, getuige zijn overwinningen tegen Mark Hunt en Fabricio Werdum. Kan Overeem nog een keer voor de titel gaan vechten of is de hype van Ngannou toch gerechtvaardigd? Alle ingrediënten voor een topgevecht zijn aanwezig. Kijk niet raar op als het vroegtijdig beslist wordt.

(Top photo: UFC.com)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen