UFC 218: Dendert de Justin Gaethje-trein door?


UFC 218 kent een zeer volle card. Ook in de lightweightdivisie staat er zaterdag een belangrijke matchup op het programma: Justin Gaethje tegen Eddie Alvarez. De twee huidige The Ultimate Fighter-coaches gaan er alles aan doen om het publiek te vermaken. Inzet is ook een kans op uiteindelijk een titelgevecht, al ligt die weg wel vol met andere obstakels.

Eddie Alvarez en Justin Gaethje samen met de cast van The Ultimate Fighter 26. (UFC.com)

REDEMPTION

Toen Eddie Alvarez in 2014 zijn debuut in de UFC maakte, was hij al een gevestigde naam binnen de MMA-scene. Hij was immers al lightweightkampioen van Bellator. Ondanks een valse start (nederlaag tegen Donald Cerrone) schoot hij als een komeet door de rankings. Achtereenvolgens werden grote namen als Gilbert Melendez, Anthony Pettis en toenmalig kampioen Rafael dos Anjos aan de zegekar gebonden.
Dit resulteerde in een UFC-titel, een titel die hij later verdedigde tegen Conor McGregor. Dat gevecht werd een deceptie voor Alvarez, hij werd al snel ontmanteld via een TKO-nederlaag in ronde twee. In mei 2017 keerde Alvarez terug in de octagon. Tegen Dustin Poirier kwam hij zwaar in de problemen, totdat Alvarez twee illegale knieën uitdeelde. Resultaat was een no-contest, iets waar Alvarez blij mee mocht zijn. Hij had immers ook gediskwalificeerd geworden in een gevecht waarin Poirier de overhand had.

ZELFDE ROUTE

Zijn tegenstander van zaterdag lijkt dezelfde route af te leggen tot nu toe. Ook Justin Gaethje is een voormalig kampioen van een MMA-bond. Waar Alvarez bij Bellator vocht, was het Gaethje die de grote man was in WSOF. Een groot verschil is echter dat Gaethje wel zijn eerste gevecht binnen de UFC wist te winnen. Het gevecht tegen Michael Johnson is een grote kandidaat voor de titel ‘fight of the year.’ Beide mannen gingen vol voor de overwinning en het werd een waar slugfest. Uiteindelijk was het Gaethje die toch de betere bleek te zijn en hij kreeg een TKO-overwinning achter zijn naam tegen het einde van de tweede ronde. Sindsdien kijken veel mensen uit naar het nieuwe gevecht van Justin Gaethje.

Justin Gaethje (blauwe handschoenen) tijdens zijn UFC-debuut in actie tegen Michael Johson (rode handschoenen) (Kyle Terada-USA TODAY Sports)

BRAWLEN

Beide vechters willen graag het vuistgevecht staand aangaan. Zowel Alvarez, maar zeker Gaethje, staat er om bekend om een echte brawler te zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij nu al een publieksfavoriet is. Gaethje heeft op Alvarez voor dat hij nog een ongeslagen record en bijbehorende aura met zich mee draagt. Alvarez heeft wel een hoop meer ervaring, maar Gaethje is wel de frissere vechter. Dit kan allemaal een voordeel zijn voor Justin. Om ‘The Underground King.’ al helemaal af te schrijven, daar is het echter nog veel te vroeg voor.

(Top photo: UFC.com)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen