Stanley Cup Update #9: Maple Leafs op rand van uitschakeling


De eerste ronde van de play-offs is nu een paar dagen onderweg. De eerste stappen naar de Stanley Cup zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.


BRUINS NEMEN 3-1 VOORSPRONG


DE HEADLINES

Zonder Patrice Bergeron leken de Bruins misschien wel een lastige avond te krijgen in Toronto, maar niets bleek minder waar. Zelfs met minder schoten op doel was Boston met 3-1 te sterk waardoor – ironisch genoeg – de series ook nu 3-1 is in het voordeel van de Bruins. De Finse goalie Tuukka Rask was de uitblinker met 31 reddingen terwijl ook de Tsjech David Pastrnak met twee assists wederom een belangrijke rol speelde. Aan de kant van de Maple Leafs was het een andere Tsjech, Tomas Plekanec, die de enige Canadese goal op het scorebord noteerde maar het was dus niet genoeg om de derde nederlaag in vier wedstrijden te voorkomen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Toronto moet nu terug naar Boston om een miraculeuze comeback op touw te zetten. Waar de Winnipeg Jets met een 3-1 voorsprong op rozen zitten, lijken de Maple Leafs dit jaar niet het team te worden dat een titel naar Canada gaat brengen. Tenzij er dus de komende dagen – beginnende met zaterdag op zondagnacht om 02:00 uur – een wonder kan plaatsvinden…


CAPITALS TREKKEN SERIES GELIJK


DE HEADLINES

Het thuisvoordeel lijkt in de series tussen de Washington Capitals en de Columbus Blue Jackets geen enkele rol van betekenis te spelen. Waar Columbus de eerste twee wedstrijden in de hoofdstad won, hebben de Capitals nu hetzelfde geflikt in de staatshoofdstad van Ohio. In tegenstelling tot de vorige drie wedstrijden was er echter geen verlenging nodig, want dankzij goals van Tom Wilson, T.J. Oshie, Alex Ovechkin en Evgeny Kuznetsov werd er een comfortabele 4-1 overwinning geboekt door de Capitals. De Blue Jackets waren deze avond simpelweg de mindere ploeg, en hebben zodoende het thuisvoordeel weer terug gegeven aan de Capitals. Al is het dus maar de vraag hoeveel invloed dit ‘voordeel’ heeft op deze series…

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De misschien wel spannendste series gaat met een stand van 2-2 terug naar Washington waar het nu als het ware een best-of-3 is geworden. Nederlandse fans die een keer geen nacht willen doorhalen, hebben geluk: Game 5 is zaterdagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Cover photo: Frank Gunn/Canadian Press

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen