Stanley Cup Update #4: Bruins oppermachtig, Sharks in control


De eerste wedstrijden in de play-offs van de NHL zijn achter de rug. De eerste stappen naar de Stanley Cup zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je perfect op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

De New Jersey Devils kregen in Game 2 een lesje effectiviteit. De bezoekers hielden de Tampa Bay Lightning redelijk in bedwang, maar toch glipte de wedstrijd in de tweede periode door de vingers. Goalie Keith Kincaid werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald. Hij moest vijf keer capituleren op 15 shots on goal. Namens de Lightning was Alex Killorn met twee goals dodelijk op de power play. Nikita Kucherov was goed voor een goal en twee assists.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Devils zullen het gevoel hebben niet kansloos te zijn, maar toch vertrekken ze met een 2-0 achterstand naar huis. Maandagnacht (01:30 uur CEST) heeft New Jersey een overwinning nodig om in leven te blijven. Tegen deze Tampa Bay Lightning lijkt het onmogelijk om drie wedstrijden op rij te winnen. De statistieken geven in elk geval hoop, want de Devils wonnen in het reguliere seizoen thuis twee keer van de Lightning.DE HEADLINES

De Colorado Avalanche is als een vervelende mug voor de Nashville Predators. De Preds zijn de betere ploeg en denken steeds afstand te nemen, maar toch weigeren de Avs op te geven. In Game 2 deed Colorado zichzelf de das om in de derde periode na een dramatische lijnwissel. Het stelde Austin Watson in staat de marge op twee te brengen: 4-2. Colorado richtte zich daarna nog wel op, maar het was Nashville dat won en met een 2-0 voorsprong vertrekt naar Denver.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Nashville deed thuis wat het moest doen, maar zal deze serie zo snel mogelijk willen beslissen. In de nacht van maandag op dinsdag (04:00 CEST) wordt Game 3 gespeeld in Denver. Nathan McKinnon en consorten weten dat winst noodzakelijk is om terug te keren in deze serie. Tijdens het reguliere seizoen wonnen de Predators twee keer bij Colorado. Avs-coach Jared Bednar zal dus snel iets moeten bedenken om niet weer naar de slachtbank geleid te worden.DE HEADLINES

David Pastrnak was lights out in de tweede wedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs. De jonge Tsjech scoorde een hattrick en gaf ook nog eens drie assists. Tegen al dit geweld van de Boston Bruins konden de Leafs niet op. Alle goede bedoelingen van Toronto konden al na 20 minuten de prullenbak in. De Bruins hadden op dat moment al een 4-0 voorsprong en zouden in de tweede en derde periode probleemloos overeind blijven. Brad Marchand noteerde vier assists in deze wedstrijd, die met 7-3 gewonnen werd door Boston.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

BRUINS LEIDEN SERIE: 2-0
De Maple Leafs hadden zich waarschijnlijk wat meer voorgesteld van hun bezoek aan Boston. De mannen van coach Mike Babcock weten nu dat het mes op de keel staat. Maandagnacht (01.00 CEST) moeten de Leafs winnen om uitzicht te houden op de tweede ronde. Om kans te maken, zal Toronto defensief de zaken op orde moeten krijgen. In de eerste twee wedstrijden kregen de Leafs al 12 goals om de oren.DE HEADLINES

Na de nederlaag in Game 1 hadden de Anaheim Ducks het voornamelijk voorzien op het lichaam van de tegenstander. De thuisploeg kwam al in de eerste minuut op voorsprong dankzij Jakob Silfverberg, maar de San Jose Sharks hielden het hoofd koel. Goals van Marcus Sorensen en Logan Couture stuurden de Sharks met een voorsprong de eerste pauze in. De prachtige 1-3 van Tomas Hertl kreeg het publiek in Orange County echt stil. In de slotfase hield goalie Martin Jones de Sharks overeind. Peter DeBoer en z’n mannen gaan met een 2-0 voorsprong terug naar de Bay Area.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Anaheim Ducks zullen maandagnacht (04.30 uur CEST) wanhopig op zoek gaan naar de aansluiting. Randy Carlyle zal zijn mannen de opdracht geven om nog meer play the body te spelen in de hoop de Sharks letterlijk en figuurlijk pijn te doen. Tot nu toe blijft San Jose knap op de been. De zes goals in de serie zijn gescoord door vijf verschillende spelers. In de breedte zit het dus wel goed bij de Sharks. Vier jaar geleden zag San Jose een 3-0 voorsprong tegen de Kings in rook opgaan. Ondanks de mooie uitgangspositie zullen de Sharks dus niet op hun lauweren rusten.

Coverfoto: Anthony Nesmith/CSM/AP Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen