Stanley Cup Update #38: Golden Knights zijn er bijna


Vier teams zijn nog in de race voor de Stanley Cup. De Conference-finales zijn onderweg en hier houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Binnen drie minuten strafte William Karlsson een domme overtreding van Tyler Myers af. Met z’n zesde van de play-offs dwong Wild Bill de Winnipeg Jets opnieuw in de achtervolging. Voor de mannen van Paul Maurice was er meer slecht nieuws. In dit postseason scoorde de Vegas Golden Knights negen keer de openingstreffer en acht keer trokken ze uiteindelijk aan het langste eind. De Jets legden zich daar niet zomaar bij neer en kwamen dankzij Patrik Laine langszij.
Tomas Nosek deelde namens Vegas de volgende dreun uit, maar het leek de Jets dit keer niet te deren. In de derde periode draaide Winnipeg de duimschroeven aan, maar Marc-André Fleury stond telkens in de weg. Reilly Smith schoot de Golden Knights, met nog zeven minuten op de klok, naar de zege.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

GOLDEN KNIGHTS LEIDEN SERIE: 3-1
We kunnen er veel clichés op loslaten, maar ze zijn allemaal waar. De Winnipeg Jets staan zondagavond (21.00 uur CEST) in Game 5 met de rug tegen de muur. Winnipeg was in Game 4 de baas op de shot clock (37-29), maar zullen echt een antwoord moeten vinden op Fleury.
De Golden Knights kunnen een prachtig nieuw hoofdstuk aan hun sprookje toevoegen. Nog één van de volgende drie wedstrijden winnen en het keurkorps van Gerard Gallant staat in de Stanley Cup-finale. Tijdens het reguliere seizoen verloren de Knights overigens slechts drie keer drie duels op rij.

Coverfoto: Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen