Stanley Cup Final: McDavid en special teams leiden Oilers naar Game 6

Paul Maurice had na de oorwassing in Game 4 iets om over na te denken tijdens de vlucht van bijna acht uur naar Florida. Zijn Panthers werden compleet ondersteboven gespeeld door de Oilers, die dankzij hun 8-1 winst deze Stanley Cup Final in leven hielden. Vragen waren er genoeg voor aanvang van Game 5. Wist Sergei Bobrovsky zich te herpakken en krijgt de Panthers-defensie de controle terug over Connor McDavid en de zijnen? De antwoorden werden, zoals altijd in deze mooie sport,gegeven op het ijs.

STANLEY CUP FINAL

GAME 5: FLORIDA PANTHERS – EDMONTON OILERS

Naar voren geschreeuwd door de eigen fans wilden de Panthers die nare smaak van Game 4 wegspoelen. Edmonton verwachtte dan ook een storm, maar die ging al vrij snel liggen. Dat hadden de Oilers overigens helemaal zelf afgedwongen, want net als in Game 4 kwamen zij dankzij een SHG op voorsprong. Connor Brown ontsnapte aan de Panthers-defensie en stuurde Sergei Bobrovsky het bos in. Die 0-1 bleek een klap waar de Panthers even van moesten bijkomen. Het initiatief kwam na die treffer volledig bij de Oilers te liggen, maar scoren deden ze niet meer in de eerste periode.

Al vroeg in de tweede periode gebeurde dit wel. Een schot van Evan Bouchard werd – op de powerplay – door Zach Hyman van richting veranderd voor de 0-2. Bij de fans in de Amerant Bank Arena zakte de moed nog verder in de schoenen toen Connor McDavid voor 0-3 zorgde. De superster was na zijn 4 punten in Game 4 ook nu weer belangrijk en liet Bobrovsky er bij deze goal niet goed uit zien. Gezien het spelbeeld was deze 0-3 heel logisch. Florida noteerde welgeteld 0 SOG in de laatste 14 minuten van de eerste periode en had het ongelooflijk moeilijk in de tweede.

Die derde tegentreffer leek de Cats dan eindelijk wakker te schudden. Matthew Tkachuk had zich tot dusver niet laten zien, maar zijn 1-3 gaf de Cats-getrouwen weer iets van hoop. Hoop die door Corey Perry weer in de grond werd geboord. Na een werkelijk schitterende actie van McDavid scoorde de veteraan 1-4. Al heel snel, 14 seconden om precies te zijn, volgde het antwoord van Florida. Evan Rodrigues kreeg de goal op z’n naam na een onfortuinlijke actie van Darnell Nurse.

FLORIDA VOERT DRUK OP

Dit alles gebeurde in de eerste veertig minuten van de wedstrijd. Al het hele seizoen is de derde periode voor de Panthers de beste. Om voor eigen publiek de Cup te pakken, hadden ze opnieuw een geweldige periode nodig en die leek er ook te komen toen Oliver Ekman-Larsson op aangeven van Tkachuk voor aansluiting zorgde: 3-4. In Sunrise gingen ze er maar eens goed voor zitten. Er was nog ruim een kwartier te spelen, maar in die 15 minuten lukte het de Cats niet om Stuart Skinner nog eens in verlegenheid te brengen. Een empty-netter van McDavid bezegelde vlak voor tijd ’t lot van de thuisploeg: 3-5. Geen feest in Florida, maar een zesde wedstrijd in Edmonton!

UP NEXT:

In 1942 lukte het de Toronto Maple Leafs een 3-0 achterstand in de Stanley Cup Final goed te maken en uiteindelijk nog de Cup te winnen. Ruim 80 jaar later mogen de Oilers nog altijd hopen op een dergelijk scenario. Weer lukte het Edmonton onder de druk van Florida vandaan te komen en de snelheid te benutten. Met 2 goals en 2 assists speelde Connor McDavid opnieuw een grote rol in dit duel. Komende zaterdag (02.00 uur Nederlandse tijd) moeten de Panthers daar een antwoord op vinden. Dit ging goed in de eerste drie wedstrijden, dus waarom niet nog eens? Paul Maurice heeft in elk geval alle tijd om daar over na te denken tijdens de lange vlucht naar Alberta.

Tussenstand in de serie: Florida leidt met 3-2

Cover photo: Elsa

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen