RFA's Gaudreau, Ristolainen en Kucherov tekenen bij

calgary-flames-johnny-gaudreau-hockey-trademark
Het offseason van de NHL in 2016 werd gekenmerkt door de vele noemenswaardige RFA’s (Restricted Free Agents) die maar geen overeenkomst konden bereiken met hun teams. Gisteravond zijn drie spelers van de lijst van RFA’s afgehaald. Johnny Gaudreau tekende bij in Calgary, Buffalo kreeg Ristolainen onder contract en Tampa Bay wist Nikita Kucherov weer binnenboord te halen.
Johnny Gaudreau
Geen enkele situatie werd deze zomer meer besproken dan de situatie rondom Flames-ster Johnny Gaudreau. De 23-jarige Amerikaan liet vorig seizoen dertig goals en 78 punten noteren in 79 wedstrijden en was hiermee zeer belangrijk. Toch wilde Calgary hem niet meer betalen dan aanvoerder Mark Giordano. Hij krijgt vanaf dit seizoen $6,75 miljoen per jaar. Na lang onderhandelen gaat ook Gaudreau dat verdienen. Zijn nieuwe contract beslaat de komende zes jaar.
Rasmus Ristolainen
De Sabres wisten hun belangrijkste verdediger vast te leggen. Rasmus Ristolainen (rechts) is nog maar 21, maar geen enkele Sabres-verdediger had meer punten dan de 41 die de Fin vorig seizoen verzamelde. De verdediger gaat voor de komende zes jaar $5,4 miljoen per seizoen verdienen. Hiermee wordt Ristolainen de best betaalde verdediger in Buffalo.
rasmus ristolainen
Nikita Kucherov
De enige speler die niet voor zes jaar tekende, was Nikita Kucherov (midden). De Russische sniper wilde het liefste ook voor de lange termijn vastgelegd worden, maar door een gebrek aan capspace kon Tampa Bay zich geen duur contract veroorloven. Daarom werd de middenweg gekozen. Kucherov tekende voor drie jaar en zal iets minder dan $4,8 miljoen per seizoen op zijn bankrekening verwelkomen.
Kucherov
Overige RFA’s
Door deze contracten blijven er drie RFA’s over. Dit zijn aanvaller Rickard Rakell en verdedigers Hampus Lindholm (beide Anaheim) en Jacob Trouba (Winnipeg). Anaheim heeft slechts vier miljoen dollar te besteden en dit zal verre van genoeg zijn om Rackell en Lindholm te laten tekenen. De situatie in Winnipeg is bekend, want Jacob Trouba diende daar een tradeverzoek in.
Foto’s: Getty Images
Met dank aan: General Fanager

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen