NHL Draftwatch: QMJHL-duo domineert CHL Top Prospects Game

maxresdefault
In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.
Deze keer aandacht voor de BMO CHL/NHL Top Prospects Game. Een wedstrijd waarin de meest talentvolle prospects uit de QMJHL, OHL en WHL het tegen elkaar opnemen in gemixte teams. Je zou het kunnen samen vatten als een All-Star Game voor NHL Draft 2016 prospects. Team (Bobby) Orr neemt het op tegen Team (Don) Cherry.
Het duel staat vaak in het teken van de grote prospects, zoals dat vorig seizoen Connor McDavid was. De hoogst genoteerde speler Matthew Tkachuk bleef echter anoniem in dit duel. Ook Sean Day, die net als Connor McDavid jonger als normaal aan mocht sluiten in de CHL, viel niet op. Vorig jaar werden er 13 spelers die meededen aan de Top Prospects Game in de eerste ronde gedraft en dit jaar hebben enkele spelers een sterke nominatie gedaan om ook in de eerste ronde gedraft te worden.
De score werd geopend door Ty Ronning namens Team Cherry, prospect van Vancouver Giants. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van Vancouver Giants en daarmee kreeg het thuispubliek meteen waar voor haar geld. Pascal Laberge groeide echter al snel uit tot de ster van de wedstrijd. De aanvaller van Victoriaville Tigers noteerde twee goals op aangeven van Pierre-Luc Dubois, aanvaller van Cape Breton Screaming Eagles. Daardoor pakte Team Orr de voorsprong. Logan Brown noteerde de gelijkmaker nog wel, maar het slot was wederom voor het duo Dubois-Laberge uit de QMJHL. Dit maal maakte Dubois af op aangeven van Laberge.

Pierre-Luc Dubois is een center die vorig jaar in 54 duels 45 punten scoorde. In 46 duels kwam Dubois dit jaar al tot 68 punten. Dubois is een prospect die zeer waarschijnlijk in de eerste ronde van de NHL Draft gekozen zal worden, maar net buiten de top. Laberge is een allround center die defensief en offensief van waarde is door zijn sterke spelinzicht.
Van de zestig hoogst genoteerde prospects op de CSS scouting lijst van de NHL komen er 34 uit in deze wedstrijd. In totaal deden de volgende veertig spelers mee:
Team Cherry:
Aanvallers: Vitali Abramov, Julien Gauthier (QMJHL), Logan Brown, Jordan Kyrou, Alex deBrincat, Tim Gettinger, Max Jones, Michael McLeod (OHL), Dillon Dube, Noah Gregor, Ty Ronning, Sam Steel (WHL).
Defense: Samuel Girard (QMJHL), Jakob Chychrun, Sean Day, Markus Niemelainen (OHL), Lucas Johansen, Kale Clague (WHL).
Goalies: Evan Fitzpatrick (QMJHL), Zach Sawchenko (WHL).
Team Orr:
Aanvallers: Pierre-Luc Dubois, Pascal Laberge, Otto Somppi (QMJHL), Nathan Bastian, Will Bitten, Boris Katchouk, Taylor Raddysh, Matthew Tkachuk, Jack Kopacka (OHL), Simon Stransky, Brett Howden (WHL).
Defense: Luke Green (QMJHL), Mikhail Sergachev, Olli Juolevi, Logan Stanley (OHL), Libor Hajek, Jake Bean (WHL).
Goalies: Dylan Wells (OHL), Carter Hart (WHL).
Oranje boven!
Vorige week concludeerden we in de NHL Draftwatch nog dat Bartek Bison nog werk aan de winkel heeft, wil hij bij de aankomende NHL Draft gedraft worden. Dat heeft hij gedaan. In de eerste wedstrijd van afgelopen week, een 9-4 overwinning in eigen huis tegen Kamloops Blazers, noteerde hij een goal en een assist. Dat betekende de tweede multipoint game van Bartek Bison in de WHL.


In de tweede wedstrijd tegen Kamloops werd wederom ruim gewonnen (6-1), maar Bison scoorde geen punt. Wel kreeg hij zes strafminuten. In het met 6-4 verloren duel tegen Medicine Hat Tigers noteerde Bison twee strafminuten en opnieuw geen punten. In de aankomende week staan er liefst vier duels op het programma voor Prince George Cougars.
Foto: YouTube

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen