NHL Weekly: Tanev naar Dallas, Lyubushkin een Leaf, McDavid kan het nog en meer

Met nog een week te gaan richting de trade deadline, die we bij SportAmerika volgende week vrijdag uitvoerig gaan behandelen, viel deze week het eerste dominosteentje. Chris Tanev maakt het seizoen namelijk af bij de Dallas Stars. Collega-blueliner Ilya Lyubushkin veranderde eveneens van werkgever en we verwachten nog wel veel meer zaken de komende dagen. Ook wat betreft de play-offs blijft het spannend in de NHL. Ook dat hebben we in deze Weekly allemaal voor je op een rijtje gezet!

Door Dennis Bakker en Hans Mulder

METROPOLITAN DIVISION

FLYERS BLIJVEN RAADSEL RICHTING TRADE DEADLINE

De Philadelphia Flyers zouden sellers zijn tijdens de komende trade deadline. Daar was iedereen het wel over eens. Ook GM Daniel Briere wond er in september en oktober geen doekjes om. Zijn franchise zit in een rebuild. Maar wat komt er van die plannen terecht als het team op het ijs veel en veel beter presteert dan iedereen ook maar enigszins voor mogelijk had gehouden? Het is heel simpel om uitverkoop te houden als je ergens onderaan in je divisie bungelt, maar welk signaal geef je af aan spelers die ’t hele jaar al knokken voor een plek in het postseason en vervolgens een paar sterkhouders zien vertrekken. Omdat dat nu eenmaal de plannen waren…

De technische baas in Philadelphia is dan ook niet te benijden. Briere neigt er nog altijd naar vast te houden aan zijn plannen, maar weet als geen ander dat zijn huidige roster eigenlijk versterking verdient met ’t oog op de play-offs. Zij hebben immers het hele seizoen al hard gewerkt om in deze positie te komen. Eerder dit seizoen vinkte de trade van Jamie Drysdale zowel het heden als de toekomst af.

BELANGRIJKE PUNTEN

De kans is echter klein dat een dergelijke kans nog eens voorbij komt. Blueliner Sean Walker is een gewild handelsobject, maar ’t wisselgeld zal voornamelijk gericht zijn op de lange termijn. Als Walker al vertrekt. Scott Laughton werd eveneens genoemd, maar hij zingt waarschijnlijk het seizoen uit in Philly. Carter Hart is eveneens RFA, maar die heeft momenteel wel wat anders aan zijn hoofd door dat schandaal uit 2018.

Misschien zou een flinke losing streak Daniel Briere niet eens ongelegen komen, maar daar wenst het roster niet aan mee te werken. Deze week boekten de Flyers namelijk een even belangrijke als imposante zege op de Tampa Bay Lightning. Met 6-2 werden de Bolts opzij gezet. Aangezien achtervolgers New Jersey (7-2 in San Jose) en Pittsburgh (4-3 OT in Vancouver) ook wonnen, waren ‘t 2 belangrijke punten voor John Tortorella en de zijnen.

PENGUINS NET OP TIJD UIT WINTERSLAAP?

Bij de Flyers moeten ze de plannen mogelijk herzien, maar bij de buren van de Penguins lijkt het ook die kant op te gaan. In Pittsburgh dachten ze nog een laatste poging te kunnen wagen om Sidney Crosby, Evgeni Malkin en Kris Letang aan een volgende Cup te helpen, maar die poging dreigt te stranden in schoonheid. Of toch niet? Waar de Penguins tussen 20 januari en 20 februari slechts drie van hun elf wedstrijden wonnen, daar hebben ze de laatste anderhalve week juist de weg omhoog weer gevonden.

Zondag pakten ze in eigen huis 2 belangrijke punten tegen de Flyers en dinsdag wisten ze in Vancouver de Canucks met 4-3 te kloppen. Erik Karlsson trok daar in OT de aandacht naar zich toe, maar minstens zo belangrijk was het dat Rickard Rakell het net opnieuw wist te vinden. De Zweed stond vijftien wedstrijden droog, maar stofte tegen Philly z’n scoring touch af om tegen Vancouver er twee te scoren.

Het was de derde overwinning op rij voor de Pens en voor de derde keer op rij was ook de powerplay trefzeker. Ondanks een surplus aan aanvallend talent op ’t roster mag dit een klein mirakel genoemd worden. De Penguins weten zich al het gehele seizoen geen raad met een numeriek overwicht, maar mogelijk dat deze opleving net op tijd komt om alsnog een eindsprint richting de play-offs in te zetten.

Donderdag verloren de Penguins met 0-2 in Seattle. Ze weigeren daarmee te profiteren van de nederlaag van de Lightning tegen de Sabres. Buffalo is zelfs een team dat zich heel, heel stiekem ook weer lijkt te melden in de debatten.

BLUESHIRTS ALS EERSTE BIJ DE 40

Een gewaarschuwde Ranger telt voor twee, dat bleek woensdagavond in Madison Square Garden wel. Zondag zetten de Columbus Blue Jackets hen de voet dwars waardoor hun winning streak bleef steken op tien wedstrijden. Dit lieten de mannen van Peter Laviolette zich geen tweede keer gebeuren. Voor eigen publiek versloegen zij dinsdag dezelfde tegenstander met 4-1 en daarmee werden de New York Rangers het eerste team met 40 overwinningen dit seizoen.

Met twee treffers was Artemi Panarin opnieuw van grote waarde voor de Blueshirts. De 32-jarige Rus heeft er al 35 in het mandje liggen. Een aantal dat hij niet eerder in de NHL wist te noteren. Chris Kreider (met zijn dertigste) en Adam Fox (zijn tiende) scoorden eveneens namens de thuisploeg. Deze veertigste zege bracht de Rangers op 83 punten. De koploper van de Metropolitan Division kwam daarmee op gelijke hoogte met de Vancouver Canucks.

ROY OP WEG NAAR KANTOORBAAN OP LONG ISLAND?

Meer dan een gerucht is het nog niet, maar interessant genoeg om toch even te melden. Een clubwatcher van onder meer de New York Islanders gooide deze week een balletje op over de toekomst van Patrick Roy op Long Island. Volgens deze Stefen Rosner ligt deze namelijk niet op de bank, maar achter het bureau. De huidige head coach zou – al dan niet binnen afzienbare tijd – Lou Lamoriello vervangen als general manager.

De Amerikaan hoopt in oktober van dit jaar 82 te worden en zelfs Lamoriello zal eens na gaan denken over zijn welverdiende pensioen. Hij is al vanaf 1968 in allerlei functies werkzaam in de sport en vanaf 1986-1987 werkt Lamoriello in de NHL. Patrick Roy heeft in de lagere divisies al ervaring als GM opgedaan, dus zo vreemd is die gedachte niet. Daar, bij de Quebec Remparts, leerde hij ook Benoit Desrosiers kennen. De pas 35-jarige assistent is de beoogde opvolger als head coach van de Isles.

Als head coach leidde Roy zijn Islanders donderdag naar een knappe 5-3 zege op de Red Wings. Voor Detroit kwam daarmee een einde aan de 6-game winning streak en op Long Island houden ze de hoop op postseason-hockey nog altijd in leven. De Islanders vinkten in Detroit overigens als laatste team in de NHL dit seizoen een empty-netter af.

RED WINGS ROEPEN SERIE CAPS HALT TOE

Heel stiekem hopen ook de Washington Capitals nog op de deur van de play-offs te kloppen in het oosten. Geef ze eens ongelijk. Op een enkele franchise na geeft iedereen zichzelf nog kans, dus waarom de zeer ervaren Caps niet? Ze weten zelf waarschijnlijk ook wel dat het een krachttoer van jewelste wordt, maar de afgelopen twee weken gloorde er toch wat meer hoop. Washington won tussen 17 februari en 26 februari vier van de vijf gespeelde wedstrijden en legde het tegen de Panthers pas af in overtime.

Negen punten uit vijf wedstrijden geeft de burger in Washington moed. In november was ’t voor het laatst dat de Capitals een dergelijke serie noteerde. Toen waren het de Oilers die hen met 0-5 keihard met beide benen op de grond zetten. Op een soortgelijke wijze kwam er ook een einde aan de point streak van de laatste weken. De Detroit Red Wings kenden dinsdag geen enkele genade met de Capitals en legden hen met 8-3 op de pijnbank. Daniel Sprong noteerde een assist tegen zijn oude club, maar Shayne Gostisbehere (2G) en Lucas Raymond (1G, 2A) behoorden tot de grote uitblinkers bij de tegenstander.

Washington zal de scherven snel moeten lijmen, want met wedstrijden tegen Philadelphia en Pittsburgh breekt een belangrijke week aan voor Alex Ovechkin en consorten.


ATLANTIC DIVISION

ILYA LYUBUSHKIN KEERT TERUG OP HET OUDE NEST

Ilya Lyubushkin keert voor de tweede keer in zijn loopbaan terug in het shirt van Toronto Maple Leafs. De 29-jarige blue-liner werd in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) middels een three-way-trade vanuit Anaheim richting Toronto gestuurd. In de trade trad Carolina Hurricanes als “broker” op. In ruil voor een 2024 sixth-round pick (van Toronto), nemen de Canes 25% van het salaris van Lyubushkin over. De Ducks krijgen op haar beurt de 2025 third-round pick — samen met 50% van het salaris — vanuit Toronto. Naast Lyubushkin ontvangen de Leafs ook de tekenrechten van Kirill Slepets.

Daar Carolina als broker in de deal optrad, nemen de Leafs in zijn totaliteit slechts $687.5K aan salaris over — onder het minimale NHL-salaris van $750K –, hiermee zijn de blauwhemden met recht spekkoper te noemen en kunnen ze zich eventueel op een andere versterking op de markt oriënteren. Nadat Chris Tanev van het Trade Board verdween (verderop in dit artikel hier meer over) focuste het Front Office zich op de voormalig Leaf. Des te meer omdat het prijskaartje van Tanev voor Toronto te hoog gegrepen was — de Leafs beschikken de komende drie Entry Drafts over slechts twee picks in de eerste twee rondes –.

Van de twee targets is Tanev beduidend de betere blue-liner, maar het feit dat Lyubushkin geen onbekende in Toronto is, het gat op de rechterkant van de blue-line oplost én heeft bewezen op een linie met Morgan Rielly te kunnen spelen maken hem een ideale versterking. Vooral in de tandem met Rielly was Lyubushkin in het seizoen 2021 – 2022 ongenaakbaar — meer dan 50% van het aantal minuten werd omgezet in winst en een totaal van 57% puckbezit in de aanvallende zone –.

Dit seizoen droeg de Rus 55 maal het shirt van de Ducks en was daarin goed voor vier punten (nul goals, vier assists). Lyubushkin kwam afgelopen augustus over vanuit Buffalo — in ruil voor een 2025 fourth-round pick –, die de Ducks nu tot een third-round pick promoveren.

FLORIDA PANTHERS PAKT DE LEIDING IN DE ATLANTIC

Het is geen geheim meer dat Florida Panthers dit seizoen tot één van de favorieten voor een Stanley Cup (run) gerekend mag worden. De ploeg van head coach Paul Maurice behaalde vorig seizoen de finale — verlies tegen Vegas Golden Knights –, maar vooral het gebrek aan blue-line (diepte) was een blok aan het been van de Floridianen. GM Bill Zito liet er van de zomer geen gras over groeien en hengelde onder meer Oliver Ekman-Larsson, Dmitry Kulikov en Niko Mikkola binnen. Met name ‘OEL’ heeft zijn “normale” vorm weer te pakken. Nadat de Zweed vanuit Arizona in Vancouver neerstreek, wist hij dit akelig goed te verbergen. Zijn vormpeil was dusdanig gezakt, dat de Canucks juni vorig jaar zijn contract besloten af te kopen.

Terug naar het heden. De blauwhemden zijn ontketend. Met een scorende ploeg, een blue-line die haar zaakjes op orde heeft en (eindelijk) een goede Sergei Bobrovsky — al moeten we ook backup goalie Anthony Stolarz niet vergeten — werpen de Panthers zich langzaam op tot één van de gevaarlijkste ploegen in de Eastern Conference (en NHL). Waar Boston Bruins lange tijd met geruime afstand de Atlantic aanvoerde, lijken de rollen langzaam om te draaien. Met een fabelachtig 9-1-0 record over de laatste tien wedstrijden staan beide ploegen op een gelijk aantal punten (84), maar valt het goal differential in het voordeel van de Panthers uit — +53 t.o.v. +38 –. Over de laatste vijftien wedstrijden staat er zelfs een 13-2-0 record in de boeken.

MIJLPAAL SAM REINHART

Eén van de sleutelspelers in het succesverhaal is zonder discussie Sam Reinhart. Al veelvuldig bewierookt in onze NHL Weekly, Highlights en Powerplay Podcast behaalde de forward afgelopen nacht in de 4-3 overwinning op Montreal Canadiens wederom een bijzondere mijlpaal. Voor het eerst in zijn carrière doorkruist Reinhart de grens van veertig goals en is hij bovendien na Pavel Bure, Carter Verhaeghe en Matthew Tkachuk de vierde Panther die veertig of meer goals noteert. Het was overigens al even geleden dat de second-overall van 2014 het net had gevonden (10 februari tegen Colorado Avalanche).


CENTRAL DIVISION

DALLAS STARS SCHIET MET SCHERP EN TREKT CHRIS TANEV AAN

Waar twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Eén van de meest begeerde blue-liners van de huidige Trade Deadline is van de markt. Chris Tanev verruilt — samen met goalie Cole Brady — definitief het rode shirt van Calgary Flames, voor het groene van Dallas Stars. De omgekeerde weg wordt door prospect Artem Grushnikov, een 2024 second-round pick en een 2026 third-round pick (mits de Stars de Stanley Cup Final halen dit seizoen) bewandeld. Net als bij de Lyubushkin-deal, is er ook ditmaal een franchise als “broker” bij de deal betrokken. New Jersey Devils krijgt een 2026 fourth-round pick en neemt 50% van het salaris van Tanev over.

Ondanks het feit dat de Stars onder aan de streep de “gedroomde” kandidaat waren om de Canadees in te lijven, werden de geruchten over inmenging van met name Edmonton Oilers en Toronto Maple Leafs steeds sterker. Toch sloeg de lijstaanvoerder in de Central Division doeltreffend toe. GM Jim Nill gaf een aantal dagen geleden in een interview al aan, dat men in Texas naarstig op zoek was naar een blue-liner voor aan de rechterkant. Zeker met de blessures bij onder meer Jani Hakanpaa en Nils Lundkvist werd het gat op de blue-line groter en groter.

Hoewel head coach Peter DeBoer met onder meer prospects Logan Stankoven, Lian Bichsel en Mavrik Bourque aardig wat toekomstmuziek tot zijn beschikking heeft, nam Jim Nill geen risico en voegt nu dus Tanev aan zijn reeds ijzersterke roster toe. De mogelijkheid tot het inzetten van de drie defensieve oogappels als trade chip werd ook linea recta naar het rijk der fabelen verwezen.

Als undrafted speler tekende de 34-jarige Canadees in 2010 een contract bij Vancouver Canucks, die hem na een ijzersterk college seizoen definitief onder de pannen brachten. In eerste instantie werd de blue-liner in de minors gestald, waarna hij vanaf het seizoen 2012 – 2013 zich definitief op het NHL roster vestigde. Na tien seizoenen Vancouver tekende Tanev in 2020 als Free Agent een vierjarig contract in Calgary — het contract dat aankomende zomer overigens afloopt –, waar hij in het seizoen 2021 – 2022 zijn career high in punten behaalde (28). Zijn debuut voor Dallas zou nog weleens een week kunnen wachten, daar het aanvragen van zijn VISA meer voeten in de aarde heeft dan van te voren werd gedacht.

NASHVILLE PREDATORS ON A STROLL

Hoewel de analisten aan het begin van het seizoen een hard hoofd hadden in de sterkte van Nashville Predators, werpt de ploeg van head coach Andrew Brunette zich de laatste weken steeds meer op tot één van de hoofdkandidaten als het om een wildcard in de Western Conference aankomt.

De ploeg uit Tennessee won afgelopen nacht overtuigend met 6-1 van naaste concurrent Minnesota Wild en verstevigde daarmee haar vierde plaats in de Central Division. Veel belangrijker is de win streak, die met de overwinning op de Wild op zeven werd gebracht. Grote man aan de kant van de Predators de laatste weken is zonder twijfel captain Roman Josi.

De Zwitser had het aan het begin van het seizoen in het nieuwe systeem van Brunette erg lastig en miste bovendien zijn vaste partner-in-crime Ryan McDonagh. Het duurde tot aan wedstrijd negen tot de blue-liner zijn eerste goal noteerde, maar heeft vooral de laatste weken de wind in de zeilen. Tegen zowel Minnesota als Ottawa noteerde de Zwitser treffers en bracht in een week tijd zijn weektotaal naar acht punten (vier goals, vier assists). Hiermee staat Josi met vijftien goals plotsklap gedeeld eerste in de NHL in de categorie blue-liners — samen met onder meer Evan Bouchard, Mackenzie Weegar en Rasmus Dahlin –.

De zeven overwinningen op rij is voor GM Barry Trotz eveneens een reden tot vooruitkijken als het op de Trade Deadline aankomt. Met een flink aantal UFA’s op het roster leken de prestaties op het ijs eveneens voer voor een agressieve sell-modus. Toch geeft de 61-jarige Canadees aan dat de kaarten iets anders op tafel liggen en er toch wat meer in de luwte gebleven zal worden. Of dit overigens ook voor goalie Juuse Saros geldt is sterk de vraag. De Finse klepper is nog altijd voer voor geruchten in de wandelgangen en wordt nog steeds gelinkt aan New Jersey Devils.

NATHAN MACKINNON BEREIKT GRENS VAN 100 PUNTEN

Colorado Avalanche is nog altijd hevig in een strijd met Winnipeg Jets en Dallas Stars om de divisietitel in de Central verwikkeld. De ploeg van head coach Jared Bednar staat op het moment van schrijven op een derde plaats in de divisie, maar heeft ten opzichte van Dallas Stars nog een wedstrijd tegoed.

Eén van de hoofdpersonen in het succesverhaal in Denver is Nathan MacKinnon. De 28-jarige Canadees doorkruiste afgelopen nacht op bezoek bij Chicago Blackhawks (5-0 overwinning, red.) als tweede speler dit seizoen de grens van 100 punten — na Nikita Kucherov –. De first-overall van 2013 is tevens hard op weg naar zijn een verbetering van zijn career high van 111 punten (42 goals, 69 assists), die hij vorig seizoen bij elkaar sprokkelde. Bovendien was zijn assist op Ross Colton in de tweede periode zijn 539e in de NHL, genoeg om Peter Forsberg voorbij te streven in het all-time franchise klassement.

Het werd overigens niet alleen voor MacKinnon een bijzondere avond in het United Center in Chicago. Tussen de palen noteerde Justus Annunen zijn eerste shutout uit zijn nog prille carrière. De 23-jarige Fin werd in de Entry Draft van 2018 in de derde ronde opgepikt en maakte in het seizoen 2021 – 2022 zijn debuut in het shirt van de Avs. De recente prestaties van Annunen zullen met name de druk op de schouders van Alexandar Georgiev verlichten. De 27-jarige goalie draagt de goalielast dit seizoen vrijwel alleen, daar backup Ivan Prosvetov niet bepaald het niveau aantikt wat men verwacht — .895 sv% en 3.16 GAA –.


PACIFIC DIVISION

HYMAN IN VOETSPOREN MATTHEWS, MCDAVID STELT GERUST

Zach Hyman werd woensdag na Auston Matthews de tweede speler dit seizoen met minimaal 40 goals. De 31-jarige winger van de Edmonton Oilers vond tegen de St. Louis Blues voor de zesde wedstrijd op rij het net en met z’n 2 goals zette de voormalig Maple Leaf zich op 41 treffers voor het seizoen. Het is voor het derde jaar op rij dat Hyman zijn eigen productie weet te verbeteren. Dat hij in die jaren regelmatig met Connor McDavid optrekt, zal er ongetwijfeld mee te maken hebben.

Over McDavid gesproken, diens productie zat de laatste tijd in een dipje. Op 6 februari scoorde McDavid zijn laatste goal en daarna volgde een periode van droogte. Tien wedstrijden om precies te zijn. Medelijden hoeven we echter niet met de Oilers-captain te hebben, want in diezelfde fase was hij goed voor 23 assists. Tegen de Blues zette hij een streep onder die periode. Nadat Hyman een 2-0 achterstand had weggepoetst, scoorde Connor McDavid in OT de gamewinner voor Edmonton: 3-2.

WISSELVALLIGE FLAMES WEIGEREN HANDDOEK TE GOOIEN

De Calgary Flames hebben alleen in dit kalenderjaar al drie 4-game winning streaks. Sterker nog, ze zijn met die derde bezig en kunnen deze dus nog verder uitbouwen. Klinkt allemaal best indrukwekkend, maar als je dergelijke reeksen afwisselt met series aan nederlagen schiet je in de stand er niet veel mee op. Het is dan ook niet voor niets dat de Flames gezien worden als één van de sellers komende week. De trade van Chris Tanev lijkt dan ook niet de laatste.

Hoewel alle geruchten over een mogelijk vertrek van bijvoorbeeld Jacob Markstrom of Noah Hanifin ongetwijfeld ook de kleedkamer bereiken, valt dit aan het spel nog niet af te lezen. De huidige 4-game winning streak kregen ze namelijk bepaald niet cadeau. Zo werden onder meer Winnipeg, Edmonton, Boston en LA verslagen. Desondanks blijft het gat met de wildcards steken op 5 punten. Zeker niet onoverkomelijk, maar als er nog meer sterkhouders vertrekken neigt ’t wel naar een mission impossible.

LA KIJKT NAAR OUDE BEKENDE NA SLECHT NIEUWS OVER KEMPE

Het is algemeen bekend dat de LA Kings de laatste tijd niet gemakkelijk tot scoren komen. Dat scorend vermogen, of het gebrek daaraan, heeft nu nog eens een extra optater gekregen. Afgelopen maandag is Adrian Kempe, de man van 19 goals en 51 punten, geblesseerd uitgevallen in het duel met Edmonton. Die blessure lijkt dusdanig ernstig te zijn dat ze in Los Angeles er rekening mee houden hun topscorer de rest van het seizoen te moeten missen.

De Kings kijken naar een oude bekende om de vacante positie van Kempe eventueel in te vullen. Tyler Toffoli, speler van de Kings tussen 2012 en 2019, staat hoog op het verlanglijstje van de club. Het probleem is echter dat diens huidige werkgever, de New Jersey Devils, de hoop op het postseason nog niet hebben opgegeven. De Devils hebben nog een achterstand van 5 punten op de postseason-plekken. Na de 7-2 winst in San Jose wachten tot de trade deadline nog wedstrijden tegen Anaheim, LA, Florida en St. Louis. Na deze duels zal er meer duidelijk zijn over de kansen op de play-offs en of Toffoli eventueel in aanmerking komt voor een trade naar de Kings.

De Kings onderstreepten hun ambities donderdag nog maar eens door de dolende Canucks met 5-1 te verslaan. Voor de koploper in de Pacific was het de zesde nederlaag in de laatste zeven wedstrijden.

ZONDER LYUBUSHKIN KLOPPEN DUCKS DE SHARKS

Zonder de naar Toronto vertrokken Ilya Lyubushkin wonnen de Anaheim Ducks donderdag in San Jose met 6-4 van de Sharks. Dankzij de winst in deze kelderkraker stopten de Ducks hun 3-game losing streak. De Sharks daarentegen verloren voor de vijfde keer op rij en voor de zevende keer in de laatste acht wedstrijden. Hoewel ze daar de first-overall op het oog hebben, wordt het zo langzamerhand wel meelijwekkend wat de overgebleven fans in San Jose te zien krijgen.

Met de trade deadline in zicht dreigen de Sharks nog een paar spelers te verliezen. Anthony Duclair wordt in verband gebracht met Florida, verdediger Mario Ferraro wordt genoemd en ook onder andere goalie Kaapo Kahkonen staat op het lijstje van wat clubs. Hetzelfde geldt overigens voor de Ducks. De Rangers hebben hun oog laten vallen op Frank Vatrano en ook de naam van Adam Henrique duikt op in de nodige geruchten.

KRAKEN SCHIETEN WEINIG OP MET SHUTOUT

De Seattle Kraken versloegen deze week zowel de Boston Bruins als Pittsburgh Penguins, maar veel is de benjamin onder de franchises daar niet mee opgeschoten. Het gat naar de wildcards is met 7 punten nog altijd behoorlijk groot, maar desondanks is er wel degelijk reden voor een bescheiden feestje. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Pittsburgh noteerde Philipp Grubauer namelijk niet alleen zijn eerste shutout van ’t seizoen, maar zijn eerste sinds april 2022.

Voor de Kraken als team was ’t niet de eerste shutout. Joey Daccord heeft er immers ook al twee achter zijn naam staan. Namens Seattle scoorden Oliver Bjorkstrand en Alex Wennberg. Met name voor de laatste breken belangrijke dagen aan. Wennberg is UFA over een paar maanden en voor de Kraken dus een interessante pion richting de trade deadline. De centre staat op 8 goals en 23 punten dit seizoen. Voor de deadline op 8 maart speelt Seattle nog thuis tegen de Oilers en uit tegen Calgary en Winnipeg.

Cover photo: Derek Leung

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen