NHL update: Ovechkin heeft zijn mijlpaal

Alex Ovechkin wilde zijn prachtige mijlpaal blijkbaar vieren met zijn eigen fans. De Russische ster van de Washington Capitals scoorde maandag, in de thuiswedstrijd tegen de Winnipeg Jets, zijn 599e en 600e goal van zijn carrière. De Capitals wonnen het duel der scherpschutters, want bij de Jets kan Patrik Laine er ook wat van, in OT met 3-2.

DE WEDSTRIJD VAN OVI

Drie wedstrijden stond The Great Eight droog. Vorige week gingen Ovechkin en de Capitals voor drie duels naar de westkust. De Rus vertrok met 598 goals achter zijn naam en met dat aantal keerde hij maandag ook weer terug voor de thuiswedstrijd tegen de Jets. Binnen vijf minuten lag nummer 599 al in het net achter Jets-goalie Connor Hellebuyck. De Capitals stonden met twee man meer op het ijs en Ovechkin strafte de overtredingen van Winnipeg keihard af.


De fans gingen er maar eens goed voor zitten. De laatste keer dat hun Ovi twee goals in één wedstrijd maakte, was op 24 februari tegen de Buffalo Sabres. De Jets zijn echter de Sabres niet en de bezoekers uit Manitoba kwamen in de eerste periode dankzij Nikolaj Ehlers langszij. Na ruim drie minuten in de tweede periode ging het dak er pas echt af in de Capital One Arena in de Amerikaanse hoofdstad.

IN EEN ILLUSTER RIJTJE

Hellebuyck kwam aardig onder vuur te liggen. Evgeni Kuznetsov en Tom Wilson kregen de puck niet voorbij de goalie, maar Ovechkin had meer geluk. Zijn inzet verdween tegen het net. Eindelijk mocht Alex Ovechkin zijn feestje vieren. In zijn 990e wedstrijd in de NHL scoort Ovechkin zijn 600e goal. Alleen Wayne Gretzky (718), Mario Lemieux (719) en Brett Hull (900) waren eerder bij deze mijlpaal dan de 32-jarige Rus van de Capitals. Dat de Jets niet in Washington waren om met Ovechkin en de Caps een feestje te vieren, werd in de derde periode duidelijk. Patrik Laine schoot de 2-2 binnen en staat nu op 41 goals dit seizoen. Dat is er één minder dan Alex Ovechkin. In OT zorgde Evgeny Kuznetsov alsnog voor een happy end op deze feestelijke avond door de 3-2 te scoren.

DE CIJFERS OP EEN RIJ

Als we alle cijfers de revue laten passeren, wordt pas duidelijk hoe goed Ovechkin eigenlijk is. Hij debuteerde in 2005 in de NHL en scoorde in zijn eerste seizoen al 52 goals. In 2007-2008 kwam de Rus zelfs tot 65 treffers. Op 15 februari van dit jaar was Ovechkin de eerste speler in de historie van de Washington Capitals die de grens van 1.100 punten bereikte. Inmiddels staat de teller na 990 wedstrijd op 1.109 punten. Zes keer won Ovechkin de Maurice “Rocket” Richard Trophy als topscorer van het reguliere seizoen.
De Rus heeft dit seizoen nog 13 wedstrijden om voor achtste keer in zijn loopbaan tot minimaal 50 goals te komen. In het verleden deden Wayne Gretzky en Mike Bossy dat zelfs negen keer. Eigenlijk mist alleen de Stanley Cup nog in de prijzenkast van de Russische grootmeester. Met Ovechkin in de gelederen kwamen de Capitals zelfs nog nooit voorbij de tweede ronde.

Cover Photo: Nick Wass/AP

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen