NHL Trade News: Ryan Johansen moet tuin opnieuw aanleggen

Pittsburgh Penguins v Columbus Blue Jackets - Game Four
Er gaan al langere tijd geruchten over mogelijke trades. Een ruil van Jonathan Drouin is hier reeds besproken. Maar gisteren is de trade carrousel dan echt op gang gekomen. Met twee grote trades en een free agent signing vannacht kan de strijd om de play-offs nu echt losbarsten.
Seth Jones voor Ryan Johansen
Geen trade van een bijna UFA voor een paar picks, maar gewoon straight up verdediger Seth Jones voor center Ryan Johansen. De ruil lijkt voor beide partijen een uitkomst. De Nashville Predators hebben een zeer sterke defensie met onder andere Weber, Joshi, Ekholm en Ellis, maar missen een echte #1 center. Tussen Johansen en Tortorella leek het ook niet meer goed te komen.
De Blue Jackets krijgen er een echte superstud bij in de verdediging met Seth Jones. Geen team kreeg zoveel tegengoals te verwerken als de Columbus Blue Jackets. De zoon van oud NBA-speler Popeye Jones is samen met Aaron Ekblad één van de meest veelbelovende verdedigers in de NHL en zal nog jaren van grote waarde zijn voor de ploeg uit Ohio.
Iedereen wint in deze ruil. Alleen moet Johansen zijn achtertuin opnieuw laten doen….


Tampa Bay Lightning v Boston Bruins - Game Two
Vincent Lecavalier en Luke Schenn voor Jordan Weal en 3rd round pick
En de broers Schenn zijn weer gescheiden. Broer Brayden blijft in Philly, maar Luke vertrekt naar de westkust. Deze move versterkt vooral op korte termijn de Los Angeles Kings. Verdediger Greene is langere tijd uit de roulatie en met Schenn hebben zij een vervanger aangetrokken. Lecavalier is nog maar een schim van zijn oude zelf. De voormalige All-Star en topscorer in de NHL is nu voornamelijk geschikt voor een bottom six rol. Lecavalier heeft nog een 2-jarig contract ( $ 4,5 miljoen per jaar) na dit seizoen en de deal schijnt alleen door zijn gegaan doordat de 35-jarige heeft beloofd na dit seizoen te stoppen. Het wordt dus zijn laatste kunstje en heeft in Los Angeles een reële kans om nogmaals een Stanley Cup te veroveren.
De Flyers zijn hiermee van het zware contract van Lecavalier af. Door de sterke ontwikkeling van Shayne Gostisbehere kunnen de Flyers zich ook het vertrek van Luke Schenn veroorloven. Met Jordan Weal krijgen de Flyers een jonge center in de organisatie. De 23-jarige aanvaller was de Calder Cup 2015 MVP toen de Manchester Monarchs de AHL-titel pakten.
mike-richards
Mike Richards naar Washington
Over Mike Richards is veel gezegd. Ook door ons bij SportAmerika. Nadat eerst zijn contract was ontbonden door de Los Angeles Kings, is er uiteindelijk toch een schikking getroffen over de afkoop van het contract. Hij zat sinds de start van het seizoen zonder club. De tweevoudig Stanley Cup winnaar mag zich de rest van het seizoen bewijzen in de kleuren van de Washington Capitals. Die club draait als een trein en lijkt één van de favorieten voor de titel.
Het aantrekken van Richards is voor de Capitals een goede zet. Door het kleine contract ( tot einde van het seizoen en $ 1 miljoen pro rata) is het net als een veterane UFA aantrekken rondt de trade deadline. Alleen dan zonder picks en prospects op te hoeven geven.
De vraag is nu; wie volgen??
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen