NHL Three stars of the week – John Scott: van schlemiel tot held

Ondanks het feit dat er geen reguliere wedstrijden op het programma stonden afgelopen week, toch een verse “Three stars of the week” gebaseerd op de All-Star Game die afgelopen zondag plaatsvond.
 
1: John Scott – Montreal Canadiens
De uitverkiezing van John Scott tot captain van Team Pacific ging gepaard met veel commotie en trammelant. Scott werd, min of meer als grap, verkozen tot captain van Team Pacific door de fans en toen hij overstapte van de Coyotes naar de Montreal Canadiens probeerde de Bond zelfs nog een stokje voor zijn deelname aan de All-Star Game te steken. Dat John Scott uiteindelijk de show stal tijdens de All-Star Game en dat hij werd benoemd tot MVP van de All-Star Game had dan ook niemand zien aankomen. Scott scoorde twee keer in de halve finale tegen Team Central en tevens wist zijn team de finale te winnen, waarna Scott als held op de schouders van zijn ploeggenoten werd gehesen.

Screenshot_2016-01-31-08-19-22-1
John Scott, hier in het tenue van zijn huidige ploeg St John’s Ice Caps, in de AHL

2: Dylan Larkin – Detroit Red Wings
In je rookie-season worden uitgenodigd voor de All-Star Game is al een hele prestatie, maar om daarna ook nog eens de snelste schaatser aller tijden in de All-Star Game te worden is echt heel knap! De 19-jarige forward van de Detroit Red Wings had slechts 13. 172 seconden nodig voor een rondje en stootte daarmee Mike Gartner en zijn record van de troon. Gartner zag zijn 20 jaar oude record worden verbroken door iemand die nog niet eens geboren was toen hij destijds zijn record vestigde. Niet gek voor een 19-jarige jongen!
De Red Wings mogen zich gelukkig prijzen met een rookie van het kaliber Larkin
De Red Wings mogen zich gelukkig prijzen met een rookie van het kaliber Larkin

3: Jaromir Jagr – Florida Panthers
Jaromir Jagr kent een uitstekend seizoen, zowel individueel als met zijn team, de Florida Panthers waarmee hij afstevent op een Play-Off plaats. Geen wonder dat Jagr werd verkozen tot captain van Team Atlantic voor de All-Star Game. De 43-jarige legende uit Tsjechië flikte het kunstje weer en wist 1 keer tot scoren te komen tijdens de All-Star Game. Zijn team haalde de finale, die overigens met 1-0 verloren ging, en voor veel spelers was het een eer om een keer te mogen hebben samengespeeld met een van ’s wereld beste ijshockeyers aller tijden.
Jagr
Jaromir Jagr, de leider van de Florida Panthers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen