NHL three stars of the week – Brian Elliott bijna onpasseerbaar

De Stanley Cup play-offs komen nu echt dichtbij en in veel gevallen is het nog spannend wie er aan de haal gaat met het recht om te mogen spelen in de play-offs. Afgelopen week werden er al enkele play-off startbewijzen vergeven en dat was vaak te danken aan een aantal uitblinkers binnen de ploeg. Wie waren deze week de three stars of the week?
1: Brian Elliott – St. Louis Blues
Ondanks het feit dat de Blues maar twee wedstrijden speelden de afgelopen week waarin Brian Elliott de goalie was, moeten de goede prestaties van Elliott benoemd worden. Afgelopen week stond Elliott twee keer tussen de palen, tegen de Colorado Avalanche en de Vancouver Canucks, en wisten de Blues twee keer te winnen. Door de winst op de Canucks clinchten de Blues tevens een play-off ticket. Elliott hield voor de derde wedstrijd op rij zijn doel schoon en het was zijn vierde shutout van dit seizoen. Van de blessure waar Elliott de afgelopen tijd mee kampte, is sinds zijn rentree niets meer te merken. Met Brian Elliott als doelverdediger zouden de Blues het weleens ver kunnen gaan schoppen in de play-offs.
St Louis Blues v Winnipeg Jets
2: Phil Kessel – Pittsburgh Penguins:
Vooralsnog doet Phil Kessel het erg goed in zijn eerste seizoen als speler bij de Pittsburgh Penguins. Ook afgelopen week was Kessel aardig op dreef, verdeeld over vier wedstrijden noteerde Kessel zeven punten. Tegen de New Jersey Devils en de Buffalo Sabres bleef de 28-jarige Amerikaan puntloos, maar in de wedstrijd tegen de Detroit Red Wings noteerde Kessel vijf punten en ten slotte tegen de New York Rangers twee punten. In deze jaargang van de NHL staat Kessel tot nu toe op 54 punten, hij haalt daarmee voor het achtste seizoen op rij de grens van 50 punten in het reguliere seizoen.

Phil Kessel, hier bij de All-Star media day.
Phil Kessel, hier bij de All-Star media day.

3: Ondrej Palat – Tampa Bay Lightning:
Ondanks het feit dat Ondrej Palat een wat minder seizoen in vergelijking met de voorgaande seizoenen kent, toont hij nog regelmatig zijn klasse. Palat liet afgelopen week met één goal en vijf assists zien dat hij van grote toegevoegde waarde is voor de Tampa Bay Lightning. Tegen de New York Islanders wist de Tsjech drie punten te noteren, tegen de Toronto Maple Leafs één en in de wedstrijd tegen die andere ploeg uit Florida, de Florida Panthers, noteerde Palat nog eens twee assists. Palat en de Tampa Bay Lightning staan momenteel eerste in de Atlantic Division.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen