NHL Recaps: New York Rangers slaat aanval Pittsburgh af

SportAmerika blikt dagelijks terug op de gespeelde NHL wedstrijden. Vannacht stonden er drie duels op het programma. Collega Richard de Weijze was live aanwezig in het Consol Energy Center waar hij Pittsburgh Penguins vs. zijn eigen New York Rangers zag. Ed Versteeve blikt terug op de duels.
IMG_20160211_055604
Pittsburgh Penguins – New York Rangers
Division Rivals en playoff rivals. Dat behelsde het affiche Pittsburgh vs New York vannacht. Twee ploegen die uitstekend presteren de laatste weken. Sidney Crosby kwam met een 11 game point streak het ijs op, terwijl de Rangers de laatste drie duels wonnen. In het Consol Energy Center zag collega Richard de Weijze New York winnen met 3-0.
IMG-20160211-WA0004
Kevin Hayes bracht de Blueshirts in het eerste deel op een 1-0 voorsprong. Pittsburgh was zeker niet de mindere, maar Henrik Lindqvist was in topvorm en hield de voorsprong vast voor zijn ploeg. In de derde periode viel de beslissing toen Moore en Fast de eindstand op 3-0 bepaalden. Lundqvist boekte daarmee zijn 366e overwinning, een record. Geen enkele goalie in de NHL boekte zoveel overwinningen in elf seizoenen. New York sloeg met de zege de aanval van de Pens af in Metro en zette Pittsburgh op vier verliespunten achterstand in de race om plaats twee.

Detroit Red Wings – Ottawa Senators
Detroit Red Wings deed de afgelopen speelronden prima zaken door de Islanders en Panthers te verslaan. Vannacht kwam Ottawa Senators op bezoek, dat deze week een monster trade sloot met Toronto Maple Leafs. Dion Phaneuf kwam voor het eerst in actie bij de Sens. Maar het werd niet zijn avond, die eer was voor Henrik Zetterberg en Petr Mrazek; de Wings wonnen met 3-1.
Na drie minuten zette Danny DeKeyser Detroit op 1-0. De verdediger, met Nederlandse roots in Eindhoven, scoorde zijn personal best 7e treffer. Henrik Zetterberg scoorde vroeg in periode twee de 2-0 en besliste het duel. Smith (OTT) en Helm (DET) zorgden in de laatste minuten voor een 3-1 eindstand, waarmee Detroit plaats twee opeiste in Atlantic.

Arizona Coyotes – Vancouver Canucks
Twee teams die in Pacific nog een klein beetje hoop mogen hebben op plaats drie troffen elkaar vannacht. Arizona Coyotes nam het op tegen Vancouver Canucks. De Yotes begonnen het duel met twee verliespunten voorsprong, maar die waren na 60 minuten ijshockey verdwenen. De Canucks wonnen het duel met 2-1.
Virtanen bracht de bezoekers na vijf minuten een voorsprong uit een prachtige aanval, terwijl de thuisploeg veruit de betere was.

Vancouver goalie Miller hield zijn ploeg op de been, maar moest in de tweede periode het antwoord schuldig blijven op een powerplay goal van Hanzal.

Vancouver kwam weer op voorsprong door Hansen en met 2-1 gingen de teams naar periode drie. Arizona zette aan, kreeg genoeg kansen, maar Miller bleek een onneembare vesting. Beide teams staan nu op gelijke hoogte in verliespunten, maar de achterstand op nummer drie Anaheim Ducks is nog steeds zeven punten.