NHL Recaps: Flyers verslaan Islanders

Flyers
Vandaag wegens omstandigheden een vertraagde editie van de recaps, maar desondanks zijn er twee wedstrijden om te bespreken. De laatste wedstrijden van het seizoen om precies te zijn. Deze wedstrijden konden desondanks van waarde zijn, omdat de tegenstander van de Penguins in de play-offs nog niet vaststond. Ook kon Braden Holtby vannacht een record vestigen voor meeste overwinningen voor keepers in een seizoen, maar omdat Capitals-coach Barry Trotz besloot Holtby rust te geven, werd Martin Brodeurs record van 48 overwinningen niet verbroken. Rowdy van Grieken blikt terug.
New York Islanders – Philadelphia Flyers
De Islanders kwamen na een kleine zes minuten op voorsprong, door een goal van Nikolay Kulemin. De marge werd verdubbeld door Matt Martin, die een slap-pass van Ryan Pulock van richting veranderde. Toen ging de motor van Philadelphia draaien. Binnen twee minuten scoorde Shayne Gostisbehere de 2-1, waarna Evgeny Medvedev vlak voor het verstrijken van de periode gelijkmaakte.
Michael Raffl zette de trend door in de tweede periode, waarna Scott Laughton en R.J. Umberger in de derde periode ook nog het net wisten te vinden. Hierdoor wonnen de Flyers met 2-5.

Washington Capitals – Anaheim Ducks
Het record van Martin Brodeur werd dus niet verbroken vannacht, want Philipp Grubauer stond vannacht tussen de palen en niet Braden Holtby. Nadat er in de eerste periode geen doel werd getroffen, ondanks een licht overwicht voor de Ducks, wisten de gasten vroeg in de tweede periode wel het verschil te maken. Corey Perry opende binnen vijf minuten de score, gevolgd door een goal van Nick Ritchie. Washington zou Ducks-keeper Frederik Andersen niet weten te passeren in dit duel, waardoor de Ducks er met de 0-2 zege vandoor gingen. Door deze overwinning passeerde Anaheim LA in de Pacific en won het diezelfde divisie.