NHL Play-Offs: Jarige Backes scoort winnende voor Blues

Recaps
Vannacht stonden er weer twee play-offduels op het programma. De Blues gingen op zoek naar de overwinning in Dallas, om zo de series op 1-1 te zetten, terwijl San Jose ook het tweede duel tegen Nashville wilde winnen in eigen huis. Rowdy van Grieken blikt terug.
Dallas Stars – St. Louis Blues
De Stars kwamen na ruim drie minuten minuten op voorsprong, door een goal van Alex Goligoski. Dit was verdiend, wat Dallas schoot twee keer zoveel op doel als St. Louis (tien schoten tegen vijf). De Blues lieten het er echter niet bij, want Patrik Berglund, Joel Edmundson en Troy Brouwer zorgden ervoor dat St. Louis leidde na twintig minuten. In de tweede periode werd er niet gescoord maar in de derde periode brachten goals van Mattias Janmark en Jamie Benn, respectievelijk, de Stars op gelijke hoogte. In overtime vond de jarige David Backes het net, waardoor de Blues zegevierden met 3-4.

San Jose Sharks – Nashville Predators
Nadat de eerste periode doelpuntloos werd afgesloten, opende Logan Couture de score in de tweede periode op de powerplay. Het weerwoord van de Predators liet lang op zich wachten, maar na twaalf minuten in de derde periode maakte Mattias Ekholm gelijk. Joe Pavelski gaf San Jose een nieuwe voorsprong en een goal van Joe Thornton zette San Jose op 3-1. Ryan Johansen scoorde vier seconden voor tijd nog de 3-2, maar van de 39 schoten op doel van Nashville wist Sharks-keeper Martin Jones 37 reddingen te maken.