NHL play-offs: Predators schakelen Ducks uit

Twee duels vandaag in de NHL play-offs, uit de eerste ronde staat nog de laatste partij op het programma tussen Anaheim Ducks en Nashville Predators. Voor beide teams is het do or die in game 7. New York Islanders reist opnieuw af naar Florida in de tweede ronde, deze maal voor het begin van de serie tegen Tampa Bay Lightning.
Anaheim Ducks – Nashville Predators
Voor Anaheim Ducks was de druk misschien nog net wel wat groter, omdat de ploeg de voorgaande drie game 7’s verloor. Vorig jaar werd in de Conference Final nog game 7 verloren van Chicago Blackhawks, dat op een 3-2 achterstand stond na vijf wedstrijden. Ook Nashville stond na vijf wedstrijden 3-2 achter in de serie, maar net als de Blackhawks wisten de Predators de 3-2 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning. Colin Wilson soleerde (met Mike Fisher als bliksemafleider) voor de 0-1 en Paul Gaustad wist te marge naar twee doelpunten te brengen. Met dank aan een geweldige Pekka Rinne was dat voldoende voor de zege. Anaheim schoot meer op doel dan het tot nog toe dit seizoen heeft gedaan in de play-offs, maar verder dan 1-2 kwamen de Ducks niet. Rinne maakte 36 saves, tegenover de 19 Fredrik Andersen. Anaheim heeft vakantie, Nashville treft in de tweede ronde San Jose Sharks.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders
Jack Capuano hield wat hoofdpijn aan het duel over.

Over het resultaat zei dat overigens niets. Net als tegen Florida Panthers opende New York Islanders de play-off serie met een uitzege. De ploeg kwam al snel op achterstand, maar onder leiding van Shane Prince werd een 1-0 achterstand razendsnel omgebogen in een 1-3 voorsprong. Prince maakte twee treffers, beide op aangeven van Ryan Strome en Brock Nelson. John Tavares vergrootte de marge naar drie in periode twee en het duurde pas tot in de derde periode, tot Tampa Bay iets terug kon doen. Kucherov en Filppula brachten de spanning terug in de wedstrijd, maar verder kwam Tampa Bay niet. Cal Clutterbuck besliste het duel laat met een empty netter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen