NHL Play-Offs: McDavid neemt Oilers aan de hand op weg naar Game 7

Drie van de vier Conference-finalisten zijn al bekend. In het oosten beginnen de Rangers en Panthers donderdag (02.00 uur Nederlandse tijd) aan de Eastern Conference Final en in het westen wachten de Dallas Stars op hun tegenstander in de Western Conference Final. Bij winst van de Vancouver Canucks in Edmonton sluiten zij als vierde en laatste aan in de rij. De Oilers zullen er in Game 6 echter alles aan willen doen om dat te voorkomen.

WESTERN CONFERENCE

SEMI-FINAL

GAME 6: EDMONTON OILERS – VANCOUVER CANUCKS

Oilers-coach Kris Knoblauch gaf voor dit cruciale duel weer het vertrouwen aan Stuart Skinner. De goalie had het opnieuw lastig in de play-offs, maar Calvin Pickard kon blijkbaar ook niet overtuigen. Het zou Skinner en de Oilers al een eind op weg helpen als Connor McDavid zijn duivels zou ontbinden in deze serie. Hij stond echter nog droog. Dat gold ook voor Dylan Holloway, maar met een knappe solo zette de voormalig first-rounder zichzelf op het scorebord. Dit goal bracht de fans in Edmonton in vervoering, maar Nils Hoglander legde hen namens de Canucks ook weer snel het zwijgen op: 1-1.

De Canucks konden tevreden zijn over hun eerste periode. Al voorkwam een goalie-interference dat de Oilers vlak voor het verstrijken van die periode nog de leiding namen. Die voorsprong kwam er in de tweede periode alsnog. McDavid maakte zich even kwaad en bezorgde de puck op een presenteerblaadje bij Zach Hyman. De aanvaller aarzelde niet en schoot de 2-1 achter Arturs Silovs. Evan Bouchard zag in de eerste periode zijn goal afgekeurd worden, maar de blueliner haalde halverwege de tweede nog maar eens verwoestend uit: 3-1. Een voorsprong die op dat moment verdiend was. Edmonton domineerde en dwong Vancouver terug.

Hoewel je het nooit weet met deze Canucks leek Ryan Nugent-Hopkins – opnieuw met McDavid als aangever – deze wedstrijd betrekkelijk vroeg in het slot te gooien met de 4-1. Vancouver probeerde nog wel iets terug te doen in de derde periode, maar konden Skinner niet in verlegenheid brengen. Nadat Evander Kane met nog een minuut of zeven op de klok de 5-1 scoorde, wist iedereen wel dat een allesbeslissende Game 7 onvermijdelijk was.

UP NEXT:

Het lukte de Canucks om McDavid aan de ketting te leggen in Game 5. In Game 6? Not so much. Met hun captain als grote aanjager (3 assists) kwamen de Oilers enorm sterk voor de dag op het moment dat het moest. In de nacht van maandag op dinsdag (03.00 uur Nederlandse tijd) staat voor de derde keer dit postseason een Game 7 op het menu. De Canucks hebben het thuisvoordeel, maar de Oilers het momentum.

Tussenstand in de serie: teams in evenwicht 3-3

Cover photo: Andy Devlin

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen