NHL play-offs: Lightning geeft riante voorsprong nog bijna weg

Tampa Bay Lightning heeft het vierde duel in de serie tussen Tampa Bay en Pittsburgh Penguins met 4-3 weten te winnen. Daarmee komt de stand in de serie op 2-2. Daniel Sprong werd gisteren opgeroepen door de Penguins, in deze wedstrijd kreeg hij nog geen speeltijd.
Tampa Bay leek twee periodes lang simpel te winnen, maar gaf het in de derde periode nog bijna weg. Na 27 seconden wist Ryan Callahan de score al te openen. Hij toucheerde een schot van Victor Hedman en liet daarmee Matt Murray kansloos. De goal was een opmaat voor wat er nog zou komen. Aan het einde van de tweede periode stond er een 4-0 tussenstand op het bord door goals van Andrej Sustr, Jonathan Drouin en Tyler Johnson.
Die stand was ook terecht, daar Tampa Bay beter speelde dan in de voorgaande wedstrijden en ook het merendeel van de kansen wist te creëren. Pittsburgh koos er voor om Matt Murray te vervangen voor Marc-Andre Fleury. Veel kreeg Fleury niet meer te doen, want in de derde periode was weer het oude Tampa Bay te zien. Fleury hoefde slechts zeven schoten te stoppen en Pittsburgh kwam gevaarlijk dichtbij. Phil Kessel, Evgeni Malkin en Chris Kunitz brachten de ploeg weer op korte afstand. Een spannende slotfase zou nog volgen, maar daarin kon Pittsburgh de terugkeer niet vervolmaken.

In de nacht van zondag op maandag spelen beide ploegen in Pittsburgh hun vijfde wedstrijd in deze serie. Aanvang is dan wederom 02:00 Nederlandse tijd. Aankomende nacht staan St. Louis Blues en San Jose Sharks tegenover elkaar voor het vierde duel in hun serie. San Jose Sharks hoopt in eigen huis de 2-1 voorsprong die zij al bezitten uit te breiden. Dit duel begint om 01:15 Nederlandse tijd.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen