NHL Play-Offs: Jackpot voor bezoekende teams

Dag twee van het NHL postseason leverde ons andermaal spektakel op. Het was pas voor de vierde keer in de geschiedenis van de playoffs, dat alle uit spelende teams er met de zege aan de haal gingen.. Tampa Bay rekende af met all-time gegner Toronto, pakten de Jets de volle buit in Sin City, kraakte Seattle de Avs-code en zegevierden de Rangers in New Jersey.

EASTERN CONFERENCE 1/4 FINALE

GAME 1: NEW JERSEY DEVILS – NEW YORK RANGERS

Het duel tussen New Jersey en New York werd (maar weer eens) gekenmerkt door een sublieme prestatie van Rangers goalie Igor Shesterkin. De Rus maakte 27 saves en werd uiteindelijk alleen door Jack Hughes — penalty shot — gepasseerd. De ploeg van head coach Gerard Gallant liet er geen gras over groeien en was vanaf de startende face-off bij de pinken. Een ijzersterke forecheck, dominant spel in de aanvallende zone en bovendien een puike powerplay resulteerde in een 1-5 overwinning in het Prudential Center. Adam Fox — vier assists — en Chris Kreider — twee goals — waren de absolute uitblinkers aan de kant van New York.

UP NEXT:

Game 2 staat gepland in de nacht van donderdag op vrijdag (01:30 uur Nederlandse tijd). Lindy Ruff zal zijn manschappen uit een ander vaatje moeten laten tappen, want met deze overrompeling kan de serie vrij eenzijdig gaan worden. Desondanks hebben de Devils meer dan genoeg kwaliteit op het roster en luidt het gezegde nog altijd: ‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer’.

Tussenstand: New York leidt met 1-0


GAME 1: TORONTO MAPLE LEAFS – TAMPA BAY LIGHTNING

De serie tussen Toronto en Tampa Bay is bij aanvang van het seizoen zo’n beetje de enige zekerheid binnen de NHL. Waar in de voorgaande series tussen beide ploegen Tampa Bay in het voordeel was, lijken de kansen nu vooral richting de Maple Leafs te vallen. Afgelopen nacht Game 1 in de serie, die verrassend met ruime cijfers (3-7) de kant van de Lightning op viel. Met maar liefst vier (!) powerplay goals heeft Jon Cooper wellicht de sleutel tot succes tegen de Leafs reeds gevonden.

UP NEXT:

De tweede ontmoeting tussen beide ploegen staat in de nacht van donderdag op vrijdag gepland (01:00 uur Nederlandse tijd). Het klinkt wellicht overreaction theatre, maar met een 2-0 achterstand richting Tampa Bay afreizen lijkt al een gelopen zaak voor de ploeg van head coach Sheldon Keefe. Met vier tegentreffers op de powerplay heeft hij in ieder geval genoeg huiswerk te doen.

Tussenstand: Tampa Bay leidt met 1-0


WESTERN CONFERENCE 1/4 FINALE

GAME 1: VEGAS GOLDEN KNIGHTS – WINNIPEG JETS

De ontmoeting tussen Pacific Division winnaar Vegas Golden Knights en hakken-over-de-sloot Wildcard winnaar Winnipeg Jets leek op papier David tegen Goliath. Toch werd de eerste wedstrijd in de replay van de Western Conference Finale van 2018 een ware clash. Met goed spel en een hechte defensie tikten de Jets — zeker in de tweede periode — de ploeg van head coach Bruce Cassidy van het kastje naar de muur. Mede een ‘vintage’ Connor Hellebuyck resulteerde in een 1-5 (!) overwinning.

UP NEXT:

Aankomende vrijdagnacht (of ochtend?) staat om 04:00 uur Nederlandse tijd ontmoeting twee tussen beide ploegen op het programma. Rick Bowness heeft zijn zaken ogenschijnlijk prima op orde en zal zijn ploeg wederom tot in de puntjes de details inprenten. Voor Bruce Cassidy is er werk aan de winkel, want de Knights leken in niets op de ploeg die 111 punten bij elkaar schraapte.

Tussenstand: Winnipeg leidt met 1-0


GAME 1: COLORADO AVALANCHE – SEATTLE KRAKEN

De playoffs begonnen voor Colorado eigenlijk hetzelfde als het reguliere seizoen. Een ploeg vol blessures en krakende spelers tegen de franchise die op postseason gebied haar vuurdoop beleefde. Seattle hield de titelverdediger perfect onder de duim en met goede, defensieve positionering en een ijzersterke forecheck zegevierde de ploeg van head coach Dave Hakstol met 1-3. Daniel Sprong kon zijn stempel ditmaal niet drukken en stond slechts 7:37 minuten op het ijs.

UP NEXT:

Vrijdagnacht 03:30 uur Nederlandse tijd de taak aan head coach Jared Bednar en zijn manschappen om voor eigen publiek de stand weer in evenwicht te trekken. Met de aanwezige kwaliteit en diepte moet dit geen probleem zijn. Toch kwamen de Kraken — met bovendien een hoofdrol voor voormalig Avs goalie Philip Grubauer — goed voor de dag.

Tussenstand: Seattle leidt met 1-0

Coverfoto: Jared Silber

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies en Winnipeg Jets en schaamt zich hier niet voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen