NHL Play-Offs: Florida Panthers op drempel van tweede Stanley Cup Final op rij

Met Game 1 in de serie tussen de Carolina Hurricanes en New York Islanders zijn de NHL Play-Offs dan echt begonnen! Vanaf vandaag houdt SportAmerika je dagelijks op de hoogte van de route die de teams afleggen op weg naar de mooiste trofee in de professionele sport!

EASTERN CONFERENCE FINAL

GAME 5: NEW YORK RANGERS – FLORIDA PANTHERS

Florida Panthers is met nog maximaal twee wedstrijden op het programma nog één overwinning van haar tweede Stanley Cup finale op een rij verwijderd. De ploeg van head coach Paul Maurice was op bezoek in Madison Square Garden grote delen van de wedstrijd de baas en zegevierde geheel terecht in deze belangrijke Game 5. Ook in de vijfde ontmoeting was de penalty-kill van Florida weer prima op orde. Tot op heden kregen de Rangers het slechts één keer (uit elf pogingen) voor elkaar om het net in een overtalsituatie te vinden. Afgelopen nacht bleven de Panthers wederom foutloos in het ondertal.

Toch werd de score door een ondertal geopend. K’Andre Miller heeft de wind de laatste weken niet bepaald in de zeilen en kon na 42 seconden in de tweede periode voor een tripping penalty inrukken. Matthew Tkachuk leverde de puck in en Chris Kreider pakte het shorthanded cadeautje feilloos uit, 1-0. Een weergaloze actie van Sam Bennett stelde een aantal minuten later Gustav Forsling in staat de gelijkmaker tegen de touwen te jagen, 1-1.

De Panthers controleerden de derde periode en speelde andermaal de forecheck van Florida een sleutelrol in de dominantie. Tot aan de minor penalty voor Niko Mikkola (tripping) had de ploeg van Paul Maurice weinig te vrezen. Vlak na deze geslaagde penalty-kill bracht Anton Lundell de Panthers weer op voorsprong. New York zocht zonder succes de aansluitingstreffer en met nog twee minuten op dek lok schoot Sam Bennett (empty-netter) de wedstrijd in het slot. De aansluitingstreffer van Alexis Lafreniere kwam met nog een kleine minuut op de klok te laat.

UP NEXT

Met een 3-2 voorsprong in de serie trekt de karavaan weer richting het zuiden van de Verenigde Staten, waar in de nacht van zaterdag op zondag Game 6 op het programma staat. Hoewel de score vannacht wederom niet in absolute aantallen werd uitgedrukt, bekruipt het gevoel dat deze Game 5 een ‘pre-KO’ op de neus van de Rangers is geweest. Toch schrijven we de ploeg van Laviolette allesbehalve af. Als er toch één ploeg is die dit kan omdraaien, zijn het de Rangers wel.

Tussenstand: Florida leidt de serie met 3-2

Cover photo: Wendell Cruz-USA TODAY Sports