NHL play-offs: Bruins zijn snel klaar met Hurricanes


Boston is als eerste zeker van een plek in de Stanley Cup Final. Zij rekenden in vier wedstrijden af met Carolina. In de Western Conference zijn San Jose en St. Louis nog altijd verwikkeld in een keiharde strijd. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in deze ronde van de play-offs.DE HEADLINES

Alsof ze er zelf ook niet meer in geloofden. Zo begonnen de Carolina Hurricanes aan Game 4 tegen de Boston Bruins. De thuisploeg mocht het al snel op de powerplay proberen, maar deze loopt de hele serie al niet en daar vormde deze PP geen uitzondering op. De Bruins bleven, mede ook dankzij de wederom prima spelende Tuukka Rask, zonder de geblesseerde Zdeno Chara betrekkelijk eenvoudig op de been. In de tweede periode sloeg de powerplay van Boston twee keer keihard toe. Eerst was er de openingstreffer van David Pastrnak. In de slotfase van deze periode deelde Patrice Bergeron de volgende dreun uit. Die 0-2 leek de lucht uit de longen van de Canes te slaan. Met z’n tweede van de avond maakte Bergeron er halverwege de derde periode 0-3 van. Het laatste woord was echter aan Brad Marchand. De veelbesproken aanvaller bepaalde de eindstand op 0-4.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

EINDSTAND: Boston wint 4-0
Het ging verrassend eenvoudig voor de Boston Bruins. Carolina kon de Capitals en de Islanders nog wel verrassen, maar had tegen deze Bruins bar weinig in te brengen. De powerplay van Boston was deze Canes veel te machtig. Die ploeg worstelde zelf met de special teams. Hoewel Carolina deze klap even moet verwerken, zullen ze over een tijdje toch terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. Rod Brind’Amour beschikt over een erg jonge groep, die voorlopig niet uit elkaar hoeft te vallen. Na de uitschakeling van Tampa Bay werd Boston naar voren geschoven als favoriet in het oosten en de Bruins maken die status ook helemaal waar. De ploeg werd dit seizoen geteisterd door blessures, maar is nu compleet en redelijk fit. Ze kunnen nu rustig achterover leunen en kijken wie vanuit de Western Conference hun tegenstander wordt in de Stanley Cup Final.

Cover Photo: Winslow Townson/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen