NHL play-offs: Boston op voorsprong in ECF


Vier teams zijn nu halverwege de Stanley Cup. Acht wedstrijden zijn gewonnen en nog acht overwinningen zijn nodig om de Cup ook daadwerkelijk in ontvangst te mogen nemen. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn de Conference-finales begonnen en bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogste van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Een week geleden speelden de Carolina Hurricanes hun laatste wedstrijd. Tegenstander Boston zat wat beter in het ritme en dat was in de openingsfase ook wel te zien. Steven Kampfer, de vervanger van de geschorste Charlie McAvoy schoot de Bruins al binnen drie minuten op voorsprong. Niet lang daarna beten ook de Canes van zich af. Tegen de Isles liep de powerplay voor geen meter, maar nu was het al binnen een paar tellen raak dankzij Sebastian Aho. Er ontstond daarna een boeiend gevecht waarin Carolina zichzelf min of meer in de voet schoot. De Canes liepen tegen te veel straffen aan en daar wisten Patrice Bergeron en de zijnen wel raad mee. Met vier goals in de derde periode nam Boston dit duel in een wurggreep. Dankzij doelpunten van onder meer Bergeron en Charlie Coyle wonnen de Bruins enigszins geflatteerd met 5-2.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Boston leidt 1-0
De Carolina Hurricanes weten wat hen te doen staat. In Game 2 (zondag 21.00 uur CET) zullen de mannen van coach Rod Brind’Amour uit de sin bin moeten blijven om een kans te maken tegen deze Bruins. Tegen de Blue Jackets zat er een beetje zand in de motor van de powerplay, maar in Game 1 leek de motor weer aan te slaan. Met name Patrice Bergeron is een levensgevaarlijke klant. Van zijn zes treffers scoorde hij er vijf op de PP. Voordat ze aan hun polonaise naar de strafbank begonnen, maakten de Hurricanes het de Bruins akelig lastig. Boston had moeite met de snelheid en wendbaarheid van deze tegenstander, die weer over hun starter Petr Mrazek konden beschikken. De Tsjech zal in zondag toch iets beter voor de dag willen komen. Met een save percentage van .852 houd je deze Bruins niet uit de Stanley Cup Final.

Cover Photo: Winslow Townson/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen